• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.0°C / 29.7°C
  5 BF
  46%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.4°C / 31.0°C
  4 BF
  54%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.2°C / 30.0°C
  2 BF
  45%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  2 BF
  50%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.9°C / 29.1°C
  4 BF
  50%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 25.0°C / 28.2°C
  2 BF
  53%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 21.4°C / 24.5°C
  3 BF
  68%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  29°C 28.5°C / 28.5°C
  3 BF
  37%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.8°C / 28.6°C
  5 BF
  68%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.9°C / 27.3°C
  3 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 25.4°C / 26.1°C
  4 BF
  73%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.2°C / 27.7°C
  3 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  3 BF
  45%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.9°C / 28.4°C
  0 BF
  50%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.7°C / 29.4°C
  2 BF
  50%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.6°C / 26.8°C
  2 BF
  75%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 27.3°C / 29.9°C
  4 BF
  37%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.3°C / 28.3°C
  3 BF
  47%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 26.7°C / 28.9°C
  2 BF
  58%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  23°C 23.0°C / 23.0°C
  0 BF
  70%

Από εκδήλωση του «Αθλητισμός χωρίς αναβολικά» τον Μάρτιο του 2010. Από αριστερά: Ελενα Κουντουρά και Αγγελική Χονδροματίδου.

Εποπτεύει τον… εαυτό της;

 • A-
 • A+

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) εποπτεύεται ως γνωστόν από την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά. Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου της κ. Κουντουρά είναι η Αγγελική Χονδροματίδου.

Ταυτόχρονα, αντιπρόεδρος του ΕΟΤ είναι και πάλι η Αγγελική Χονδροματίδου, η οποία μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σήμερα στον οργανισμό.

Με λίγα λόγια η κ. Χονδροματίδου, ως διευθύντρια του γραφείου της αρμόδιας υπουργού, εποπτεύει τον… εαυτό της.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο διορισμός των μελών του Δ.Σ. του ΕΟΤ πραγματοποιήθηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη, και βέβαια της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Ελενας Κουντουρά, και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως την 1η Απριλίου 2015.

Ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΤ διορίστηκε λοιπόν η κ. Χονδροματίδου με την ιδιότητα της «εμπειρογνώμονος σε θέματα μάρκετινγκ και επικοινωνίας».

Εξι μήνες όμως μετά τον διορισμό της στον ΕΟΤ και τέσσερις μέρες μετά τις τελευταίες εκλογές (24 Σεπτεμβρίου 2015) η Ελενα Κουντουρά την τοποθετεί και στη θέση της διευθύντριας στο πολιτικό γραφείο της, όπου διορίζεται ως μετακλητή υπάλληλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.), αλλά με αποδοχές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.).

Για τον διορισμό της όμως στο γραφείο της υπουργού, αλλά και για την καταβολή της μισθοδοσίας της, η κ. Χονδροματίδου υποβάλλει δύο υπεύθυνες δηλώσεις του Ν. 1599/1986.

Αλλά το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών είναι αντιφατικό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σχετικά με τις κυρώσεις που μπορεί να επιφέρει μια ψευδής δήλωση.

Απευθυνόμενη λοιπόν στη Διεύθυνση Διοικητικού του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στις 30/10/2015, η νέα διευθύντρια του υπουργικού γραφείου δηλώνει ανάμεσα σε άλλα ότι «δεν συντρέχει στο πρόσωπό μου κώλυμα διορισμού από εκείνα που προβλέπει ο νόμος ως κώλυμα για τον διορισμό δημοσίου πολιτικού διοικητικού υπαλλήλου», καθώς και ότι «δεν είμαι συνταξιούχος ή ασφαλισμένη σε οποιονδήποτε ασφαλιστικό φορέα».

Απευθυνόμενη όμως στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του ίδιου υπουργείου στις 23/11/2015 δηλώνει «είμαι ασφαλισμένη στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) και θα συνεχίσω να καταβάλλω τις εισφορές».

Την αντίφαση αυτή επισημαίνουν και οι ίδιες οι δύο Διευθύνσεις του υπουργείου, οι οποίες σπεύδουν τον περασμένο Φεβρουάριο να ενημερώσουν την αναπλ. υπουργό Ελενα Κουντουρά, κοινοποιώντας το σημείωμά τους και στον υπουργό Γ. Σταθάκη και τον αναπλ. γ.γ. του υπουργείου, Γ. Ζαχαράτο.

Το βιογραφικό που είχε αναρτημένο η Αγγελική Χονδροματίδου στο προσωπικό μπλογκ της την εμφάνιζε ως ιδιοκτήτρια της εταιρείας Cellworks και μέτοχο της εταιρείας Ell Goods, εταιρειών δηλαδή επικοινωνίας και μάρκετινγκ.

Και τα στοιχεία αυτά ήταν αναρτημένα τουλάχιστον μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2016, δηλαδή μετά τον διορισμό της στο γραφείο της υπουργού και βέβαια μετά τον διορισμό της στον ΕΟΤ, του οποίου το αντικείμενο ως γνωστόν δεν είναι άλλο από το μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό.

Η ίδια με δημόσιες δηλώσεις της τον προηγούμενο μήνα ισχυρίστηκε ότι από τις εταιρείες στις οποίες συμμετείχε έχει αποχωρήσει.

Σημειώνεται ακόμα ότι η κ. Χονδροματίδου είναι γενική γραμματέας στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΑΝΑΣΑ και μέλος στην επίσης Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία «Αθλητισμός χωρίς αναβολικά».

Συμπτωματικά και η κ. Κουντουρά συμμετείχε στην ΑΝΑΣΑ, όπως και στην εταιρεία «Αθλητισμός χωρίς αναβολικά», όπου ήταν αντιπρόεδρος.

Αλλά και στη ΜΚΟ Europa Donna Hellas πρόεδρος είναι η Ελενα Κουντουρά, ενώ ως μέλος του Δ.Σ. συναντούμε πάλι την Αγγελική Χονδροματίδου.

Οι δύο κυρίες, οι οποίες όπως φαίνεται διατηρούν μακρόχρονη γνωριμία, συνυπάρχουν τώρα και στο υπουργείο Τουρισμού, εποπτεύοντας τον ΕΟΤ και άρα και την αντιπρόεδρό του, που δεν είναι άλλη από τη δεύτερη.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χωρίς PLF οι πτήσεις για Ελλάδα από τις 15 Μαρτίου
Ένα ένα αποσύρονται τα αντικίνητρα για την προσέλκυση ξένων επισκεπτών, όσο πλησιάζει η έναρξη της τουριστικής σεζόν, με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια να ανακοινώνει πανηγυρικά την χαλάρωση των μέτρων.
Χωρίς PLF οι πτήσεις για Ελλάδα από τις 15 Μαρτίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ένα βίντεο για την Ελλάδα
Το βίντεο του ΕΟΤ «Greece- Α 365-DayDestination» ψηφίστηκε ως το καλύτερο βίντεο στην Ευρώπη για το 2017 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Το βίντεο επελέγη ως το κορυφαίο βίντεο τουριστικής προβολής,...
Ένα βίντεο για την Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σταθερός και με δυναμική ο ιαματικός τουρισμός στην Ελλάδα
Σταθερός παρέμεινε, σύμφωνα με την ετήσια μελέτη «Ιαματικές πηγές και λουτρότοποι» της ομάδας περιβάλλοντος του ΕΚΚΕ, ο ιαματικός τουρισμός, παρά τις δυσκολίες και τις εξελίξεις εντός του 2015. Πλήγμα τα...
Σταθερός και με δυναμική ο ιαματικός τουρισμός στην Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΥΠΑ: Οι προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα και οι παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών
Σε σχέση με την προϋπάρχουσα αεροπορική οδηγία πτήσεων εξωτερικού αφαιρούνται από τη λίστα των επιτρεπόμενων προς είσοδο στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων κρατών, η Ρουάντα και η Ταϊλάνδη.
ΥΠΑ: Οι προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα και οι παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αυξάνονται τα ποσοστά επιδότησης στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» - Όσα πρέπει να ξέρετε
Περισσότερες επιλογές καταλυμάτων και μεγαλύτερα ποσοοστά επιδότησης που σε κάποιες περιπτώσεις θα ανέρχεται στο 100% ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού, ενώ παράλληλα προανήγγειλε ότι θα επωφεληθούν άλλοι...
Αυξάνονται τα ποσοστά επιδότησης στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» - Όσα πρέπει να ξέρετε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βουτιά στα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο πεντάμηνο
Η πανδημία του κορονοϊού και η απαγόρευση των ταξιδιών επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό την οικονομία της χώρας, κάτι που επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος.
Βουτιά στα έσοδα από τον τουρισμό το πρώτο πεντάμηνο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας