Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες αργά το βράδυ σε χαμηλή βλάστηση στην Διψέλιζα Κερατέας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν, με αποτέλεσμα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο από τις 6 το πρωί.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες γύρω στις 23:25 το βράδυ σε χαμηλή βλάστηση και κοντά βρίσκονταν διάσπαρτες κατοικίες. Λίγο αργότερα, στις 00.30, ήχησε το 112 καλώντας όσους βρίσκονταν στον οικισμό Παλιοκαμάριζα να απομακρυνθούν από την περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα απομακρυνθείτε προς Λαύριο. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».
Στο σημείο επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 20 οχήματα, η Ομάδα Σ.μη.Ε.Α. και εθελοντές Πυροσβέστες. Από αέρος έχει κινητοποιηθεί 1 ελικόπτερο κυρίως για διαβροχή της περιμέτρου. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της Περιφέρειας Αττικής και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που αναπτύχθηκαν προληπτικά στην ευρύτερη περιοχή.
Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνούν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας