Αθήνα, 19°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
20.1° 17.5°
3 BF
70%
Θεσσαλονίκη
Αραιές νεφώσεις
13°C
15.9° 11.3°
2 BF
78%
Πάτρα
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.9° 19.0°
4 BF
72%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
87%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.9°
1 BF
59%
Βέροια
Αίθριος καιρός
14°C
17.0° 10.7°
0 BF
73%
Κοζάνη
Σποραδικές νεφώσεις
13°C
13.4° 10.6°
0 BF
51%
Αγρίνιο
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
72%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
21.4° 18.8°
5 BF
62%
Μυτιλήνη
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 18.5°
6 BF
64%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
20.5° 19.4°
5 BF
77%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.6° 19.6°
4 BF
67%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
16°C
18.7° 15.9°
0 BF
94%
Λάρισα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
19.6° 13.9°
0 BF
77%
Λαμία
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
20.5° 18.4°
2 BF
63%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
19.9° 19.8°
2 BF
75%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
21°C
22.7° 18.2°
3 BF
44%
Καβάλα
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.5° 14.3°
0 BF
71%
Κατερίνη
Σποραδικές νεφώσεις
12°C
15.0° 11.4°
2 BF
86%
Καστοριά
Σποραδικές νεφώσεις
9°C
9.5° 9.5°
1 BF
77%
ΜΕΝΟΥ
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
Σχολείο, Γιάννουλη Λάρισας
Σχολείο στη Γιάννουλη Λάρισας | ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI

Μεταστέγαση σχολείων και τηλεκπαίδευση, ώστε να ξεκινήσουν μαθήματα από Δευτέρα στη Θεσσαλία

Ποια σχολεία μεταστεγάζονται στη Λάρισα • Τι λέει το υπ. Παιδείας για τα σχολεία που δεν έχουν πόσιμο νερό στο Πήλιο

Την έναρξη των σχολικών μαθημάτων στη Λάρισα ανακοίνωσε ο Δήμος Λαρισαίων, ενώ συνολικά στη Θεσσαλία το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζεται ακόμη και για τηλεκπαίδευση ώστε να ξεκινήσουν από βδομάδα τα μαθήματα.

Σύμφωνα με τον Δήμο Λαρισαίων, τα σχολεία στην αρμοδιότητά του είναι έτοιμα να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, αρκεί να δώσει την έγκρισή του το υπουργείο Παιδείας, με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή να λέει στην ΕΡΤ ότι «θα ανοίξουν όλα τα σχολεία της Θεσσαλίας», όταν όλα είναι έτοιμα, διευκρινίζοντας πάντως ότι κάποιοι μαθητές αναγκαστικά θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

Στη Λάρισα, μέσα στην πόλη και ειδικότερα στις συνοικίες που έχουν επηρεαστεί απο τις πλημμύρες, τα σχολεία έχουν ελεγχθεί και καθαριστεί, ενώ έγιναν και απολυμάνσεις. Ωστόσο, επειδή οι σχολικές μονάδες των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης και των σχολεία των Εργατικών Κατοικιών και της Φαλάνης δεν είναι έτοιμες να υποδεχθούν μαθητές, έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις για μεταστέγαση τους σε γειτονικά σχολικά συγκροτήματα.

Λάρισα: Ποια σχολεία μεταστεγάζονται

Σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου Λαρισαίων με μεταστέγαση θα λειτουργήσουν τα εξής σχολεία:

Μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Δασοχωρίου στο Νηπιαγωγείο Φαλάνης (πρωινή βάρδια)
Μεταστέγαση του 3ου Νηπιαγωγείου Γιάννουλης στο 2ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια)
Μεταστέγαση της Α’ και ΣΤ’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 1ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια)
Μεταστέγαση της Β’ και Γ’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 2ο Δημ. Σχολείο Γιάννουλης (πρωινή βάρδια)
Μεταστέγαση της Δ’ και Ε’ τάξης του 3ου Δημ. Σχολείου Γιάννουλης στο 31ο Δημ. Σχολείο Λάρισας (πρωινή βάρδια)
Μεταστέγαση του Λυκείου Φαλάνης στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Αμπελώνα (πρωινή βάρδια)
Μεταστέγαση του Γυμνασίου Φαλάνης στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου Αμπελώνα (απογευματινή βάρδια).

Τα παιδιά του Παιδικού Σταθμού που λειτουργεί με ευθύνη του ΟΑΕΔ, στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης, θα ενταχθούν, μετά από συνεννόηση με τους γονείς στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων. Το ίδιο θα γίνει και με το εκπαιδυετικό προσωπικό του συγκεκριμένου παιδικού σταθμού

Τι είπε η Ζέτα Μακρή

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υφυπουργός Παιδείας είπε ότι στόχος είναι τη Δευτέρα θα ανοίξουν όλα τα σχολεία στη Θεσσαλία, παρά το γεγονός ότι πολλοί δήμοι δηλώνουν ανέτοιμοι να παραδώσουν τα σχολεία στην εκπαιδευτική κοινότητα, τόσο λόγω των ζημιών που υπέστησαν από τις πλημμύρες και ακόμη δεν έχουν αντιμετωπιστεί, όσο και της δουλειάς που χρειάζεται για την πλήρη αποκατάσταση της υδροδότησης με πόσιμο νερό.

Η Ζέττα Μακρή είπε πως «είμαστε σε συνεχή συνεννόηση και συνεργασία με τους δημάρχους, γιατί εκείνοι μέσω των τεχνικών υπηρεσιών θα πιστοποιήσουν την καταλληλότητα των κτιρίων, μεταξύ αυτών και την υγειονομική. Και συγκεκριμένες οδηγίες θα έχουμε από το Υπουργείο Υγείας όπου και αν χρειάζεται και προφανώς κάπου χρειάζεται».

Η υφυπουργός είπε επίσης ότι υπάρχουν και άλλα προς επίλυση προβλήματα, όπως«η προσβασιμότητα, η επαρκής στατική επάρκεια των κτιρίων, αλλά και η υγειονομική ασφάλεια. Όλα αυτά λοιπόν, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες θα ληφθούν υπόψη». 

Παραπέμποντας για τις αποφάσεις στην περιφέρεια είπε ότι εκείνη «θα ανοίξει τα σχολεία εξ όσων γνωρίζουμε ξανά και αυτό είναι και η δική μας επιθυμία, γιατί πληρούνται οι προδιαγραφές οι αυστηρές τις οποίες έχουμε κάνει. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ασφάλεια των παιδιών μας, ούτε των εκπαιδευτικών. Σε κάποιες περιοχές θα χρειαστεί συστέγαση σε συνεννόηση και με τους γονείς,τα παιδιά να μην απομακρυνθούν πολύ από τους τόπους στους οποίους φιλοξενούνται και σε πολύ πολύ ελάχιστες ίσως χρειαστεί τηλεκπαίδευση, αλλά θα είναι πάρα πολύ λίγες».

Ακόμα ένα πρόβλημα παραμένει η μεταφορά των μαθητών που είναι ευθύνη της Περιφέρειας, αλλά ενδεχομένως να την αναλάβουν οι δήμοι που γνωρίζουν ακριβώς που υπάρχει πρόβλημα. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Σε ό, τι αφορά τη μεταφορά των μαθητών, η μεταφορά των μαθητών είναι ευθύνη της Περιφέρειας. Λόγω όμως των έκτακτων συνθηκών ενδεχομένως να γίνουν ρυθμίσεις να την αναλάβουν και οι δήμοι, γιατί εκείνοι έχουν πέρα από την ευθύνη που επαναλαμβάνω αυτό δεν ενδιαφέρει όσους μας ακούν, εκείνοι έχουν και τον τρόπο. Γνωρίζουν ακριβώς τι γίνεται σε κάθε περιοχή, ώστε να κάνουν τη μεταφορά με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο».

Εμφιαλωμένο νερό στο Πήλιο

Καθώς επισημάνθηκε ότι δεν μπορεί να ανοίξουν σχολεία αν δεν υπάρχει πόσιμο νερό στις σχολικές μονάδες, η Ζέτα Μακρή είπε ότι «το νερό στο Βόλο είναι πόσιμο, αλλά όχι στο Πήλιο». Και ανέφερε ότι εκεί ο δήμος θα μοιράσει εμφιαλωμένο νερό και αντισηπτικά στους μαθητές.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μεταστέγαση σχολείων και τηλεκπαίδευση, ώστε να ξεκινήσουν μαθήματα από Δευτέρα στη Θεσσαλία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας