Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Από τριμερή σε τριμερή για απολύσεις και «μπλοκάκια»
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΦΩΤ.:ΑΡΧΕΙΟΥ)

Από τριμερή σε τριμερή για απολύσεις και «μπλοκάκια»

  • A-
  • A+

Η γνωστή κατασκευαστική εταιρεία ΜΕΤΚΑ το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε απολύσεις προσωπικού με την πρόφαση της αναδιάρθρωσης, των περικοπών λόγω μείωσης των κερδών και του περιορισμού του κύκλου εργασιών.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και μέχρι και τον περασμένο μήνα, η εταιρεία απέλυσε περίπου δέκα εργαζόμενους, η πλειονότητα των οποίων εργαζόταν επί χρόνια με δελτίο παροχής υπηρεσιών και στους οποίους δεν κατέβαλε αποζημίωση.

Μάλιστα, στην τριμερή συνάντηση μεταξύ του υπουργείου Εργασίας, εκπροσώπων της ΜΕΤΚΑ και του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ), που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο υπουργείο, οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν εμμέσως ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες «λήξεις συνεργασιών».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πέραν του ζητήματος των απολύσεων, συζητήθηκε και το θέμα των εργαζόμενων που απασχολούνται με δελτία παροχής υπηρεσιών και οι οποίοι υποχρεώνονται σε υπογραφή ατομικών συμφωνητικών, που ανανεώνουν συνεχώς και μάλιστα σε διαφορετικές εταιρείες του ομίλου, προκειμένου να κρύβεται η εξαρτημένη σχέση εργασίας, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει το Σωματείο.

«Οπου υπάρχει εξαρτημένη εργασία, οι συνάδελφοι θα πρέπει να αμείβονται κανονικά, να δικαιούνται άδειες, επιδόματα, δώρα και σταθερό ωράριο.

Οσο για τις υποχρεώσεις των εργοδοτών, αυτές θα πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα και αναφέρομαι φυσικά στην καταβολή των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, Δημήτρης Τζαμουράνης.

Οι εκπρόσωποι της ΜΕΤΚΑ ανέφεραν ότι απολύσεις γίνονται σε όσους έχουν προσληφθεί τυπικά ως μισθωτοί, ενώ όλες οι υπόλοιπες δεν αποτελούν απολύσεις καθώς η φύση της εργασίας των τεχνικών και των μηχανικών είναι τέτοια που όταν τελειώνει ένα έργο, σταματά και η συνεργασία τους με την εταιρεία.

Οσο για το καθεστώς αμοιβής με μπλοκάκι, δήλωσαν ότι αποτελεί επιλογή των ίδιων των εργαζόμενων, καθώς έτσι έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν και αλλού.

«Λες και είναι δυνατόν συνάδελφοι που εργάζονται στο εξωτερικό (!) ή όσοι εργάζονται 10 και 12 ώρες ημερησίως να έχουν και άλλη απασχόληση», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του Σωματείου.

Ο Δ. Τζαμουράνης μάς λέει ότι η «επιλογή» της αμοιβής με μπλοκάκι αποτελεί μεγάλη κουβέντα:

«Στον κατασκευαστικό τομέα και γενικά όπου εργάζονται μηχανικοί κυριαρχεί το μπλοκάκι. Δεν πρόκειται όμως για προσωπική βούληση, αλλά για αποτέλεσμα έμμεσων ή και άμεσων εκβιασμών από την εργοδοσία. Ισως στο παρελθόν να αποτελούσε επιλογή, όμως πλέον, με τις υψηλότατες εισφορές και την ελευθερία που έχουν οι εργοδότες να απολύουν ασύδοτα, θεωρώ ότι είναι αποτρεπτικό. Στο κάτω κάτω, δεν μπορεί κάποιον με εξαρτημένη σχέση εργασίας να τον θεωρούν ελεύθερο επαγγελματία».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο υπουργείο, το ΣΜΤ ζήτησε έλεγχο και ενημέρωση για τα στοιχεία που αφορούν τους τυπικά μισθωτούς και τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, ενώ απαίτησε κανονικές προσλήψεις γι' αυτούς.

Η εργοδοτική πλευρά επιχείρησε να αμφισβητήσει το δικαίωμα του Σωματείου να εμπλέκεται σε οποιοδήποτε ζήτημα, καθώς δεν αποτελεί «οικεία συνδικαλιστική οργάνωση» -όπως ανέφερε- και άρα είναι αναρμόδιο.

Το υπουργείο, από την πλευρά του, πρότεινε να πραγματοποιηθεί σε πρώτη φάση συνάντηση εκπροσώπων του Σωματείου και της εταιρείας και στη συνέχεια να ακολουθήσει ακόμη μία τριμερής, όπου θα παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία και από τις δύο πλευρές, ζητώντας συγκεκριμένα από την εταιρεία στοιχεία για τους 180 εργαζόμενους με μπλοκάκι, τα οποία είχε αρνηθεί να δώσει στο Σωματείο, με τη δικαιολογία των προσωπικών δεδομένων...

 

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέοι, μορφωμένοι και απογοητευμένοι
Οι Ελληνες «μιλένιαλ» ή αλλιώς «γενιά Υ» είναι από τους πιο απαισιόδοξους της Ευρώπης. Θεωρούν την έλλειψη ευκαιριών στην εργασία το μεγαλύτερο πρόβλημα, πάνω και από το δημόσιο χρέος, εμφανίζονται οι πλέον...
Νέοι, μορφωμένοι και απογοητευμένοι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με πρόσχημα τις προσφορές η Praktiker κάνει πρόβα στα νέα αντεργατικά ωράρια
Ενάντια στην πλήρη απελευθέρωση των ωραρίων αλλά και στο άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου παλεύουν οι εργαζόμενοι σε μεγάλες πολυεθνικές, οι οποίες η μια μετά την άλλη υιοθετούν νέα ωράρια.
Με πρόσχημα τις προσφορές η Praktiker κάνει πρόβα στα νέα αντεργατικά ωράρια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συμβάσεις αορίστου χρόνου ζητούν οι εργαζόμενοι της εργολαβικής Action Line
Ποδαρικό στη Γ.Γ Εργασίας έκανε ο Σύλλογος Δαν. Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα σχετικά με τη μετατροπή σε αορίστου χρόνου των συμβάσεων ορισμένου χρόνου 200 και πλέον εργαζομένων της εργολαβικής Action Line.
Συμβάσεις αορίστου χρόνου ζητούν οι εργαζόμενοι της εργολαβικής Action Line
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κι άλλος εργαζόμενος διανομέας θύμα ξυλοδαρμού
Οταν έφτασε στη διεύθυνση που του είχε δοθεί, αντί για τους παραλήπτες της παραγγελίας, δύο άντρες βγήκαν από σταθμευμένο αυτοκίνητο και του ζήτησαν να υπογράψει τις απαιτήσεις του παλιότερου εργοδότη, τον...
Κι άλλος εργαζόμενος διανομέας θύμα ξυλοδαρμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντρας έως 44 ετών ο τυπικός άστεγος
Ολοκληρώθηκε η οργανωμένη καταγραφή των αστέγων, με παράλληλη έρευνα πεδίου, σε επτά μεγάλους δήμους της χώρας, δίνοντας μια πρώτη εικόνα του πολύμορφου και πολυπαραγοντικού ζητήματος της αστεγίας. Τα...
Αντρας έως 44 ετών ο τυπικός άστεγος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μετέωρη η λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού «Στέγη Κρώσφηλδ» από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας
Εξακολουθεί να σέρνεται η υπόθεση του βρεφονηπιακού σταθμού «Στέγη Κρώσφηλδ», που εδώ και πέντε χρόνια παραμένει κλειστός αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην πόλη του Κερατσινίου. Παρά την κρατική...
Μετέωρη η λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού «Στέγη Κρώσφηλδ» από τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας