Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αξιολόγηση και για τα στελέχη του Δημοσίου

Εντός μνημονιακών προθεσμιών οι αλλαγές στον τρόπο επιλογής προσώπων για τις θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκη

ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Αξιολόγηση και για τα στελέχη του Δημοσίου

  • A-
  • A+

Αλλαγές σχεδόν σε όλα τα στελέχη που καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης στην κρατική «μηχανή» αναμένονται έως το τέλος του 2016.

Οι νέες διαδικασίες για την επιλογή τμηματαρχών έως και γενικών γραμματέων υπουργείων περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που ανάρτησε προς δημόσια διαβούλευση ο υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χρ. Βερναρδάκης και αφορά την Αξιολόγηση Δομών και Υπαλλήλων, την Επιλογή Προϊσταμένων και τη σύσταση του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών.

Πρόθεση του υπουργού, οι διαδικασίες για την κάλυψη των επιτελικών θέσεων να ξεκινήσουν άμεσα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, με τίτλο «Διαφάνεια, Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης».

Το νομοσχέδιο θα διατηρηθεί σε διαβούλευση έως την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου. Στόχος είναι να ψηφιστεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Από κει και πέρα, θα επιδιωχθεί η επιλογή γενικών διευθυντών έως τον Μάρτιο, διευθυντών έως τον Ιούνιο και των υπολοίπων προϊσταμένων έως τα τέλη του επόμενου έτους. Ανάλογες «προθεσμίες» προβλέπει και το Τρίτο Μνημόνιο. Η τήρησή τους θεωρείται εφικτή.

Τι προβλέπεται

Η ριζικότερη αλλαγή που έρχεται στο Δημόσιο με το νομοσχέδιο αφορά τη σύσταση του παραπάνω Μητρώου.

Θέσεις γενικών, αναπληρωτών γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων (εξαιρούνται οι αυτοτελείς γραμματείες), προέδρων, διοικητών, διευθυνόντων συμβούλων και μελών διοικήσεων των νομικών προσώπων, των οποίων ο διορισμός διενεργείται από την κυβέρνηση, θα στελεχώνονται αποκλειστικά με μέλη του.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, έως τις 28 Φεβρουαρίου θα έχει δημιουργηθεί το Μητρώο, έως τις 31 Μαρτίου θα έχουν προκηρυχθεί όλες οι κενές θέσεις και έως τις 30 Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η στελέχωσή τους (σε περιπτώσεις προέδρων οργανισμών κ.ά., οι αλλαγές θα εξαρτηθούν και από τη διάρκεια της θητείας τους).

Με ηλεκτρονική αίτησή τους στο ΑΣΕΠ θα εντάσσονται στο Μητρώο:

● Μόνιμοι υπάλληλοι και ΙΔΑΧ, με προϋπόθεση να έχουν αναγνωρισμένο διδακτορικό, να έχουν μεταπτυχιακό με περαιτέρω εξειδίκευση, να είναι απόφοιτοι Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

● Προϊστάμενοι γενικής διεύθυνσης για 3 χρόνια και 15 χρόνια υπηρεσίας.

● Μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας ή μέλη ΔΕΠ αναγνωρισμένων ιδρυμάτων εξωτερικού.

● Προσωπικό ερευνητικών ιδρυμάτων.

Θα διορίζονται έπειτα από επιλογή τού προς σύσταση Ειδικού Συμβουλίου (θα προΐσταται μέλος του ΑΣΕΠ), ύστερα από εκτίμηση των προσόντων του και δομημένη συνέντευξη.

Οι θητείες στις παραπάνω θέσεις θα είναι 4ετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανανέωσης μόνο μία φορά (δηλαδή το μέγιστο 8 έτη).

Τα επιλεγμένα μέλη του Μητρώου θα παρακολουθούν υποχρεωτικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Επιλογή προϊσταμένων

Για την επιλογή προϊσταμένων λαμβάνεται υπόψη η μοριοδότηση σε τέσσερις ομάδες κριτηρίων: α) τυπικά προσόντα και προσόντα επαγγελματικής κατάρτισης, β) εμπειρία και άσκηση καθηκόντων ευθύνης, γ) αξιολόγηση, και δ) συνέντευξη.

Σκοπός της συνέντευξης είναι να διαμορφωθεί γνώμη για την προσωπικότητα, την ικανότητα και την καταλληλότητα του υποψηφίου.

Επανέρχεται η μοριοδότηση πιστοποιημένης εκπαίδευσης από το ΕΚΔΔΑ και προβλέπονται κίνητρα για περαιτέρω επιμόρφωση, με τη μοριοδότησή της.

Ακόμη, δεν περνούν απαρατήρητα σχόλια στη δημόσια διαβούλευση που βλέπουν αναβαθμισμένους στη μοριοδότηση τους αποφοίτους της ΕΣΔΔΑ.

Κάθε προϊστάμενος θα αξιολογείται από τους διοικητικά ανωτέρους του, αλλά και από τους άμεσους υφισταμένους του, εφόσον αυτοί είναι τουλάχιστον τρεις.

Η αξιολόγηση από τους υφισταμένους πραγματοποιείται βάσει ανώνυμου ερωτηματολογίου, το οποίο καταρτίζεται από την Διεύθυνση.

Αξιολόγηση υπαλλήλων

Οι υπάλληλοι θα αξιολογούνται με κριτήριο τη διοικητική ικανότητα, τη γνώση του διοικητικού έργου του φορέα, την πρωτοβουλία και ανάπτυξη καινοτομιών την εκπόνηση μελετών, την ανάληψη ευθυνών και ικανότητα άσκησης πολλαπλών καθηκόντων συναφών προς τη φύση της υπηρεσίας.

Επίσης, θα λαμβάνεται υπόψη η άριστη συνεργασία με συναδέλφους τους, η συμπεριφορά προς τους πολίτες, η ποσοτική και ποιοτική εργασιακή απόδοση στη βάση επίτευξης στόχων.

Με το νομοσχέδιο προκύπτει κυρίως μια αξιολόγηση δομών και προσφερόμενου έργου, με τις ατομικές αξιολογήσεις να συμβάλλουν -στο μέτρο που τους αναλογεί- στη γενικότερη αξιολόγηση της δομής.

ο μοντέλο παραμένει βασισμένο στη λεγόμενη «αξιολόγηση 360 μοιρών» -ίσως το καλύτερο σε θεωρητικό επίπεδο.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εθελοντισμός και στην... κινητικότητα
Επιτέλους... τάξη στο υπάρχον χαοτικό σύστημα κινητικότητας επιχειρεί να βάλει η πρόταση που τέθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε προδιαβούλευση - Προτείνεται πρόσβαση όλων των υπαλλήλων στις...
Εθελοντισμός και στην... κινητικότητα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέος κύκλος μετατάξεων στο Δημόσιο
Εκκίνηση νέου κύκλου κινητικότητας -τέταρτος κατά σειρά από την εφαρμογή του ισχύοντος ενιαίου συστήματος μετατάξεων- δίνει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Με χθεσινή εγκύκλιο καλεί τους...
Νέος κύκλος μετατάξεων στο Δημόσιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επαναπροκηρύσσονται 22 θέσεις γραμματέων στα υπουργεία
Στην επαναπροκήρυξη 22 θέσεων διοικητικών και τομεακών γραμματέων υπουργείων μιας μερίδας υπουργείων θα προχωρήσει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συνεννόησης με τους δανειστές και γενικότερα της μνημονιακής...
Επαναπροκηρύσσονται 22 θέσεις γραμματέων στα υπουργεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ψηφιακή η αξιολόγηση υπαλλήλων
Το υπουργείο θα έχει πλήρη εικόνα της συμμετοχής και είναι προφανές ότι το «μικροσκόπιο» θα εστιάσει κυρίως στους προϊσταμένους-αξιολογητές, οι οποίοι «έχουν υποχρέωση να διενεργούν την αξιολόγηση των...
Ψηφιακή η αξιολόγηση υπαλλήλων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γοργά βήματα για την εσωτερική αγορά εργασίας στο Δημόσιο
Με μαζικότερη συμμετοχή δημόσιων οργανισμών αλλά και προσφορά θέσεων, συγκριτικά με το προηγούμενο στάδιο, άνοιξε ο β’ κύκλος κινητικότητας, στον οποίο κάνει «πρεμιέρα» και η Αυτοδιοίκηση. Η Κεντρική Επιτροπή...
Γοργά βήματα για την εσωτερική αγορά εργασίας στο Δημόσιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μπαίνει πλαφόν στην κινητικότητα
Πλαφόν στις θέσεις που μπορεί να διεκδικήσει ένας δημόσιος υπάλληλος μέσω του νέου συστήματος κινητικότητας θεσπίζει τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Θα μπορεί να υποβάλλει αιτήσεις...
Μπαίνει πλαφόν στην κινητικότητα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας