Η πρώτη μέρα της εβδομάδας ξεκίνησε με ταλαιπωρία και εκνευρισμό για τους κατοίκους της Χαλκίδας, με την πόλη να παραμένει «κομμένη στα δύο», καθώς η παλιά γέφυρα του Ευρίπου έχει «κολλήσει» από τα μεσάνυχτα της Κυριακής και παραμένει ανοιχτή.
Ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης παραμένει άγνωστος, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται στον μηχανισμό ηλεκτροϋδραυλικής λειτουργίας στην πλευρά της Εύβοιας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένων Νομού Ευβοίας.
Τα μεσάνυχτα της Κυριακής η γέφυρα του Ευρίπου άνοιξε για τη διέλευση πλοίων, όμως, δεν έκλεισε ξανά.
Εξαιτίας του προβλήματος επικρατεί κυκλοφοριακό χάος στην πόλη, ενώ χθες οι κάτοικοι αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα από διακοπή στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά αι την παροχή νερού.
