Αθήνα, 11°C
Αθήνα
Αραιές νεφώσεις
11°C
12.3° 9.5°
0 BF
78%
Θεσσαλονίκη
Αραιές νεφώσεις
8°C
9.3° 6.2°
0 BF
84%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.0° 8.7°
2 BF
78%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
6°C
5.9° 5.9°
0 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
3°C
2.9° 2.9°
0 BF
93%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
8.2° 6.0°
1 BF
82%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
2°C
4.8° 2.4°
2 BF
87%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
7°C
7.4° 7.4°
2 BF
94%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
11°C
12.5° 10.8°
2 BF
87%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
9°C
9.3° 8.5°
1 BF
92%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
13°C
13.4° 13.4°
1 BF
76%
Σκόπελος
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.8° 11.8°
1 BF
73%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
10°C
9.8° 9.8°
1 BF
59%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
6°C
5.7° 5.7°
0 BF
87%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
8°C
7.8° 7.8°
2 BF
93%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
13°C
13.2° 10.8°
1 BF
86%
Χαλκίδα
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
11.5° 8.0°
1 BF
80%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
10°C
9.9° 9.9°
0 BF
86%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
7°C
8.9° 7.0°
1 BF
100%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
5°C
5.2° 5.2°
1 BF
84%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου, 2025
καταιγίδα, Ναύπλιο
φωτογραφία αρχείου | ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Πλημμύρισε το κέντρο της Καρδίτσας, σφοδρή νεροποντή και στο νότιο Πήλιο

Μήνυμα 112 για τον Βόλο και άλλες περιοχές της Μαγνησίας •Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες ώρες.

Σε εξέλιξη είναι το κύμα κακοκαιρίας που ήδη προκάλεσε προβλήματα στην Καρδίτσα και τις επόμενες ώρες αναμένεται να επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα κυρίως στη Θεσσαλία, που ακόμα προσπαθεί να επανέλθει από τις τεράστιες καταστροφές του περσινού Σεπτεμβρίου.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ σημειώθηκε καταιγίδα και μέσα σε λίγη ώρα πλημμύρισαν δρόμοι στο κέντρο της πόλης. 

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, μέχρι 21.30 είχαν καταγραφεί από τον μετεωρολογικό σταθμό της πόλης περί τα 70 χιλιοστά βροχής.

Έντονα καιρικά φαινόμενα επηρέασαν ήδη και το νότιο Πήλιο, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και χαλαζοπτώσεις, ενώ αναμένεται τα φαινόμενα να επεκταθούν στον Βόλο και στο ανατολικό Πήλιο.

Ισχυρή καταιγίδα χτύπησε και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκιάθο και Σκόπελο.

Στις 4 το απόγευμα εστάλη μήνυμα μέσω της υπηρεσίας 112 προς τους κατοίκους του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας,

 

Η πρόγνωση

Σύμφωνα με τα νεότερα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, οι οποίες σταδιακά έως το βράδυ θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βορειοανατολικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ από το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Οι βροχές και καταιγίδες (α) στα δυτικά και στο Ιόνιο το μεσημέρι και απόγευμα της Παρασκευής, (β) στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο από το απόγευμα της Παρασκευής έως το πρωί του Σαββάτου , θα είναι κατά τόπους ισχυρές και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Πρέπει να σημειωθεί ότι ισχυρά φαινόμενα με μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται από το βράδυ της Παρασκευής 19/04 έως το πρωί του Σαββάτου και στη Θεσσαλία.

Στην Αττική βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα από το απόγευμα της Παρασκευής έως το πρωί του Σαββάτου. Στον νομό Θεσσαλονίκης τοπικές βροχές κατά διαστήματα με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων υπάρχει από το μεσημέρι της Παρασκευής έως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 20/04.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Παρασκευή κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται το αθροιστικό ύψος υετού σε χιλιοστά που αναμένεται έως το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σταδιακά και από το βράδυ της Παρασκευής 19/04 έως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/04 θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία τόσο την Παρασκευή 19/04 όσο και το Σάββατο 20/04 δεν θα ξεπεράσει τους 20-23 °C.

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναβαθμίστηκε σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο το μεσημέρι, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στα Δωδεκάνησα.

Τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα,

α. Από νωρίς το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

β. Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Πελοπόννησο και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (ν. Φθιώτιδας).

γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια - παραθαλάσσια του ν. Σερρών και του ν. Καβάλας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), τις Κυκλάδες, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

δ. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Αύριο, Σάββατο

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία (κυρίως στον ν. Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του ν. Λάρισας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια - παραθαλάσσια του ν. Σερρών και του ν. Καβάλας), τη Θράκη (κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες σήμερα έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές:

Ανατολική Θεσσαλία

Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο)

Νότια Πιερία

Βόρεια Εύβοια

Νομός Φθιώτιδας (στα βόρεια)

Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πλημμύρισε το κέντρο της Καρδίτσας, σφοδρή νεροποντή και στο νότιο Πήλιο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας