Με στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς κατά την Πρωτομαγιά (Πέμπτη 1 Μαΐου), τιμώντας τους αγώνες της εργατικής τάξης.
Λεωφορεία - Τρόλεϊ
Τα λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινούνται από τις 9:00 έως τις 21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων (από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας). Επισημαίνεται ότι η λειτουργία των οχημάτων θα ξεκινήσει σταδιακά μετά τη λήξη της στάσης εργασίας στις 09:00 και αντίστοιχα θα ξεκινήσει πριν τις 21:00 η προοδευτική απόσυρσή τους για τα αμαξοστάσια.
Επιπλέον, λόγω συμμετοχής μέρους των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, αναμένονται ακυρώσεις δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών και κατά το χρονικό διάστημα λειτουργίας τους ενώ στις λεωφορειακές γραμμές που αναφέρονται στο συνημμένο πίνακα, όλα τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
Μετρό - Γραμμές 2&3
Οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα τα δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται κανονικά.
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση.
Στις Γραμμές 2 & 3 οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:
- από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 14:42
- από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 14:37
- από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 14:44
- από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:36
- από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο ο πρώτος συρμός θα αναχωρήσει στις 09:10 και ο τελευταίος στις 13:58
- από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο ο πρώτος συρμός θα αναχωρήσει στις 09:06 και ο τελευταίος στις 13:54
Γραμμή 1 Μετρό ( Ηλεκτρικός) - Τραμ
Ακινητοποιημένοι θα είναι καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συρμοί της Γραμμής 1 Μετρό «Κηφισιά Πειραιάς» και του Τραμ
Τρένα και Προαστιακός
Δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων και των προαστιακών γραμμών.
Μετρό Θεσσαλονίκης
Κλειστοί θα είναι την Πρωτομαγιά, από τις 9 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης, «Βενιζέλου» και «Πανεπιστήμιο», λόγω των απεργιακών συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί. Σύμφωνα με την εταιρεία λειτουργίας και συντήρησης του Μετρό «Thema», οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς να σταματούν και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την ώρα επαναλειτουργίας τους.
H λειτουργία στους υπόλοιπους σταθμούς θα διεξάγεται κανονικά.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας