Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κατεβαίνουν από τα ράφια τα «σημαδεμένα» προϊόντα

Αποσύρθηκαν επτά προϊόντα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ

Dreamstime

Κατεβαίνουν από τα ράφια τα «σημαδεμένα» προϊόντα

  • A-
  • A+

Αποσύρουν παρτίδες των προϊόντων τους από την αγορά οι εταιρείες που μπήκαν στο στόχαστρο των «ακτιβιστών», οι οποίοι με ανακοίνωσή τους υπό τον τίτλο «Πράσινη Νέμεσις-Πράξη 2η» προειδοποιούν ότι έχουν μολύνει συγκεκριμένα προϊόντα με στόχο να προκαλέσουν οικονομικό πλήγμα στις εταιρείες αυτές.

Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΦΕΤ, κάλεσε τους καταναλωτές στην Αττική να μην αγοράζουν τα συγκεκριμένα προϊόντα για προληπτικούς λόγους.

Ανάλογη απειλή είχε σημειωθεί τα Χριστούγεννα του 2013, όταν η οργάνωση «FAI/IRF Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / Πυρήνας Nicola και Alfredo» είχε ανακοινώσει ότι «μόλυνε» με υδροχλωρικό οξύ 63 πλαστικά μπουκάλια Coca-Cola Light των 500 ml και 42 πλαστικά μπουκάλια Nestea των 500 ml, τα οποία και θα επανατοποθετούσε στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Τότε, η οργάνωση είχε ενημερώσει για την ενέργειά της στέλνοντας έναν φάκελο που περιείχε ένα μπουκάλι και ένα στικάκι με την «προκήρυξή» της στην ιστοσελίδα «zougla.gr» και στην εφημερίδα «Espresso», ενώ το ίδιο κείμενο ανέβασε στις 26 Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικής ενημέρωσης indymedia και έφερε τον τίτλο: «Σχέδιο “Πράσινη Νέμεσις”».

Πρόκειται για τον ίδιο σχεδόν τίτλο που έφερε και το κείμενο που ανέβηκε στην ίδια ιστοσελίδα στις 19.05 το απόγευμα της Δευτέρας και αναφερόταν στη νέα απειλή και το οποίο στάλθηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή», στις ιστοσελίδες «zougla.gr», «bloko.gr» και «newsbeast».

Το κείμενο έχει τίτλο «Πράσινη Νέμεσις-Πράξη 2η» και, όπως ανέφερε ο συντάκτης του, έχουν «δηλητηριάσει» με υδροχλωρικό οξύ και χλωρίνη «12 σάλτσες για Ceasar σαλάτες της Hellmans (Unilever), 23 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro “Κλασική” (Unilever), 11 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας Pummaro “Πιο συμπυκνωμένη” (Unilever), 35 συσκευασίες “Φρέσκο γάλα” της Δέλτα, 12 μπουκάλια Nestea ροδάκινο της Nestle, 10 μπουκάλια Nestea λεμόνι της Nestle και 29 μπουκάλια Coca Cola Light».

Αναφέρουν ακόμη ότι θα επανατοποθετήσουν τα προϊόντα σε σούπερ μάρκετ σε διάστημα δύο εβδομάδων, από τις 22/12/2016 έως τις 5/1/2017, ενώ προσθέτουν: «Με την ολοκλήρωση της δράσης θα δημοσιευτεί αναλυτικό κείμενο ανάληψης ευθύνης».

Ως εξήγηση της πράξης, ο συντάκτης αναφέρει: «Επιχειρησιακή στοχοθεσία της συγκεκριμένης δράσης είναι το σαμποτάζ των παραπάνω εταιρειών μέσω της πλήρους απόσυρσης των προϊόντων τους για τις δύο αυτές εβδομάδες, καθιστώντας σαφές πως δεν αποσκοπούμε να προκαλέσουμε οποιαδήποτε ζημιά σε καταναλωτές. Χτυπώντας το μαρκετίστικο προφίλ των συγκεκριμένων μεγαλοεταιρειών, επιδιώκουμε να τους προκαλέσουμε οικονομικό πλήγμα, καθώς, αν θέλουν να είναι “ασφαλείς” οι πελάτες τους, θα πρέπει να αποσύρουν όλες τις παρτίδες των προϊόντων που θα είναι στα ράφια για όλο το διάστημα κατά το οποίο θα διαρκέσει η δράση».

Η Αντιτρομοκρατική

Η κοινή αναφορά σε σχέδιο «Νέμεσις» τόσο στο κείμενο της «FAI/IRF Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο / Πυρήνας Nicola και Alfredo» όσο και στην προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στο σπίτι της εισαγγελέως Γ. Τσατάνη από τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά και το γεγονός ότι στην προκήρυξη του 2013 γινόταν αναφορά σε συμπαράσταση στους φυλακισμένους της οργάνωσης ΣΠΦ, οδήγησαν στο να αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση η Αντιτρομοκρατική, η οποία, όπως ήταν αναμενόμενο, τις έχει εστιάσει και προς την κατεύθυνση των «Πυρήνων», αν και δεν αποκλείει οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.

Στο μεταξύ, οι εταιρείες τα προϊόντα των οποίων βρέθηκαν στο στόχαστρο των αγνώστων εξέδωσαν χθες ανακοινώσεις με τις οποίες γνωστοποιούν ότι αποσύρουν τα ανάλογα προϊόντα από την αγορά, με τη «Δέλτα» να τονίζει στη δική της ανακοίνωση ότι «το γεγονός αυτό πλήττει μια ελληνική εταιρεία η οποία απασχολεί περισσότερους από 1.200 εργαζόμενους, συνεργάζεται καθημερινά με 1.400 Ελληνες κτηνοτρόφους και για περισσότερα από 60 χρόνια στηρίζει έμπρακτα την ελληνική οικογένεια, οικονομία και περιφέρεια.

Πέρα από τη ζημιά που της δημιουργεί, στρέφεται ενάντια στους κτηνοτρόφους και τους εκατοντάδες συνεργαζόμενους (δίκτυο διανομής, σημεία πώλησης, προμηθευτές) και τελικά στρέφεται άμεσα ενάντια στην ίδια την ελληνική κοινωνία».

Τα προϊόντα που απομακρύνθηκαν προληπτικά από την Αττική

Hellmann’s Caesar Salad Dressing (πλαστικό μπουκάλι 235 ml)

• Pummaro «κλασικό» και «πιο συμπυκνωμένο» (χάρτινη συσκευασία των 500 g και 520 g αντίστοιχα)

Nestea Ice Tea Ροδάκινο (500 ml πλαστική φιάλη, 4χ500 πλαστική φιάλη)

Nestea Ice Tea Λεμόνι (500 ml πλαστική φιάλη, 4χ500 πλαστική φιάλη)

• Coca-Cola Light (500 ml πλαστική φιάλη, 4χ500 πλαστική φιάλη)

• Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ Πλήρες 1 λίτρου (χάρτινη συσκευασία / μπλε χρώμα)

Τηλέφωνα επικοινωνίας εταιρειών:

→ Coca-Cola: 800-11-55800

→ Unilever: 800-11-99099

→ Νestea: 800-11-55800

→ ΔΕΛΤΑ: 800 11 99 800

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι καταστηματάρχες αρχίζουν να πειθαρχούν
Ενδειξη ότι οι καταστηματάρχες αρχίζουν να συνειδητοποιούν τις νέες συνθήκες αποτέλεσε ο χθεσινός απολογισμός των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν και των συλλήψεων που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα από τις αστυνομικές...
Οι καταστηματάρχες αρχίζουν να πειθαρχούν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί αλεύρι γνωστής εταιρίας
Την ανάκληση παρτίδας γνωστού αλευριού αποφάσισε ο ΕΦΕΤ καθώς, όπως αναφέρει, το συγκεκριμένο αλεύρι, περιείχε αλλεργιογόνο ουσία (σόγια), η οποία δεν δηλώνεται στην επισήμανση.
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί αλεύρι γνωστής εταιρίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τι απαντά η ΑΒ Βασιλόπουλος για τη σαλάτα με τον βάτραχο
Η φωτογραφία με τον βάτραχο μέσα σε συσκευασμένη σαλάτα της ΑΒ Βασιλόπουλος, που κυκλοφόρησε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκάλεσε ερωτήματα για τον αν ήταν προϊόν φωτομοντάζ. Ωστόσο, η AB Βασιλόπουλος...
Τι απαντά η ΑΒ Βασιλόπουλος για τη σαλάτα με τον βάτραχο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αλυσίδα... εξαπάτησης παραγωγών
Πρώην επιχειρηματίας αλυσίδας σουπερμάρκετ από τη Βόρεια Ελλάδα, το όνομα του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων, φέρεται πάλι ως «εγκέφαλος» σπείρας που εξαπατούσε...
Αλυσίδα... εξαπάτησης παραγωγών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μίγμα μπαχαρικών
Την άμεση ανάκληση / απόσυρση από την αγορά, του συνόλου συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος «Μίγμα Μπαχαρικών» με την εμπορική ονομασία «ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ – COOK AT HOME» ζήτησε ο ΕΦΕΤ.
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μίγμα μπαχαρικών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Mallμανία πάει σύννεφο...
Τα εμπορικά μεγαθήρια δεν καταλαβαίνουν κρίση και «αφανίζουν» τα μαγαζάκια σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Η «Εφ.Συν.» παρουσιάζει τον χάρτη με τα ήδη λειτουργούντα αλλά και με τα νέα που απειλούν κι άλλες...
Η Mallμανία πάει σύννεφο...

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας