• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.0°C / 34.7°C
  2 BF
  38%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  32°C 28.3°C / 33.5°C
  3 BF
  44%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.0°C / 33.7°C
  2 BF
  49%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.6°C / 31.9°C
  2 BF
  23%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 30.7°C
  2 BF
  48%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  33°C 27.9°C / 34.0°C
  1 BF
  48%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.0°C / 30.4°C
  1 BF
  29%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  31°C 31.3°C / 31.3°C
  0 BF
  39%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.8°C / 31.4°C
  2 BF
  51%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  31°C 28.5°C / 30.9°C
  3 BF
  48%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  30°C 30.4°C / 30.8°C
  3 BF
  42%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.7°C / 29.0°C
  1 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  2 BF
  43%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.7°C / 31.9°C
  3 BF
  33%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  33°C 30.5°C / 33.8°C
  2 BF
  32%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.8°C / 32.8°C
  4 BF
  38%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.2°C / 33.8°C
  0 BF
  27%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  32°C 29.3°C / 31.6°C
  0 BF
  49%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.4°C / 33.3°C
  3 BF
  72%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  27°C 26.6°C / 26.6°C
  1 BF
  38%

«Για τη δημοτική αρχή, αποτελεί προτεραιότητα η υλοποίηση κοινωνικής πολιτικής, για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης», τόνισε ο Γιάννης Μώραλης

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

«Εστία και εργασία» για αστέγους και αποκλεισμένους στον Πειραιά

 • A-
 • A+

Η στέγαση και η εργασιακή επανένταξη αστέγων και ατόμων που απειλούνται από έλλειψη στέγης, διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες και υπό καθεστώς φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, είναι οι δύο πυλώνες στους οποίους στηρίζεται το πρόγραμμα «Εστία και Εργασία», που υλοποιούν ο Δήμος Πειραιά και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟΔΕΠ).

Για τον πρώτο πυλώνα, προβλέπεται κάλυψη ενοικίου και αυτόνομη διαμονή σε διαμέρισμα, το οποίο θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του ατόμου ή της οικογένειας αντίστοιχα, ή εναλλακτικά κάλυψη εξόδων επισκευής κατοικίας που ήδη υπάρχει.

Επίσης, προβλέπεται κατά περίπτωση η κάλυψη δαπανών οικοσκευής, λογαριασμών ΔΕΚΟ, καθώς και η κάλυψη καθημερινών αναγκών, όπως διατροφής και μετακίνησης.

Για τον δεύτερο πυλώνα προβλέπεται η πληρωμή νομίμων τακτικών μηνιαίων αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών, ωφελούμενων του έργου για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, 61 Πειραιώτες που έχουν ανάγκη επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα.

Αναλυτικότερα, έγιναν 31 μισθωτήρια κατοικίας και 2 συμβάσεις για την κάλυψη των εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας για 61 συνολικά άτομα. 

Επίσης, αγοράστηκαν οικοσκευές για 24 νοικοκυριά που αποτελούνται συνολικά από 43 άτομα. 

Επιπλέον, καλύπτονται οι μηνιαίες δαπάνες σίτισης για 20 νοικοκυριά που αποτελούνται από 40 άτομα. 

Τέλος, 16 ωφελούμενοι βρήκαν εργασία μέσω του προγράμματος.

Μώραλης: Προτεραιότητα η κοινωνική πολιτική

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: 

«Για τη Δημοτική Αρχή, αποτελεί προτεραιότητα η υλοποίηση κοινωνικής πολιτικής, για τις ευπαθείς ομάδες της πόλης μας. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, επιδιώξαμε να  αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο πόρο από εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα, που θα προσφέρει ανακούφιση στους άστεγους, στους άπορους και στους αδύναμους οικονομικά δημότες μας.

»Στην εξαιρετικά δύσκολη εποχή που ζούμε, οφείλουμε να στηρίζουμε με ανθρωποκεντρικές δράσεις  τους συμπολίτες μας που διαβιούν στα όρια της φτώχειας.

»Με το έργο “Εστία και Εργασία”, σε συνεργασία με την ΚΟΔΕΠ, προσφέραμε σε συνδημότες μας που έχουν ανάγκη επιδότηση ενοικίου ή κάλυψη εξόδων επισκευής υφιστάμενης κατοικίας, κάλυψη δαπανών διατροφής και οικοσκευής και  εύρεση εργασίας.

»Χαίρομαι γιατί καταφέραμε να αλλάξουμε τις ζωές συμπολιτών μας που είχαν ανάγκη. Να τους δώσουμε προοπτική για μια καλύτερη ζωή, περνώντας  ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι ακόμα και σε κάτω από δύσκολες συνθήκες, οφείλουμε να προσπαθούμε και να είμαστε αισιόδοξοι. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται έτσι ώστε να στηριχθούν ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας».

Η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, Κορίνα Λαουλάκου, επισήμανε: 

«Το έργο “Εστία και Εργασία” αναδεικνύει τη σπουδαιότητα υλοποίησης δράσεων που εστιάζουν σε ένα ευρύ και συνολικό φάσμα κοινωνικών παροχών, όπως είναι η στέγαση, η εύρεση εργασίας και η  ψυχοκοινωνική υποστήριξη αδύναμων οικονομικά δημοτών και κατοίκων της πόλης, οι οποίοι ζουν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες απειλούμενης ή έλλειψης στέγης. 

Στόχος μας ήταν να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπή διαβίωση και ομαλή επανένταξη στον κοινωνικό ιστό για τους ωφελούμενους του έργου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί στην ΚΟΔΕΠ, γίνεται μια σημαντική προσπάθεια, έτσι ώστε το έργο να είναι επιτυχημένο και να στηρίξει  ουσιαστικά τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Το έργο «Εστία και Εργασία»

Το έργο «Εστία και Εργασία» υλοποιείται με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη», βάσει της με Αρ. Πρωτ.: Δ28/οικ. 31354/2352, από 15/09/2014 Πρόσκλησης Δικαιούχων στο πλαίσιο των Δράσεων Στέγασης, Σίτισης και Κοινωνικής Φροντίδας για τους Αστέγους, του άρθρου 29 του ν. 4052/12, όπως ισχύει, με ΑΔΑ: 6ΒΝΛΛ-ΣΨΚ.

Χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους του υπουργείου Εργασίας, με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ) και ξεκίνησε στις 15-9-2015 και θα ολοκληρωθεί στις 31-12-2016.

Περισσότερες πληροφορίες στο site: www.estiaergasia.gr

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Εστία και εργασία»
​Τη στέγαση και την εργασιακή επανένταξη άστεγων πολιτών του Πειραιά, αλλά και άλλων που απειλούνται με έλλειψη στέγης και διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες υπό καθεστώς φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού έχει...
«Εστία και εργασία»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο «Αόρατος Πειραιάς» των αστέγων
Ο «Αόρατος Πειραιάς» είναι ο τίτλος των τριήμερων εκδηλώσεων που διοργανώνει η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Ολους» με θέμα την αστεγία και τους άστεγους στον Πειραιά.
Ο «Αόρατος Πειραιάς» των αστέγων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέες κοινωνικές δομές για άστεγους στον Πύργο Πειραιά
Τις νέες κοινωνικές δομές αστέγων (Υπνωτήριο και Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων Πειραιά) στον Πύργο του Πειραιά εγκαινίασαν ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς...
Νέες κοινωνικές δομές για άστεγους στον Πύργο Πειραιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αιτήσεις για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στον Δήμο Πειραιά
Ξεκινά από την προσεχή Δευτέρα 1η Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στον δήμο Πειραιά. Οικονομικά αδύναμοι δημότες και κάτοικοι της πόλης θα προμηθεύονται δωρεάν βασικά είδη...
Αιτήσεις για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στον Δήμο Πειραιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χρυσαυγίτικη βαριά σκιά στον Πειραιά
Το ναζιστικό μόρφωμα επιχείρησε να σκορπίσει και πάλι τον φόβο στους κατοίκους του Πειραιά σχετικά με τη δημιουργία ενός... ανύπαρκτου hotspot στην πόλη. Προγραμμάτισε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, η οποία...
Χρυσαυγίτικη βαριά σκιά στον Πειραιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πειραιάς: Ολοκληρώθηκε ο α' κύκλος επισιτιστικής συνδρομής
Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 12.583 δικαιούχους μοιράστηκαν στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου διανομής στους οικονομικά ασθενέστερους κατοίκους των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων. Το πρόγραμμα...
Πειραιάς: Ολοκληρώθηκε ο α' κύκλος επισιτιστικής συνδρομής

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας