Αθήνα, 8°C
Αθήνα
Ψιχάλες μικρής έντασης
8°C
8.7° 6.5°
3 BF
76%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
10°C
11.6° 8.6°
3 BF
44%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
13°C
14.0° 13.2°
4 BF
46%
Ιωάννινα
Αίθριος καιρός
13°C
12.9° 12.9°
1 BF
35%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
7°C
8.0° 6.9°
3 BF
45%
Βέροια
Αίθριος καιρός
11°C
11.0° 8.5°
0 BF
49%
Κοζάνη
Ελαφρές νεφώσεις
7°C
7.4° 7.3°
0 BF
31%
Αγρίνιο
Αίθριος καιρός
11°C
10.7° 10.7°
2 BF
47%
Ηράκλειο
Αραιές νεφώσεις
10°C
12.1° 9.4°
5 BF
57%
Μυτιλήνη
Σποραδικές νεφώσεις
8°C
8.2° 7.3°
4 BF
41%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
9°C
9.8° 8.8°
6 BF
48%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
7.8° 7.8°
2 BF
67%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
2 BF
41%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
11.9° 9.5°
3 BF
43%
Λαμία
Ελαφρές νεφώσεις
10°C
11.0° 9.0°
2 BF
57%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
11.0° 10.8°
4 BF
36%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
7°C
8.1° 6.5°
0 BF
77%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
8°C
8.3° 7.3°
2 BF
66%
Κατερίνη
Αίθριος καιρός
9°C
9.2° 8.7°
2 BF
55%
Καστοριά
Αίθριος καιρός
7°C
6.9° 6.9°
1 BF
44%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου, 2025
aade
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη δέσμευση λογαριασμών μικροοφειλετών από την ΑΑΔΕ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την αποδέσμευση από την ΑΑΔΕ των τραπεζικών λογαριασμών μικρο-οφειλετών που έπεσαν θύματα κατασχέσεων της Εφορίας παραμονές των εορτών ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με πρωτοβουλία της Κατερίνας Νοτοπούλου.

Το θέμα ανέδειξε η «Εφ.Συν.» στις 3 Ιανουαρίου καθώς η ΑΑΔΕ, παραμονές εορτών, προχώρησε σε δέσμευση λογαριασμών χιλιάδων πολιτών, ακόμη και λογαριασμών μισθοδοσίας! Στην πλειονότητά τους πρόκειται για μικρές οφειλές που είχαν αφεθεί εκτός ρύθμισης, οι οποίες εξυπηρετούνταν ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη. Ακόμη και στις περιπτώσεις που έγινε ρύθμιση οφειλών εκ των υστέρων, η ΑΑΔΕ δεν αποδεσμεύει τους λογαριασμούς, απαιτώντας να εξοφληθεί ολόκληρο το ποσό.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν εξηγήσεις γιατί η ΑΑΔΕ παραμονές Χριστουγέννων προχώρησε σε ένα τέτοιο σκληρά αντικοινωνικό μέτρο. Συγκεκριμένα: «Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο (https://www.efsyn.gr/stiles/ano-kato/458573_ekbiasmoi-met-eyhon) παραμονές των εορτών η ΑΑΔΕ προχώρησε σε δέσμευση λογαριασμών χιλιάδων πολιτών -μεταξύ τους πολίτες που οφείλουν ποσά από 700 € έως 5.000 €- δεσμεύοντας ακόμη και λογαριασμούς μισθοδοσίας στους οποίους καταβλήθηκε το δώρο των εορτών, αφήνοντας χιλιάδες νοικοκυριά να κάνουν Χριστούγεννα με το ακατάσχετο των 1.250 €. (...)

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Γιατί η ΑΑΔΕ παραμονές Χριστουγέννων προχώρησε σε ένα τέτοιο σκληρά αντικοινωνικό μέτρο;

2. Τι πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει για να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί μικρο-οφειλετών προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο αυξημένο κόστος ζωής, αλλά και στις απαιτήσεις της ρύθμισης εξόφλησης των οφειλών;»

Η αντίδραση που θα αναδείξει τις όποιες κυβερνητικές «ευαισθησίες» αναμένεται με ενδιαφέρον…

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τη δέσμευση λογαριασμών μικροοφειλετών από την ΑΑΔΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας