• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.1°C / 32.3°C
  5 BF
  16%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  31°C 28.1°C / 33.8°C
  3 BF
  50%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.0°C / 34.8°C
  3 BF
  40%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 29.2°C / 31.9°C
  2 BF
  35%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 30.2°C
  5 BF
  36%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.8°C / 33.8°C
  1 BF
  54%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 26.2°C / 29.2°C
  0 BF
  39%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.7°C / 30.7°C
  2 BF
  24%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 25.8°C / 29.3°C
  5 BF
  58%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 27.3°C
  4 BF
  47%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.4°C / 25.8°C
  4 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 26.2°C
  2 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  3 BF
  43%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.5°C / 30.9°C
  2 BF
  40%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  31°C 28.4°C / 31.6°C
  2 BF
  42%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 27.8°C
  4 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.7°C / 31.5°C
  4 BF
  12%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.3°C / 26.0°C
  2 BF
  52%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  31°C 28.7°C / 30.5°C
  3 BF
  35%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  30°C 30.2°C / 30.2°C
  0 BF
  52%

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη, ο Νίκος Φίλης «σκοπό του έχει βάλει να ανατρέψει τα πάντα ως προς το μάθημα των Θρησκευτικών στα Δημόσια Σχολεία»

EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Αμβρόσιος μαινόμενος: «Όργανο του διαβόλου ο Φίλης»!

 • A-
 • A+

Νέο «κήρυγμα αγάπης» με τίτλο «Θεομάχοι και Χριστομάχοι Υπουργοί και Πανεπιστημιακοί καθηγητές βάλθηκαν να γκρεμίσουν την Ελληνορθόδοξη Ελλάδα μας», έκανε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. 

Σε νέο κείμενο του, στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο γνωστός για τις απόψεις του Μητροπολίτης, επιτίθεται για μια ακόμη φορά εναντίον του υπουργού Παιδείας και γνωστών πανεπιστημιακών καθηγητών χαρακτηρίζοντάς τους θεομάχους, χριστομάχους, όργανα του διαβόλου και νεομπολσεβίκους.

Σύμφωνα με τον Αμβρόσιο, ο «πρώτος Θεομάχος» είναι ο υπουργός της Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος «κατά τη διάρκεια της θητείας του σκοπό του έχει βάλει να ανατρέψει τα πάντα ως προς τό μάθημα των Θρησκευτικών στα Δημόσια Σχολεία».

«Αυτό, λοιπόν, επιδιώκει», σύμφωνα με τον μητροπολίτη, «ο πρώτος Χριστομάχος, ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης! Θέλει, για να χρησιμοποιήσω τη λαϊκή έκφραση, “να μας αλλάξει την πίστη”»!

Και συνεχίζει: 

«Κατά την ταπεινή μας γνώμη όλοι αυτοί -και όσοι πράττουν τα παρόμοια-, τελικά, συνειδητά ή ασυνείδητα, είναι όργανα του Διαβόλου! Εργάζονται πυρετωδώς για να εδραιωθή το Κράτος του Αντιχρίστου στην Ελληνική Κοινωνία... Όλοι αυτοί είναι εργάτες του ψεύδους και της απάτης! 

»Όργανα του Διαβόλου! Καθώς από τα γεγονότα αποδεικνύεται, τελικά οι άνθρωποι αυτοί έχουν χάσει την θεία Χάρη, που έλαβαν διά του χριστιανικού Βαπτίσματος! Είναι απο-χριστιανισμένοι...

»Αυτή είναι η πραγματικότης... Έτσι όμως, ως τέκνα του Διαβόλου, είναι καταραμένοι!»

Όσοι, βέβαια, παρακολουθούν τα κηρύγματα αλλά και τα γραπτά του Αμβρόσιου δεν εκπλήσσονται, καθώς ο Μητροπολίτης μας έχει συνηθίσει σε ανάλογες κατάρες.

Για παράδειγμα πριν από τρεις περίπου μήνες ο Αμβρόσιος μιλώντας στους πιστούς το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής κραύγαζε: 

«Να σαπίσει το χέρι του υπουργού Παιδείας αν υπογράψει διάταγμα για την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και να γίνει πέτρα, που θα τρυπήσει το στομάχι αυτών που θα φάνε κρέας».

Τον Μάρτιο που μας πέρασε, με αφορμή το μήνυμα του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, είχαμε νέο ξέσπασμα του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου. 

Με βαρείς χαρακτηρισμούς στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο Αμβρόσιος έγραψε:

«Ο άνθρωπος δεν είναι μόνον ανιστόρητος! Φαίνεται, ότι είναι και… αγράμματος! Άρα ακατάλληλος, για να μη είπω επικίνδυνος, για τον τομέα της Παιδείας... Αγωνίζεται για να ξερριζώση τόσο την πρός τον Θεό πίστη, όσο και την εθνική συνείδηση από τις καρδιές της μαθητιώσης νεολαίας». 

Και συνέχισε ακάθεκτος: 

«Κύριε Υπουργέ, είσθε ανάξιος για τη θέση αυτή. Σας καλώ να παραιτηθήτε! Ξαναγυρίστε στη θέση σας ως Δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΑΥΓΗ και απ΄ εκεί να πολεμάτε την Ορθοδοξία και την Ελλάδα».

Τον Ιούνιο του 2015 ο Μητροπολίτης μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο ενημερώνει το Νίκο Φίλη ότι «η αθεΐα κρίθηκε στο Παραπέτασμα» και τον καλεί να ανοίξει τα μάτια και τα αυτιά του και να «εξέλθει από το σκοτάδι της άγνοιας».

Ποιος είναι ο κατά κόσμον Αθανάσιος Λένης

Στα 78 του χρόνια ο Αμβρόσιος (γεννημένος στις 22 Ιουλίου 1938), ο κατά κόσμον Αθανάσιος Λένης, βρήκε την ευκαιρία να υμνήσει τη Χρυσή Αυγή και τα πρωτοπαλίκαρά της. 

Να τους νουθετήσει, ώστε να μπορέσουν να εξελιχθούν σε «γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πια πολίτη» και «ήρεμη δύναμη στο σαπισμένο πια πολιτικό σύστημα». 

Να ψέξει τον Μεσσηνίας Χρυσόστομο, που στηλίτευσε την εγκληματική δράση των νοσταλγών του χιτλερισμού.

Γνωστός με το παρατσούκλι «χωροφύλακας», ο Καλαβρύτων, πολύ καιρό πριν από την απενοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, έκανε τα πάντα για να διατηρήσει τη φωνή της ζωντανή. 

Άλλωστε, όπως έχει αποκαλυφθεί, οφείλει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στη θητεία του στη θρησκευτική υπηρεσία της χωροφυλακής, στη διάρκεια της δικτατορίας (υπηρέτησε επί μία δεκαετία ως Πρεσβύτερος στο Σώμα της τότε Βασιλικής Χωροφυλακής, ως Ιεροκήρυκας του Σώματος).

Είναι κάτι που καταγράφει και στο βιογραφικό του, χωρίς όμως να προσδιορίζει χρονικά την περίοδο που ήταν «προϊστάμενος» της θρησκευτικής υπηρεσίας των χωροφυλάκων, υπηρεσία που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Θρησκευτική Υπηρεσία της Αστυνομίας.

Το 1976 όταν ο Αμβρόσιος εκλέγεται τιτουλάριος μητροπολίτης Ταλαντίου και γίνεται αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, προκαλεί σάλο με τον χειροτονητήριο λόγο του όταν απευθυνόμενος σε αστυνομικούς που είχαν καταδικασθεί για βασανισμούς στα χρόνια της δικτατορίας απευθύνει «θερμόν εν Κυρίω ασπασμόν προς όλους εκείνους τους αγαπητούς μου αξιωματικούς και οπλίτας της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων οι οποίοι την στιγμήν ταύτην, συνεπεία οιουδήποτε ατυχούς συμβάντος εν τη ενασκήσει του υπηρεσιακού των καθήκοντος, εστερήθησαν των αγαθών της υγείας και της ελευθερίας».

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Αμβρόσιος χτυπάει πένθιμα τις καμπάνες
Πένθιμα θα χτυπούν αύριο οι καμπάνες στο Αίγιο, από τις 11 έως τις 11.30 το πρωί, με απόφαση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη. Στην απόφασή...
Ο Αμβρόσιος χτυπάει πένθιμα τις καμπάνες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξεχείλισε αγιοσύνη και πάλι ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων
Νέο «κήρυγμα αγάπης» έκανε στις 6 Ιουνίου ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος μέσα από την ιστοσελίδα του (mkka.blogspot.gr). Αυτή τη φορά το θέμα του ήταν ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Όσοι, βέβαια,...
Ξεχείλισε αγιοσύνη και πάλι ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν είναι όλοι οι κληρικοί το ίδιο
Καμία σχέση με το χριστιανικό ήθος δεν έχει η ευθεία επίθεση που εξαπολύεται από ορισμένους ιεράρχες εναντίον του υπουργού Παιδείας με κατάρες, πένθιμες καμπάνες και άλλες παραφωνίες, όπως αναγνωρίζει ρητά και...
Δεν είναι όλοι οι κληρικοί το ίδιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιμένει σε «στολισμούς» και «κοσμητικά επίθετα» ο Αμβρόσιος
Το σίριαλ των προσβλητικών επιθέσεων του μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου Λενή κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη συνεχίστηκε και χθες, με νέα ανάρτηση του πρώτου στο προσωπικό του ιστολόγιο....
Επιμένει σε «στολισμούς» και «κοσμητικά επίθετα» ο Αμβρόσιος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ρατσιστικό μήνυμα από τον Αμβρόσιο
Ενα ακόμα κήρυγμα μίσους από τον Αιγιαλείας μητροπολίτη της... αγάπης: «Παχεία γαστήρ, λεπτόν ου τίκτει νόον» λέει για τον υπουργό Παιδείας και τον «στολίζει» με κάθε άλλο παρά κολακευτικούς χαρακτηρισμούς. Η...
Ρατσιστικό μήνυμα από τον Αμβρόσιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα «ιερή» κόντρα Ιερώνυμου - Φίλη
Επιστολή στον υπουργό Παιδείας έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τον ρόλο της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της χούντας. Έκανε λόγο για παραβίαση του Συντάγματος με τις αλλαγές στα Θρησκευτικά. Απαντώντας ο...
Νέα «ιερή» κόντρα Ιερώνυμου - Φίλη

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας