• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.4°C / 18.2°C
  2 BF
  76%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 13.7°C / 17.0°C
  2 BF
  70%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 15.0°C / 18.0°C
  3 BF
  70%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 10.9°C
  1 BF
  93%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  5 BF
  88%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.5°C / 16.0°C
  1 BF
  88%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 8.4°C
  0 BF
  81%
 • Αγρίνιο
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  14°C 13.5°C / 15.7°C
  4 BF
  86%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 14.4°C / 17.5°C
  5 BF
  80%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.9°C / 17.9°C
  4 BF
  72%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 16.1°C / 19.6°C
  5 BF
  88%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 16.2°C / 16.6°C
  5 BF
  71%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 14.9°C / 16.9°C
  4 BF
  72%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 13.5°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.3°C / 16.7°C
  2 BF
  100%
 • Ρόδος
  Ψιχάλες μικρής έντασης
  18°C 16.8°C / 18.8°C
  2 BF
  80%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 14.8°C / 18.4°C
  0 BF
  61%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 11.3°C / 15.5°C
  0 BF
  84%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 12.2°C / 17.0°C
  1 BF
  74%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.8°C / 8.8°C
  2 BF
  95%

«Golden boy» με... άκρες

 • A-
 • A+

Στο επίκεντρο συνδικαλιστικών καταγγελιών και εισαγγελικών αναφορών βρίσκεται στέλεχος του Νοσοκομείου Ζακύνθου και συγκεκριμένα ο διευθυντής της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της «Εφ.Συν.»), ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορείται για επαναλαμβανόμενη σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας συναδέλφου, αλλά και για το γεγονός ότι για διάστημα αρκετών μηνών το καλοκαίρι του 2016, τα απογεύματα εργαζόταν παράλληλα -εκτός απ’ τη δουλειά του στο νοσοκομείο- σε ιδιωτικό τουριστικό πολυϊατρείο του νησιού, με τις... ευλογίες του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου.

Για την υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης έχει ήδη ασκηθεί δίωξη από την αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου και η δίκη έχει οριστεί για τις 10 Ιανουαρίου του 2017. Για τη δεύτερη υπόθεση ελέγχεται πειθαρχικά από τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Το ιστορικό

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ’ την αρχή. Το συγκεκριμένο στέλεχος έφτασε στη Ζάκυνθο το 2008, με 12μηνη απόσπαση από το νοσοκομείο «Σωτηρία», η οποία στη συνέχεια -το 2010- μετατράπηκε σε μετάταξη.

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων αλλά και από δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, παρουσιαζόταν ως ο άνθρωπος με τις «υψηλές γνωριμίες», με βουλευτές, υπουργούς και λοιπά ανώτερα στελέχη της Υγείας.

Είναι χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα στο νησί που τον αναφέρουν ως «golden boy» του Νοσοκομείου Ζακύνθου. Πολύ σύντομα βγαίνουν στο φως οι πρώτες καταγγελίες συναδέλφων του από το νοσοκομείο, ενώ γι’ αυτές παίρνει σιγά σιγά θέση και η ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλοντάς τον.

Οι καταγγελίες αφορούσαν μεροληπτική στάση τού εν λόγω στο θέμα των βαρδιών στο νοσοκομείο, όπου άτομα που βρίσκονταν στον «κύκλο» του τύγχαναν ευνοϊκής μεταχείρισης, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους -εκτός κύκλου- στους οποίους έπεφταν οι «δύσκολες» βάρδιες (νυχτερινά, αργίες κ.λπ.) σε μόνιμη βάση.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι με απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου με ημερομηνία 26 Απριλίου 2016, δίνεται η «άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου επί αμοιβή διάρκειας πέντε (5) μηνών, αρχομένης από τον Μάιο 2016, στον υπάλληλο του ΓΝΖ Α.Κ., ΠΕ Νοσηλευτικής, προϊστάμενο Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, καθόσον δεν εμποδίζεται η ομαλή εκτέλεση των καθηκόντων του, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την έλλειψη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου».

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιες άδειες είναι σχετικά σπάνιες στον δημόσιο τομέα και παίρνονται έπειτα από απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν ανενεργό.

Σίγουρα, όμως, σε καμία περίπτωση δεν δίνονται για άσκηση έργου σε εργασία που προσφέρει υπηρεσίες καθαρά ανταγωνιστικές με εκείνες του νοσοκομείου.

Το θέμα προκάλεσε σάλο, με αποτέλεσμα στις 27 Ιουλίου του 2016 η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου να ανακαλέσει με έγγραφό της την απόφαση του αναπληρωτή διοικητή.

Στη συνέχεια την υπόθεση επρόκειτο να αναλάβει για πειθαρχικό έλεγχο η 6η ΥΠΕ, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό ακόμα, 5 μήνες μετά, τι έχει συμβεί.

Πριν από 2 μήνες η ΠΟΕΔΗΝ προχώρησε σε αναφορά προς τον εισαγγελέα Ζακύνθου, ζητώντας να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες της διοικήτριας του νοσοκομείου, του νυν Δ.Σ. του νοσοκομείου όπως και του πρώην διοικητή και του πρώην Δ.Σ.

Εντύπωση, βέβαια, προκαλεί το γεγονός ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στην απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου και διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας.

Τέλος, το εν λόγω στέλεχος αντιμετωπίζει εισαγγελική δίωξη με τις κατηγορίες της σεξουαλικής παρενόχλησης, της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση εναντίον γυναίκας συναδέλφου του.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ρητά πως προχώρησε σε ασελγείς προτάσεις, εκμεταλλευόμενος την εργασιακή θέση της παθούσης που ήταν εκείνη την περίοδο δόκιμη νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο, πράγμα που έγινε κατ’ εξακολούθηση και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαχρονικό το πάρτι στο Ευγενίδειο καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
Σε σοβαρότατες καταγγελίες εις βάρος του Πανεπιστημίου Αθηνών και της διοίκησης του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, σε συνέντευξη Τύπου στο Εργατικό Κέντρο της...
Διαχρονικό το πάρτι στο Ευγενίδειο καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εγκλημα εκ... προμελέτης
Ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου του Αμερικανού τουρίστα στο συγκεκριμένο σημείο του νησιού δεν προκαλεί έκπληξη. Χιλιάδες μεθυσμένοι γυρνούν στους δρόμους κάθε καλοκαίρι, οι συμπλοκές είναι στην ημερήσια διάταξη,...
Εγκλημα εκ... προμελέτης
ΥΓΕΙΑ
Κατεπείγουσα έρευνα για τη Stem Health
Ο γενικός επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, Στ. Ευαγγελάτος, προαναγγέλλει, μέσω της «Εφ.Συν.», έρευνα για το... κανόνι που βάρεσε η εταιρεία φύλαξης βλαστοκυττάρων. Την ίδια...
Κατεπείγουσα έρευνα για τη Stem Health
ΥΓΕΙΑ
Μπαλάκι οι γονείς για τα βλαστοκύτταρα
Ασχημο τριήμερο πέρασαν χιλιάδες γονείς σε όλη τη χώρα οι οποίοι στο παρελθόν εμπιστεύτηκαν την τράπεζα φύλαξης βλαστοκυττάρων Stem-Health Hellas αλλά και τον όμιλο “Υγεία” (έως το 2013 ο όμιλος Υγεία είχε το...
Μπαλάκι οι γονείς για τα βλαστοκύτταρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχή εξεταστικής με «Ερρίκος Ντυνάν»
​Με την υπόθεση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» ασχολήθηκε χθες η εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές για την υπόθεση με τις υπερκοστολογημένες αρθροσκοπήσεις στις...
Αρχή εξεταστικής με «Ερρίκος Ντυνάν»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ερίζουν για την ασφάλεια των χειρουργείων
Νέο σίριαλ παίζεται από χθες με φόντο το πολύπαθο Νοσοκομείο Ζακύνθου. Ενα περιστατικό σκωληκοειδίτιδαςαποτέλεσε το νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ διοίκησης και του συντονιστή των χειρουργείων. Υπενθυμίζεται...
Ερίζουν για την ασφάλεια των χειρουργείων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας