Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Αίθριος καιρός
20°C
21.4° 16.6°
1 BF
60%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
19.1° 14.9°
1 BF
83%
Πάτρα
Αίθριος καιρός
18°C
17.7° 15.9°
1 BF
79%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
13°C
12.9° 12.9°
0 BF
88%
Βέροια
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
16.0° 14.6°
0 BF
79%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
11°C
12.3° 11.4°
1 BF
87%
Αγρίνιο
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.1° 15.1°
1 BF
82%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
19.1° 15.8°
3 BF
51%
Μυτιλήνη
Αίθριος καιρός
17°C
17.9° 17.2°
0 BF
61%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.1° 19.4°
2 BF
71%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.3° 17.3°
3 BF
76%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.8° 19.8°
1 BF
38%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
17.4° 12.9°
0 BF
100%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.8° 15.5°
1 BF
62%
Ρόδος
Αίθριος καιρός
20°C
20.4° 19.8°
3 BF
77%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
17°C
20.4° 16.8°
0 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 13.3°
0 BF
74%
Κατερίνη
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
16.7° 15.3°
2 BF
100%
Καστοριά
Σποραδικές νεφώσεις
11°C
11.2° 11.2°
1 BF
88%
ΜΕΝΟΥ
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Αστυνομικός
Φωτογραφία αρχείου | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Απανθρωπιά από σύμβουλο του Μπακογιάννη, ζητά να εκδιωχθούν φτωχοί και μετανάστες

Αποτροπιασμό προκαλεί το ρατσιστικό αίτημα του Αναστάσιου Μοναστηριώτη, συμβούλου της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος προτείνει να δημιουργηθεί ομάδα συνεργασίας Δήμου, ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέα με σκοπό την εκδίωξη φτωχών ανθρώπων και κυρίως μεταναστών από σπίτια στην 4η δημοτική κοινότητας της πρωτεύουσας. 

Μάλιστα, το αίτημα έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στην μεθαυριανή συνεδρίαση του Δ. Σ. της συγκεκριμένης κοινότητας. Το θέμα αναδεικνύει η «Ανατρεπτική Συμμαχία για την Αθήνα» με τον επικεφαλής της, Κωστή Παπαδάκη, να ζητά την απόσυρσή του από την ημερήσια διάταξη και να τονίζει μεταξύ άλλων το εξής:

«Οι ταλαιπωρημένες από τη φασιστική ρητορική και δράση γειτονιές του Κολωνού και των Σεπολίων που συγκλονίζονται και από τη φτώχεια και την υποβάθμιση, αλλά και από την πρόσφατη δράση του κυκλώματος μαστροπείας, έχουν ανάγκη από μέτρα οικονομικής και κοινωνικής στήριξης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης και όχι από διχαστικά, ρατσιστικά, ταξικά, αποπροσανατολιστικά και απάνθρωπα κηρύγματα».

Το αίτημα του Κώστα Παπαδάκη

Π Ρ Ο Σ
Την κ. πρόεδρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων κ. Βαρδή Πολυξένη
Κοινοποίηση : 
1) κ. Δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα
2) κ. Αντιδήμαρχο Αθηναίων και πρόεδρο του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών και Προσφύγων κ. Αθανάσιο Χειμωνά
3) Δημοτικές παρατάξεις Δήμου Αθήνας
4) Μ.Μ.Ε.
………………

κ. Πρόεδρε, 

Με δυσάρεστη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι ανάμεσα στα θέματα της Ημερήσιας διάταξης της προσεχούς συνεδρίασης του Δ.Σ. σας της 22/4/2024  έχετε συμπεριλάβει (4ο θέμα) αίτημα του κ. Αναστάσιου Μοναστηριώτη, ο οποίος ζητά τη σύσταση ομάδας συνεργασίας (task force) Δήμου, ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέα με σκοπό την βίαιη εκδίωξη φτωχών ανθρώπων και ιδίως μεταναστών από σπίτια της περιοχής.

Όπως επί λέξει αναφέρεται στο σχετικό αίτημα που περιλαμβάνεται στα εισηγητικά της συνεδρίασής σας «παρατηρείται έντονα το φαινόμενο στέγασης παρανόμων μεταναστών και ανθρώπων σε δεκάδες ακατάλληλα κτίρια…» 
Και συνεχίζει :  «Η όλη προσπάθεια θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση όλων των παρανόμων που διαμένουν στις γειτονιές μας, την αναγκαστική επιδιόρθωση όλων των ακινήτων και την διάθεση νέων κατοικιών στους δημότες μας έτσι ώστε να μπορούν να μείνουν στην γειτονιά που γεννήθηκαν και επέλεξαν να ζήσουν.
Επίσης θα υπάρξει σημαντικό οικονομικό όφελος μιας και η διάθεση περισσότερων ακινήτων θα ρίξει τα ενοίκια σε λογικά πλαίσια αλλά και προς το Κράτος αλλά και τον Δήμο Αθηναίων μιας και θα εισπράττονται τα νόμιμα έσοδα από τα μισθωτήρια συμβόλαια η τις πωλήσεις των κατοικιών αυτών.»

Και μόνο ο διαχωρισμός μεταναστών και ανθρώπων αποκαλύπτει τον απροκάλυπτο ρατσισμό του γράφοντος, ο οποίος μάλιστα έχει την ιδιότητα του εκλεγμένου Κοινοτικού Συμβούλου με την παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του κ. Μπακογιάννη. Ενώ η κατεύθυνση για γειτονιές καθαρές από φτωχούς και μετανάστες απευθύνεται και στα οικονομικά συμφέροντα των κερδοσκόπων της στέγασης.

Η ρητορική αυτή παραπέμπει στα πογκρόμ της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή  Αυγή στον Άγιο Παντελεήμονα το 2008-2013 όταν οι φασίστες συγκρότησαν «επιτροπή κατοίκων» και επικαλούμενοι την αδράνεια της αστυνομίας προχωρούσαν οι ίδιοι σε ελέγχους και περιπολίες  στις γειτονιές για να πετύχουν αυτό που προτείνει ο εν λόγω κ. σύμβουλος.  

Όμως οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Ν.Δ. το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να βρεθεί στα χέρια των αρπακτικών, των funds, της τουριστικής βιομηχανίας.  Σε αυτό το πνεύμα ο σύμβουλος ονειρεύεται πωλήσεις των ανακαινισμένων  κατοικιών. Οι ταλαιπωρημένες από τη φασιστική ρητορική και δράση γειτονιές του Κολωνού και των Σεπολίων που συγκλονίζονται και από τη φτώχεια και την υποβάθμιση, αλλά και από την πρόσφατη δράση του κυκλώματος μαστροπείας, έχουν ανάγκη από μέτρα οικονομικής και κοινωνικής στήριξης και περιβαλλοντικής αναβάθμισης και όχι από διχαστικά, ρατσιστικά, ταξικά, αποπροσανατολιστικά και απάνθρωπα κηρύγματα.

Ο Δήμος Αθήνας έχει σταθεί απέναντι στις ρατσιστικές αντιλήψεις και πρακτικές που προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν την απαξίωση των φτωχών και των μεταναστών και τη βίαιη εκδίωξή τους από το κράτος και το φασιστικό παρακράτος. Πρόσφατα συγκρότησε ξανά το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών και Προσφύγων δείχνοντας έμπρακτα τον ενταξιακό του προσανατολισμό.

Η ένταξη του θέματος αυτού στην ημερήσια διάταξη αποτελεί υποχώρηση από την αντιρατσιστική παράδοση του Δήμου Αθήνας, έρχεται σε αντίθεση με την κατεύθυνση άρσης των φυλετικών διαχωρισμών και προκαλεί τον κίνδυνο νομιμοποίησης του ρατσιστικού λόγου και των φασιστικών πρακτικών που απειλούν με νέα εγκλήματα κατά μεταναστών και προσφύγων. Αποτελεί σοβαρό σας ολίσθημα, που δεν πρέπει να υλοποιηθεί.

Με τα παραπάνω δεδομένα ζητάμε την απόσυρση του θέματος αυτού από την Ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου σας.

Αθήνα, 20.4.2024

Δήλωση εξέδωσε και ο συντονιστικής της ΚΕΕΡΦΑ και πρώην δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου, που απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση την Δευτέρα στο κοινοτικό συμβούλιο.  

Η δήλωση του Πέτρου Κωνσταντίνου

Η πρόεδρος  του 4ου κοινοτικού συμβουλίου,  προσκείμενη στην παράταξη του Χάρη Δούκα πως ενέταξε το θέμα στη συζήτηση;

Στις γειτονιές του Κολωνού και των Σεπολίων που συγκλονίστηκαν από τη δράση του κομματάρχη της ΝΔ Μίχου, ο οποίος καταδικάστηκε για μαστροπεία και το βιασμό της 12χρονης, έρχεται τώρα η παράταξη Μπακογιάννη να πάρει πρωτοβουλία που θα δώσει διέξοδο στους δημότες και μάλιστα σε αυτούς που γεννήθηκαν σε αυτές τις γειτονιές ..για φτηνή κατοικία με πτώση των ενοικίων! Θα σκεφθεί κάποιος ότι θα πρότεινε τον περιορισμό της εξάπλωσης της βραχυχρόνια μίσθωσης, την κατάργηση της golden visa η ακόμη και προγράμματα κοινωνικής κατοικίας η πλαφόν στα νοίκια για την ανακούφιση των φτωχών ενοικιαστών...

Aντίθετα, ο Α.Μοναστηριώτης, επιχειρηματίας και κοινοτικός σύμβουλος της παράταξης του ηττημένου Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη προτείνει στο συμβούλιο της 4ης δημοτικής κοινότητας του Δήμου Αθήνας να συγκροτηθεί Task Force(!) της ΕΛΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας για να προχωρήσουν σε εξώσεις «παράνομων μεταναστών και ανθρώπων»(!!!) από εγκαταλελειμμένα κτίρια. Προφανώς οι πρώτοι δεν είναι άνθρωποι, είναι κάτι άλλο…τι άραγε; Θυμίζει τις δηλώσεις δημοσιογράφου της ΕΡΤ όταν έκανε τον απολογισμό ότι δεν κάηκαν άνθρωποι στη Δαδιά ενώ είχαν απανθρακωθεί 27 μετανάστες…

Είναι προτάσεις που νοσταλγούν τα πογκρόμ της Χρυσής  Αυγής, του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη και του Παναγιώταρου στον Άγιο Παντελεήμονα το 2008-2013 όταν οι φασίστες συγκρότησαν «επιτροπή κατοίκων». Η διαβόητη επιτροπή με επικεφαλής τότε την Θ.Σκορδέλη έκανε στην γειτονιά  ελέγχους και περιπολίες όπως αυτούς που προτείνει ο εν λόγω σύμβουλος του Μπακογιάννη.  Η διαφορά είναι αυτή την βρόμικη δουλειά ρατσιστικής εκκένωσης κατοικιών και πογκρόμ προτείνει να γίνει με πρωτοβουλία της ΕΛΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας.

Οι άστεγοι, ντόπιοι και μετανάστες έχουν ανάγκη από ανθρώπινη κατοικία κάτι που η κυβέρνηση Μητσοτάκη το έχει στο στόχαστρο της και την προορίζει να βρεθεί στα χέρια των αρπακτικών, των funds, της τουριστικής βιομηχανίας και των επενδυτών της golden visa.  Σε αυτό το πνεύμα ο σύμβουλος ονειρεύεται πωλήσεις των ανακαινισμένων  κατοικιών. Δεν μας λέει ποιος είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος, μπορούμε όμως να το προβλέψουμε με ασφάλεια.

Ο σκοπός είναι απροκάλυπτα ρατσιστικός.

Αναφέρει λοιπόν: «Η όλη προσπάθεια θα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση όλων των παρανόμων που διαμένουν στις γειτονιές μας, την αναγκαστική επιδιόρθωση όλων των ακινήτων και την διάθεση νέων κατοικιών στους δημότες μας έτσι ώστε να μπορούν να μείνουν στην γειτονιά που γεννήθηκαν και επέλεξαν να ζήσουν.

Επίσης θα υπάρξει σημαντικό οικονομικό όφελος μιας και η διάθεση περισσότερων ακινήτων θα ρίξει τα ενοίκια σε λογικά πλαίσια αλλά και προς το Κράτος αλλά και τον Δήμο Αθηναίων μιας και θα εισπράττονται τα νόμιμα έσοδα από τα μισθωτήρια συμβόλαια η τις πωλήσεις των κατοικιών αυτών.»

Η ΝΔ του Μητσοτάκη και του Μπακογιάννη μπροστά στην οργή του κόσμου για την δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης  από τα Τέμπη μέχρι τη Πύλο αφού πούλησε αρκετό προφίλ «δικαιωματισμού»  τώρα γλύφει την ακροδεξιά και τους φασίστες και σπρώχνει την ρατσιστική ατζέντα «καθαρές γειτονιές από μετανάστες». Ντροπή!

Θα μας βρούνε μπροστά τους!  Στις γειτονιές του 4ου συμβουλίου της Αθήνας, όπου δίνονται αγώνες για τα εργασιακά δικαιώματα, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών, για την προστασία του περιβάλλοντος με αιχμή την Ακαδημία Πλάτωνος, ανεπιθύμητοι είναι οι Μίχοι βιαστές, είναι οι αστυνομικοί που αφήνουν γυναίκες να δολοφονούνται  έξω από τα αστυνομικά τμήματα, είναι οι επιχειρηματίες και οι τράπεζες που αρπάζουν τα σπίτια των φτωχών.

Καλοδεχούμενοι είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες, με χαρτιά και άσυλο, να είναι κομμάτι της εργατικής τάξης και της νεολαίας που παλεύει ενωμένα  με απεργίες και καταλήψεις ενάντια στη κυβέρνηση της φτώχειας, του πολέμου, του σεξισμού και του ρατσισμού.

Καλούμε την πρόεδρο της 4ης κοινότητας να αποσύρει το συγκεκριμένο θέμα που έχει απροκάλυπτα οσμή ρατσισμού, όπως ζήτησε άλλωστε ο δημοτικός σύμβουλος της Ανατρεπτικής Συμμαχίας για την Αθήνα Κώστας Παπαδάκης. Με κινητοποίηση σωματείων, φορέων και συλλογικοτήτων την Δευτέρα 22/4 στις 7μμ στο κοινοτικό συμβούλιο να αποτρέψουμε το ρατσιστικό ολίσθημα

 

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Απανθρωπιά από σύμβουλο του Μπακογιάννη, ζητά να εκδιωχθούν φτωχοί και μετανάστες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας