• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  5°C 1.8°C / 7.3°C
  0 BF
  76%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 3.1°C / 6.6°C
  2 BF
  77%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  6°C 5.9°C / 11.2°C
  1 BF
  63%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  0°C -0.1°C / 2.0°C
  0 BF
  86%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  -2°C -2.1°C / 1.3°C
  0 BF
  74%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  3°C 2.6°C / 5.7°C
  1 BF
  67%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -3°C -2.6°C / -0.5°C
  1 BF
  64%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  3°C 0.7°C / 7.6°C
  1 BF
  76%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 6.5°C / 10.3°C
  4 BF
  56%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.1°C / -2.1°C
  2 BF
  54%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  9°C 9.4°C / 10.2°C
  3 BF
  49%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 5.7°C / 5.7°C
  2 BF
  55%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 12.1°C / 12.1°C
  2 BF
  82%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  2°C -0.5°C / 3.2°C
  0 BF
  81%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  5°C -0.5°C / 6.2°C
  1 BF
  90%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  9°C 4.8°C / 9.9°C
  3 BF
  33%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  4°C 2.0°C / 7.5°C
  1 BF
  90%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 1.0°C / 4.9°C
  2 BF
  79%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  4°C 1.7°C / 6.7°C
  2 BF
  67%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.2°C / -2.2°C
  1 BF
  53%

Δημοψήφισμα για τα αεροδρόμια στο Ιόνιο

 • A-
 • A+

 

Έτοιμη δηλώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη διεξαγωγή του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος με αντικείμενο την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων στα Ιόνια Νησιά. 

Η έναρξη του δημοψηφίσματος ανακοινώθηκε επίσημα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, και στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Μωραΐτης, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή και οι αντιπεριφερειάρχες Σπύρος Γαλιατσάτος, Διονύσης Τσούκας και Διονύσης Στραβοράβδης.

Ο κ. Γαλιατσάτος υποστήριξε πως «διασφαλίσαμε ότι από τεχνικής πλευράς είμαστε πλήρως έτοιμοι, προκειμένου να διεξαχθεί το δημοψήφισμα έγκυρα και αξιόπιστα».

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει καταθέσει  στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αίτηση ακύρωσης των αποφάσεων που αφορούν τη σύμβαση παραχώρησης, αναβάθμισης, συντήρησης, διαχείρισης και λειτουργίας περιφερειακών αεροδρομίων. Ο κ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε ότι στις 8 Ιανουαρίου 2016 αναμένεται η συνεκδίκαση της προσφυγής της Περιφέρειας.

Όποιος, λοιπόν, είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μπορεί να ψηφίσει στη σελίδα της Περιφέρειας, καταθέτοντας τη συμφωνία ή τη διαφωνία του με το κείμενο που έχει ως εξής:

«Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων, τέσσερα από τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η παράδοσή τους σε ημικρατική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων θεωρείται επιζήμια για την οικονομία της χώρας και της περιοχής και καταχρηστική για το γενικότερο δημόσιο συμφέρον.

Επιζητούμε την εφαρμογή νέου μοντέλου για τη διαχείριση των αεροδρομίων με δημόσιο χαρακτήρα και τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών παραγωγικών φορέων»

Όποιος συμφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΝΑΙ

Όποιος διαφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΟΧΙ.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από σήμερα έως την 27η Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 23.59. Σταδιακά στην ηλεκτρονική διεύθυνση διενέργειας του δημοψηφίσματος θα ενσωματώνονται κείμενα επιχειρημάτων και ενημέρωσης για το θέμα της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε ότι από αυτή τη στιγμή ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια για την Περιφέρεια, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στο δημοψήφισμα αλλά και να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση γύρω από το θέμα της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων. «Ζητούμε τη συνδρομή των ΜΜΕ των Ιονίων Νήσων προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες, να γίνουν συζητήσεις, να κατατεθούν όλες οι απόψεις όλων των πλευρών. Με αυτό τον τρόπο όλοι θα μπορούν να διαμορφώσουν άποψη και να ψηφίσουν αναλόγως. Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα σημαίνει αποδοχή του μηνύματός μας για διάλογο και δημοκρατία», δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος.

Τέλος ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει ο λαός των Ιονίων Νήσων, δήλωσε ότι «το ερώτημα είναι συμπαγές και η απόφαση για το ναι ή το όχι αφορά στο σύνολο του ερωτήματος», ενώ για ακόμη μια φορά εξήγησε ότι υπάρχει πρόταση από πλευράς Περιφερειακής Αρχής, επισημαίνοντας ότι «αυτό που επιχειρεί να κάνει η Περιφέρεια της Έσσης Γερμανίας με τους άλλους επενδυτές του σχήματος της Fraport θα μπορούσε κάλλιστα να το πράξει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, μαζί ενδεχομένως με τους Δήμους και τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς, τα Επιμελητήρια κλπ., προκειμένου να υπάρχει διασφάλιση των συμφερόντων της τοπικής οικονομίας και των πολιτών της Ιόνιας γης

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρέμβαση εργαζομένων για την ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων στην Αν. Μακεδονία
Τέλος στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του έργου μεταφοράς των απορριμμάτων επεδίωξαν να βάλουν εργαζόμενοι των δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.
Παρέμβαση εργαζομένων για την ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων στην Αν. Μακεδονία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αερομαχία Σπίρτζη – Fraport
​Απόρησαν χθες όσοι δεν ξέρουν, αλλά το μήνυμα εστάλη στους παραλήπτες του, μετά την επίθεση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στην κοινοπραξία Fraport, η οποία έχει αναλάβει την επένδυση στα...
Αερομαχία Σπίρτζη – Fraport
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», η επιστολή Τόσκα και η απάντησή μας
Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία η αρμοδιότητα των εξετάσεων «Προσωπικού Ιδιωτικής Ασφάλειας» περνά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Το συγκεκριμένο θέμα θίξαμε στο φύλλο της 23ης Μαρτίου,...
Το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.», η επιστολή Τόσκα και η απάντησή μας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Fraport μόνο για... Έλληνες
Για τη λειτουργία των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων η Fraport θα προσλάβει αποκλειστικά Έλληνες. Τουλάχιστον για αυτό δηλώνει πως «δεσμεύεται» ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport-Greece, Αλεξάντερ...
Fraport μόνο για... Έλληνες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Θυσία στον βωμό της αξιολόγησης το Ελληνικό
Η τελική φάση του διαλόγου για την έκταση του πρώην αεροδρομίου ξεκινά με ένα μνημόνιο 16 σημείων από την ελληνική κυβέρνηση, για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις του deal με τη Lamda Development, η οποία όμως έχει...
Θυσία στον βωμό της αξιολόγησης το Ελληνικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μετά το αεροδρόμιο ετοιμάζουν «κορδέλα» και στην Τοπλού
Εγκαινιάστηκε χθες το κτίριο του νέου αεροσταθμού στη Σητεία, ένα έργο που πέρασε από σαράντα κύματα και γνώρισε περισσότερες από 10 κυβερνήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί. Την κορδέλα έκοψε ο υπουργός Μεταφορών και...
Μετά το αεροδρόμιο ετοιμάζουν «κορδέλα» και στην Τοπλού

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας