Αθήνα, 5°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
5°C
6.3° 4.0°
2 BF
67%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
4°C
4.9° 2.3°
1 BF
69%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
5°C
5.5° 3.7°
4 BF
69%
Ιωάννινα
Ελαφρές νεφώσεις
-2°C
-2.1° -2.1°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
-1°C
0.7° -1.1°
0 BF
80%
Βέροια
Ελαφρές νεφώσεις
4°C
4.4° 4.0°
1 BF
78%
Κοζάνη
Ελαφρές νεφώσεις
-3°C
-2.4° -2.6°
1 BF
74%
Αγρίνιο
Ελαφρές νεφώσεις
0°C
0.2° 0.2°
1 BF
72%
Ηράκλειο
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
8.0° 7.2°
4 BF
79%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
5°C
5.4° 4.0°
1 BF
65%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
8°C
8.4° 7.7°
4 BF
57%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
5°C
4.6° 4.6°
4 BF
54%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
8°C
8.3° 8.3°
2 BF
70%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
1°C
1.2° 0.7°
1 BF
78%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
3°C
3.4° 0.5°
0 BF
86%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
9°C
9.3° 8.8°
1 BF
50%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
5°C
6.0° 4.4°
2 BF
67%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
3°C
3.3° 3.3°
1 BF
56%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
5°C
5.0° 4.7°
2 BF
81%
Καστοριά
Σποραδικές νεφώσεις
-2°C
-2.0° -2.0°
1 BF
81%
ΜΕΝΟΥ
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου, 2025
Τραγωδία των Τεμπών

Πληρωμένη απάντηση Κοκοτσάκη σε Μαρινάκη

Τι αναφέρει ο πραγματογνώμονας των Τεμπών για τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς.

Ενόχλησε αρκετά την κυβέρνηση η δημοσιοποίηση του τελικού πορίσματος του ειδικού πραγματογνώμονα για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και για τη σύγκρουση των αμαξοστοιχιών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών κι ενώ επιχείρησε να φανεί θεσμικός και να κρυφτεί πίσω από τις έρευνες της Δικαιοσύνης δεν παρέλειψε να υποβαθμίσει τις έρευνες των πραγματογνωμόνων μιλώντας για παραπλάνηση και να επιτεθεί στην αντιπολίτευση.

Ο Βασίλης Κοκοτσάκης απάντησε σήμερα στον Παύλο Μαρινάκη σημειώνοντας «σε απάντηση στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου περί κατ’ ευφημισμό δικαστικών πραγματογνωμόνων, ότι δικαστικός πραγματογνώμονας είναι αυτός που βρίσκεται ή είχε βρεθεί στους σχετικούς πίνακες του οικείου πρωτοδικείου. Σε αυτούς τους πίνακες βρίσκομαι από το 1998, ως ειδικός πραγματογνώμονας επί των πυρκαγιών».

«Εάν αναφερόταν σε εμένα ήταν εύκολο να ρωτήσει πριν εκτεθεί», πρόσθεσε.

Η χθεσινή τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν η εξής: 

Καταρχάς, να πούμε ότι είναι μια διαδικασία η οποία είναι υπό διερεύνηση, σε εξέλιξη στην Δικαιοσύνη και είναι το πρώτο πράγμα και αυτό που λέει πάντοτε ο πρωθυπουργός και σε καμία περίπτωση, σε μια εν εξελίξει διαδικασία, εμείς δεν υποκαθιστούμε την Δικαιοσύνη. Αντιθέτως, με την τακτική που γίνεται από την Αντιπολίτευση, η οποία προσπαθεί να εργαλειοποιήσει ένα τόσο τραγικό δυστύχημα, η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Προφανώς, η κάθε πλευρά έχει δικαίωμα να έχει τον πραγματογνώμονά της. Αξιολογούνται οι πραγματογνωμοσύνες. Δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο για καμία πραγματογνωμοσύνη, υπάρχουν, όμως, και οι επίσημες πραγματογνωμοσύνες της Δικαιοσύνης. Μάλιστα, σας θυμίζω σε μια σειρά από περιπτώσεις έχουν διαταχθεί, για να είμαστε σίγουροι, και δεύτερες. Όλα αυτά τα συνεκτιμά ο εκάστοτε δικαστικός λειτουργός, ανακριτής, εισαγγελέας και βγάζει τα συμπεράσματά του.

Πολλές φορές παραπλανάται η κοινή γνώμη, γιατί πραγματογνωμοσύνες του ενός ή του άλλου διαδίκου βαφτίζονται ως πραγματογνωμοσύνες της Δικαιοσύνης. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές σε δικαστικές υποθέσεις. Για αυτό και, σας μιλώ και ως νομικός, ως δικηγόρος, καλό είναι να μην κάνουμε «δικαστήρια» ούτε σε ενημερώσεις πολιτικών συντακτών, ούτε σε τηλεοράσεις. Καλό είναι να περιμένουμε τα πορίσματα της Δικαιοσύνης γιατί θεωρώ ότι πάνω σε ένα τόσο τραγικό δυστύχημα, που, ειδικά, τόσοι νέοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, κάποιοι προσπαθούν -σε πολιτικούς αναφέρομαι και δεν αναφέρομαι σε καμία περίπτωση σε συγγενείς, γιατί γίνονται και κάποιες «κοπτοραπτικές» από την Αντιπολίτευση- κάποιοι προσπαθούν, δυστυχώς είναι θλιβερό αυτό που λέμε, αλλά είναι αλήθεια, να χτίσουν καριέρες. Περιμένουμε την Δικαιοσύνη.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πληρωμένη απάντηση Κοκοτσάκη σε Μαρινάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας