Αθήνα, 8°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
8°C
9.3° 6.9°
2 BF
67%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
9°C
9.7° 7.7°
4 BF
59%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
11°C
12.0° 9.9°
4 BF
48%
Ιωάννινα
Αίθριος καιρός
11°C
10.9° 10.9°
1 BF
35%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
8°C
8.5° 7.9°
3 BF
46%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
9°C
9.3° 7.3°
0 BF
60%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
5°C
5.9° 5.4°
1 BF
36%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
9°C
9.1° 9.1°
2 BF
37%
Ηράκλειο
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.5° 10.8°
4 BF
66%
Μυτιλήνη
Σποραδικές νεφώσεις
9°C
8.9° 6.8°
3 BF
54%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
9°C
9.4° 8.3°
5 BF
57%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
8°C
7.7° 6.2°
2 BF
61%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
2 BF
44%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
9°C
8.9° 7.9°
0 BF
46%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
8.8° 7.5°
2 BF
59%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
13.8° 12.8°
2 BF
46%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
8°C
9.0° 7.1°
2 BF
57%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
7°C
7.3° 7.1°
3 BF
46%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
10.0° 8.1°
3 BF
72%
Καστοριά
Ελαφρές νεφώσεις
6°C
6.3° 6.3°
0 BF
56%
ΜΕΝΟΥ
Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, 2025
tempi
AP Photo/Vaggelis Kousioras

Καλούν σε συγκέντρωση για τα Τέμπη, απαιτούν εξηγήσεις από τον Τασούλα

Η κινητοποίηση έχει οριστεί για την Κυριακή έξω από τη Βουλή, μια ημέρα μετά την πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ.

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για το έγκλημα στα Τέμπη σε συνδυασμό με την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Τασούλα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ωθούν στους δρόμους τούς συγγενείς των θυμάτων. 

Η κινητοποίηση έχει οριστεί για το μεσημέρι της ερχόμενης Κυριακής, 26 Ιανουαρίου, έξω από το κτίριο της Βουλής. Στο κάλεσμά τους, οι συγγενείς θυμάτων απαιτούν άμεση έρευνα για την έκρηξη και τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο χώρο του τραγικού δυστυχήματος, ενώ καλούν τον Κ. Τασούλα να δώσει εξηγήσεις «για το θάψιμο των δικογραφιών» για τα Τέμπη «στα συρτάρια της Βουλής». 

Μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο, εντός του Κοινοβουλίου θα διεξαχθεί η πρώτη ψηφοφορία για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Για να εκλεγεί κάποιος ΠτΔ από την α΄ ψηφοφορία, θα πρέπει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων (200) του συνολικού αριθμού των βουλευτών.

Υπενθυμίζεται ότι η υποψηφιότητα Τασούλα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων, με τη Μαρία Καρυστιανού να δηλώνει πως έμεινε άναυδη και τον Παύλο Ασλανίδη να ξεσπά, λέγοντας πως «αναβαθμίστηκε όποιος συμμετείχε στη συγκάλυψη για τα Τέμπη».

Όλα αυτά τη στιγμή που η υποψηφιότητα Τασούλα εξακολουθεί να διχάζει την κοινωνία, συγκεντρώνοντας μάλιστα περισσότερες αρνητικές παρά θετικές γνώμες, όπως καταγράφεται σε δημοσκοπήσεις.

Το κάλεσμα

Ο σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπων είναι ευγνώμων για την έμπρακτη  αλληλεγγύη και τη στήριξη σας.
Σας καλούμε όλους & όλες την Κυριακή 26.01.2025 στις 12 Μ σε κινητοποίηση έξω από τη Βουλή, για το μέλλον και τη ζωή μας. 
Όλοι μαζί μπορούμε! Δεν γονατίζουμε! Δεν παραιτούμαστε! 

ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
1.     ΑΜΕΣΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ  ΕΚΑΨΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ
ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΑΓΟΝΙΑ -ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ

2.    ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ  ΤΑΣΟΥΛΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ  ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 

Στο Σύνταγμα την Κυριακή, χτυπά δυνατά η καρδιά της κοινωνίας!  
Σας ευχαριστούμε, σας περιμένουμε όλους εκεί!

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Καλούν σε συγκέντρωση για τα Τέμπη, απαιτούν εξηγήσεις από τον Τασούλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας