• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  10°C 7.2°C / 12.4°C
  1 BF
  81%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 6.0°C / 9.7°C
  3 BF
  55%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  9°C 6.0°C / 11.6°C
  2 BF
  81%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 2.9°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 3.9°C
  0 BF
  93%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 5.4°C / 8.4°C
  2 BF
  62%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  0°C -0.6°C / 4.0°C
  3 BF
  80%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 5.6°C / 11.2°C
  2 BF
  90%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 11.9°C
  2 BF
  73%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 5.9°C
  3 BF
  66%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  13°C 10.6°C / 13.8°C
  4 BF
  71%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  4 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 13.0°C / 13.0°C
  6 BF
  67%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  1°C -1.1°C / 3.5°C
  0 BF
  90%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 3.5°C / 9.0°C
  1 BF
  83%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 5.8°C / 10.4°C
  2 BF
  82%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 7.0°C / 11.4°C
  2 BF
  80%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 7.1°C / 7.7°C
  1 BF
  57%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 3.7°C / 9.8°C
  2 BF
  64%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  0°C -0.2°C / -0.2°C
  2 BF
  85%

Δημοτικά τέλη 7,68 εκατ. ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Λαμιέων από την εταιρεία «Κεντρική Οδός»

 • A-
 • A+

Πάνω από 7,5 εκατ. ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Λαμιέων για δημοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας καθώς και για πρόστιμα μη έγκαιρης καταβολής τους από την παραχωρησιούχο εταιρεία «Κεντρική Οδός», με την υπόθεση να έχει φτάσει ήδη στις δικαστικές αίθουσες. 

Πρόκειται ουσιαστικά για χρηματικό ποσό ύψους 3.842.150 ευρώ που βεβαίωσε η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Λαμιέων για δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, που αφορούν την περίοδο από 12 Νοεμβρίου 2010 έως 31 Δεκεμβρίου 2015 στην εταιρεία «Κεντρική Οδός» και η οποία διαχειρίζεται τμήμα της εθνικής οδού ΠΑΘΕ εντός των ορίων του δήμου.

Στο ύψος των τελών που έχουν βεβαιωθεί για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχει προστεθεί ισόποσο πρόστιμο, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό που διεκδικεί ο δήμος να ανέρχεται στα 7,68 εκατ. ευρώ περίπου. 

Ηδη, ο Δήμος Λαμιέων κέρδισε μια πρώτη δικαστική μάχη, καθώς το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά απέρριψε την αίτηση χορήγησης προσωρινής διαταγής αναστολής εκτέλεσης της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαμιέων για τη βεβαίωση των δημοτικών τελών και προστίμων, που άσκησε ενώπιόν του η παραχωρησιούχος εταιρεία με την επωνυμία «Οδός Κεντρικής Ελλάδας Α.Ε.». 

Ωστόσο εκκρεμεί η ουσιαστική -κανονική- εκδίκαση της αίτησης αναστολής της απόφασης βεβαίωσης καταβολής δημοτικών τελών. Παράλληλα, εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής (με αίτημα συμβιβασμού στην επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών Ν. 2307/1995) που άσκησε ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά η εταιρεία «Κεντρική Οδός» κατά του Δήμου Λαμιέων και της βεβαίωσης καταβολής των δημοτικών τελών και των προστίμων. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρόκειται για μία δικαστική διαμάχη που αναμένεται να διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα, με την απόρριψη ωστόσο του αιτήματος προσωρινής αναστολής να χαρακτηρίζεται από τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαμιέων, Γιάννη Ρούλια, ως «μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη ενόψει της συνέχειας». 

Παράλληλα, ο κ. Ρούλιας επισήμανε ότι τα δημοτικά τέλη που έχουν επιβληθεί αφορούν χρονική περίοδο πριν από τις όποιες αλλαγές στη νομοθεσία, τη σχετική με τις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή δημοτικών τελών.

Ετσι, ανοίγει ουσιαστικά ένα ζήτημα που είχε απασχολήσει έντονα την ΚΕΔΕ και την τοπική αυτοδιοίκηση τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά και τη συζήτηση για τη συνολικότερη κατάσταση που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια σχετικά με την επιβολή δημοτικών τελών προς τις συγκεκριμένες εταιρείες. 
 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα ένταση για την παραχώρηση των απορριμμάτων σε ιδιώτη
Με... «νύχια και με δόντια», προσπαθεί δημοτική αρχή Λαμιέων να επιβάλει και να υπερασπιστεί την πρόθεσή της να παραδώσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο, έχοντας απέναντί της το σύνολο των...
Νέα ένταση για την παραχώρηση των απορριμμάτων σε ιδιώτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δημοτικό συμβούλιο... με ΜΑΤ και εισαγγελέα
Πρωτόγνωρες και απίστευτες καταστάσεις διαμορφώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων, με τη δημοτική αρχή να καλεί την αστυνομία και τον εισαγγελέα να «περιφρουρήσουν» τη συνεδρίαση και να της δοθεί η...
Δημοτικό συμβούλιο... με ΜΑΤ και εισαγγελέα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Λαμία κάνει «δώρο» σε ιδιώτη την καθαριότητα!
Σε ιδιώτη εργολάβο, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης και με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, δίνει η δημοτική αρχή Λαμιέων τμήμα της υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων, αρνούμενη να αξιοποιήσει τις...
Η Λαμία κάνει «δώρο» σε ιδιώτη την καθαριότητα!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λαμία: κατάληψη κατά της ιδιωτικοποίησης
Με δυναμική παρέμβαση και κατάληψη της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων από συμβασιούχους στην καθαριότητα και αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ «μπλόκαρε» προσωρινά η κίνηση της δημοτικής αρχής...
Λαμία: κατάληψη κατά της ιδιωτικοποίησης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μπλόκαραν την ανάθεση αποκομιδής σκουπιδιών σε ιδιώτη
Με δυναμική παρέμβαση και κατάληψη της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων από συμβασιούχους στην καθαριότητα και αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΟΤΑ, μπλόκαρε προσωρινά η κίνηση της δημοτικής αρχής,...
Μπλόκαραν την ανάθεση αποκομιδής σκουπιδιών σε ιδιώτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κάηκε η... γούνα του
Ο Δήμος Λαμιέων καλείται να πληρώσει αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ σε εκτροφέα μινκ για μια επένδυση που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, έπειτα από πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, για υπόθεση που σερνόταν στα δικαστήρια επί...
Κάηκε η... γούνα του

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας