Νέα χρυσαυγίτικη επίθεση από συνοδεία βουλευτή της Χ.Α. έλαβε χώρα χθες στη Θήβα, σύμφωνα με την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή.
Η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει ότι τρία μέλη της συνοδείας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευάγγελου Καρακώστα, επιτέθηκαν «θρασύδειλα και πισώπλατα σε αγωνιστή αντιφασίστα, χτυπώντας στο πεζόδρομο της Θήβας».
Η φασιστική πρόκληση προκάλεσε τα αντιφασιστικά συνθήματα και που εξέφρασαν την οργή τους, ενώ η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης αποχώρησε από τον εορτασμό, αναφέρεται στην .
Σε αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί σήμερα στην κεντρική πλατεία της Θήβας στις 7μ.μ. η Κίνηση, που στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η δημοτική αρχή προσκάλεσε επίσημα τον απόγονο των ταγματασφαλιτών και των δοσίλογων, τον νεοναζί βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ευάγγελο Καρακώστα («πολιτικός στρατιώτης» του μετώπου νεολαίας των ναζί!). Με αυτό τον τρόπο σπίλωσε τις αγωνιστικές μνήμες του λαού που ύψωσε το ανάστημα του ενάντια στους ναζί και πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος.
«Αν ο Δήμαρχος ξέχασε και μετέτρεψε τον εορτασμό της 28ης Οκτώβρη σε πλυντήριο για την νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, οι αγωνιστές που βρέθηκαν εκεί δεν ξέχασαν και αντέδρασαν».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας