Αθήνα, 27°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
27°C
27.9° 26.2°
3 BF
29%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
27°C
27.8° 26.0°
3 BF
47%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
27°C
29.0° 26.6°
1 BF
54%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
25°C
24.9° 24.9°
2 BF
57%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
25°C
24.9° 24.9°
3 BF
57%
Βέροια
Σποραδικές νεφώσεις
25°C
24.9° 24.9°
2 BF
52%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
24°C
24.4° 24.4°
2 BF
31%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
26°C
26.2° 26.2°
1 BF
53%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
24°C
23.8° 22.7°
5 BF
57%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
25°C
25.0° 24.9°
4 BF
45%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
25°C
25.4° 25.4°
5 BF
36%
Σκόπελος
Αίθριος καιρός
26°C
25.7° 25.7°
1 BF
57%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
27°C
26.9° 26.9°
2 BF
78%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
27°C
26.9° 26.9°
3 BF
36%
Λαμία
Αίθριος καιρός
27°C
27.2° 26.2°
2 BF
36%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
27°C
26.8° 26.6°
4 BF
62%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
26°C
26.1° 25.8°
3 BF
25%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
25°C
25.5° 24.3°
3 BF
58%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
25°C
25.3° 25.3°
2 BF
57%
Καστοριά
Ελαφρές νεφώσεις
22°C
22.2° 22.2°
1 BF
53%
ΜΕΝΟΥ
Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2025
sidirodromikos stahmos-stegastro
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Η διάβρωση στο στέγαστρο του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των επιβατών

Ερώτηση στη Βουλή για την εγκατάλειψη του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης

Κατατέθηκε από οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αναφέρονται στην παντελή έλλειψη συντήρησης.

Στη Βουλή φέρνουν με ερώτηση που κατέθεσαν οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την εγκατάλειψη και απαξίωση που χαρακτηρίζει τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, όπως αναδείχθηκε και με χθεσινό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.».

Η ερώτηση που υποβλήθηκε με πρωτοβουλία της Κατερίνας Νοτοπούλου μιλά για τις εικόνες απουσίας κάθε έργου συντήρησης στον κεντρικό σταθμό που ήταν και ο τελικός προορισμός της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε στα Τέμπη πριν από δυο χρόνια:

«Αποκολλήσεις επιχρισμάτων, σοβάδων, αποκαλυμμένες και εκτεθειμένες στη διάβρωση σιδηρόβεργες του οπλισμένου σκυροδέματος χαρακτηρίζουν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η βαριά κατασκευή του τσιμεντένιου υποστέγου της αποβάθρας, ανοιχτές αποχετεύσεις στο δάπεδο της αποβάθρας και αποκολλήσεις πλακακιών στο εσωτερικό συμπληρώνουν την εικόνα» καταγράφονται στην ερώτηση που συνυπογράφουν οι Χρ. Γιαννούλης, Ρένα Δούρου, Μ. Ζαμπάρας, Αλ. Μεϊκόπουλος, Κ. Μπάρκας, Πόπη Τσαπανίδου και Γ. Ψυχογιός.

Οπως αναφέρουν, η κατάσταση του σταθμού, εκτός από το ότι δημιουργεί αρνητική εντύπωση στους ταξιδιώτες και σε όσους επισκέπτονται σιδηροδρομικά τη Θεσσαλονίκη, εγείρει και θέματα ασφάλειας για τους εργαζόμενους και το επιβατικό κοινό. Ρωτούν, λοιπόν, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών τι προτίθεται να πράξει και αν θα προβεί άμεσα και σε ποια έργα αποκατάστασης και συντήρησης.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ερώτηση στη Βουλή για την εγκατάλειψη του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας