Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στο έλεος του Θεού 23 παιδιά και 8 εργαζόμενοι
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στο έλεος του Θεού 23 παιδιά και 8 εργαζόμενοι

  • A-
  • A+

Αποκλειστική ευθύνη για τη μη λειτουργία δομής Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) στο Μαρούσι φέρει η διοίκηση Πατούλη, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η παράταξη «Ενότητα Ανατροπή και Εργο για το Μαρούσι». Η εξέλιξη αυτή επηρεάζει 23 παιδιά και τις οικογένειές τους καθώς και οχτώ εργαζόμενους που θα απασχολούνταν στη δομή.

Η δομή λειτουργούσε εδώ και δύο χρόνια σε κτίριο με σοβαρά προβλήματα δομικού χαρακτήρα και χωρίς νόμιμη άδεια, παρά το γεγονός ότι είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα Εναρμόνισης του ΕΣΠΑ και λάμβανε χρηματοδότηση για τη φιλοξενία 23 παιδιών, ενώ από το ίδιο πρόγραμμα χρηματοδοτούνταν και οι αποδοχές οxτώ εργαζομένων.

Το ζήτημα φανερώθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ).

Για σημαντικές παραλείψεις και καθυστερήσεις της διοίκησης του Δήμου κάνει λόγο ο Πέτρος Κούκουζας, δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου με την παράταξη «Ενότητα Ανατροπή και Εργο για το Μαρούσι», υποστηρίζοντας ότι τόσο η διοίκηση του ΟΚΟΙΠΑΔΑ όσο και ο ίδιος ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, γνώριζαν το ζήτημα της ακαταλληλότητας του κτιρίου σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές.

Η διοίκηση του δήμου προσπάθησε στη συνέχεια να δώσει λύση στο ζήτημα κάνοντας επαφές με το Σικιαρίδειο Ιδρυμα, ζητώντας τα παιδιά του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ να φιλοξενούνται τις απογευματινές ώρες στον χώρο του ιδρύματος.

Η προσπάθεια ωστόσο απέβη άκαρπη καθώς το Σικιαρίδειο επικαλέστηκε ζητήματα φύλαξης, καθαριότητας και αποκατάστασης του χώρου για την πρωινή λειτουργία του.

«Οι προσπάθειες που κάναμε τόσο εμείς ως παράταξη όσο και η πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ στον δήμο για να μη χαθεί η δομή έπεσαν στο κενό, καθώς βρήκαμε μπροστά μας τους «μυστικοσυμβούλους» του Πατούλη.

Του «πολύ» Πατούλη που κάθε μέρα ζητά και την παραίτηση ενός υπουργού, τη στιγμή που ο ίδιος δεν μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα του δήμου που διοικεί, τα οποία είναι γνωστά ήδη από την άνοιξη του 2016» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Πέτρος Κούκουζας.

Η παράταξη «Ενότητα Ανατροπή και Εργο για το Μαρούσι» εγκαλεί τον δήμαρχο για την ταλαιπωρία στην οποία βάζει τις οικογένειες 23 παιδιών να ψάξουν να βρουν -αν βρουν- δομή δημιουργικής απασχόλησης σε άλλους δήμους πέραν αυτού στον οποίο διαμένουν, καθώς και για το γεγονός ότι οχτώ εργαζόμενοι θα βρεθούν άνεργοι ενώ θα μπορούσαν να απασχολούνται στη δομή έως το 2020 εφόσον είχε εξασφαλιστεί η αμοιβή τους από το πρόγραμμα εναρμόνισης του ΕΣΠΑ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αμαρουσίου υποστηρίζει ότι η δομή λειτουργούσε νόμιμα σε κτίριο που είναι χαρακτηρισμένο ως ολυμπιακό και ρίχνει τις ευθύνες στο Σικιαρίδειο και την Περιφέρεια Αττικής, εγκαλώντας την μάλιστα για «μικροπολιτικές σκοπιμότητες»:

«Χωρίς προφανείς λόγους αλλά εξαντλώντας την αυστηρότητα του νόμου, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής αφαίρεσαν από τα παιδιά και τις οικογένειες που φιλοξενούσαμε στη δομή τη δυνατότητά τους να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ [...] Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου εξέτασε όσες δυνατότητες ή επιλογές είχε στη διάθεσή της προκειμένου να φιλοξενηθεί σε άλλο κατάλληλο χώρο το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι το ΔΣ του Σικιαρίδειου υπαναχώρησε, αλλά διαβεβαιώνουμε ότι πολύ σύντομα θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα, που δεν δημιουργήσαμε εμείς», αναφέρει μεταξύ άλλων.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα εμπόδια στην εκπαίδευση των τυφλών
Η ισότιμη πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση είναι μια υποχρέωση στην οποία η ελληνική πολιτεία έχει αποτύχει παταγωδώς διαχρονικά. Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών κάνει λόγο για «λόμπι των εκδοτών», στις πιέσεις του...
Νέα εμπόδια στην εκπαίδευση των τυφλών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
24ωρη απεργία της ΟΙΕΛΕ και κάλεσμα σε κινητοποίηση έξω από το ΣτΕ
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) και τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων...
24ωρη απεργία της ΟΙΕΛΕ και κάλεσμα σε κινητοποίηση έξω από το ΣτΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στις 18/1 τα πρώτα αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ
Την ερχόμενη Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, θα καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα για πρώτη φορά από τον ΟΠΕΚΑ - Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος αναλαμβάνει...
Στις 18/1 τα πρώτα αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η πρώτη ενιαία πληρωμή όλων των προνοιακών/αναπηρικών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ
Γίνονται εντατικές προσπάθειες για να πραγματοποιηθεί στις 18 Ιανουαρίου η πρώτη ενιαία πληρωμή όλων των προνοιακών/αναπηρικών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ, που από την 1η του τρέχοντος μηνός αναλαμβάνει τη...
Η πρώτη ενιαία πληρωμή όλων των προνοιακών/αναπηρικών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μαθήματα ελληνικών, πληροφορικής και συμβουλευτική εργασίας για πρόσφυγες
Στο Κέντρο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Αθηναίων πρόσφυγες και μετανάστες θα έχουν την δυνατότητα από τον Ιανουάριο να παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, πληροφορικής ή επαγγελματική...
Μαθήματα ελληνικών, πληροφορικής και συμβουλευτική εργασίας για πρόσφυγες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Ντρέπομαι, αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου»
Την ευγνωμοσύνη της εξέφρασε η 53χρονη καθαρίστρια σε όλους όσοι της στέκονται αλληλέγγυοι, δηλώνοντας στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος του Βόλου» πως παραποίησε τα στοιχεία του πιστοποιητικού Δημοτικού Σχολείου...
«Ντρέπομαι, αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας