Καμία πτήση αεροπλάνου δε θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που κήρυξαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η συνάντηση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και τον διοικητή της ΥΠΑ Κ. Λιντζεράκο.
Η ΕΕΕΚΕ εμμένει στις κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο νόμο του ΥΠΟΜΕΔΙ που ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή και αφορά την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν εξαγγείλει 24ωρες απεργίες για την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, από τις 00:01 έως τις 23:59.
«Η πόρτα του υπουργείου, θα παραμείνει ανοιχτή»
«Αν οι ελεγκτές θέλουν διάλογο, η πόρτα του υπουργείου, ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή.
Για να δοθούν διαβεβαιώσεις, πρέπει να διατυπωθούν αιτήματα. Όταν σκεφθούν να τα διατυπώσουν, είτε μόνοι τους είτε σε συνεργασία με τη ΝΔ, θα απαντηθούν, για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις» σημειώνει μεταξύ άλλων σε σημερινή του δήλωση ο Χρήστος Σπίρτζης.
Ο υπουργός, προσθέτει: «Αν αυτά τα αιτήματα ή οι ενστάσεις είναι σε επίπεδο πολιτικής, όπως αυτό που δήλωσαν στο Κοινοβούλιο, ότι δεν έχουν πρόβλημα η Αεροναυτιλία να είναι Α.Ε., προφανώς δεν θα συμφωνήσουμε για λόγους εθνικού και δημόσιου συμφέροντος.
Αν είναι συγκεκριμένα και δεν είχαν την ''ικανότητα'' να τα διατυπώσουν στη χθεσινή συνάντηση, τους περιμένουμε σήμερα το πρωί, είτε με ανακοίνωση είτε στο Υπουργείο».
Διαφορετικά, «χαιρετισμούς στην ηγεσία της ΝΔ», αναφέρει ο Χρ. Σπίρτζης.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας