Αθήνα, 10°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
10°C
11.2° 8.8°
2 BF
79%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
10°C
10.8° 7.2°
0 BF
81%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.0° 9.3°
3 BF
75%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
0°C
-0.1° -0.1°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
4°C
3.9° 3.9°
0 BF
87%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
8°C
8.5° 7.6°
1 BF
79%
Κοζάνη
Αίθριος καιρός
2°C
4.0° 2.4°
0 BF
87%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
9°C
8.7° 8.7°
1 BF
72%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.8° 12.7°
4 BF
72%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
8°C
8.9° 7.7°
3 BF
78%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
12°C
12.4° 11.6°
5 BF
71%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
8°C
7.7° 7.7°
1 BF
100%
Κεφαλονιά
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.5° 13.5°
2 BF
83%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
7°C
6.9° 6.8°
0 BF
91%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
8°C
7.8° 6.5°
1 BF
93%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
12°C
12.1° 9.8°
1 BF
85%
Χαλκίδα
Αίθριος καιρός
8°C
11.0° 8.0°
2 BF
81%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
9°C
9.4° 9.4°
2 BF
83%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
9°C
9.2° 8.3°
1 BF
99%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
4°C
4.2° 4.2°
1 BF
89%
ΜΕΝΟΥ
Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2025
flyover
Από διαμαρτυρία την προηγούμενη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη | MOTION TEAM/ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 40 συλλογικοτήτων ενάντια στο Flyover

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατασκευή του Flyover πραγματοποίησαν μέλη 40 συλλογικοτήτων και συλλόγων της πόλης στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας.

Οι διαδηλωτές εναντιώνονται στο έργο διότι θα κοπούν χιλιάδες δέντρα και θα καταστραφούν 82.000 τ.μ. περιαστικού δάσους, όπως επισημαίνουν. 
Τονίζουν ακόμα πως θα επιδεινωθεί η ποιότητα του αέρα και το έργο δεν θα λύσει το κυκλοφοριακό αλλά θα το αναπαραγάγει, καθώς δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη.

Καταγγέλλουν επίσης πως το έργο δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και βαραίνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ δεν υπάρχει ουσιαστική διαβούλευση με τους φορείς, τους δήμους και τους κατοίκους.

Μεταξύ άλλων στη συγκέντρωση μετείχαν μέλη των φορέων που έχουν καταθέσει τις δύο αιτήσεις ακύρωσης του έργου στο Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς επίσης και η δημοτική παράταξη «Η Πόλη Ανάποδα».

«Διεκδικούμε τα τουλάχιστον 500 εκατομμύρια ευρώ που θα στοιχίσει το έργο να επενδυθούν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε ένα συνολικό σχέδιο για τη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον κινητικότητα στην πόλη», αναφέρουν.


 
flyover

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας 40 συλλογικοτήτων ενάντια στο Flyover

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας