Σε σοβαρές καταγγελίες για τη στάση της αστυνομίας αλλά και του διευθυντή της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο «Γ. Γεννηματάς» προχώρησε με χθεσινή ανακοίνωσή της η οικογένεια της 16χρονης που τραυματίστηκε σοβαρά στις 28 Οκτωβρίου στο Νέο Ηράκλειο. Η οικογένεια αναφέρεται στο ιατροδικαστικό πόρισμα που πριν από μερικές μέρες αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» (2/11 «Η ιατροδικαστική έκθεση για τα χτυπήματα εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ.») το οποίο δείχνει ξεκάθαρα ότι η κοπέλα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού για τον οποίο καταγγέλλονται ως υπαίτιοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ.
Σχετικά με τα σενάρια προσωρινής σύλληψης της 16χρονης με την αιτιολογία ότι «φορούσε μαύρα ρούχα παρόμοια με άλλων που επιτέθηκαν», η οικογένεια αναφέρει πως οι αστυνομικοί δεν έδιναν σαφείς και πειστικές απαντήσεις όταν ρωτήθηκαν πώς κατηγορείται ένα παιδί που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και οι αστυνομικοί λένε ότι απλά εντόπισαν στον δρόμο και βοήθησαν. «Αυτήν τη στιγμή το παιδί αναρρώνει στο σπίτι του και θα χρειαστεί καιρός για να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες» σημειώνει η μητέρα και ζητά να σταματήσουν τα fake news για την υπόθεση του κοριτσιού, όπως και η δημοσιοποίηση οποιωνδήποτε στοιχείων του, ακόμα και των αρχικών του.
● Χθες πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στη 16χρονη. Το μεσημέρι μαθητές από μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Καμία ανοχή στη βία των ΟΠΚΕ» και «αλληλεγγύη στη 16χρονη αντιφασίστρια». Το βράδυ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια στην οποία καλούσαν συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τη 16χρονη αντιφασίστρια» και τους συμμετέχοντες να καταλήγουν στα Εξάρχεια.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας