Τη σκυτάλη από τους παραιτηθέντες Στέφανο Πάντο και Χρήστο Κορτζίδη πήρε ο Τάσος Ταστάνης που ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ. Αυτή είναι η τρίτη παραίτηση -μέσα σε λίγες μέρες- από το επταμελές διοικητικό συμβούλιο.
Οι δύο πρώτες παραιτήσεις, του προέδρου Στ. Πάντου και του μέλους Χρ. Κορτζίδη, εμπεριείχαν σκληρή κριτική για την επιχειρούμενη υλοποίηση της συμφωνίας των 6.200 στρεμμάτων του παλιού αεροδρομίου και της παραλίας του Αγίου Κοσμά.
Ο Τ. Ταστάνης, επέλεξε το δρόμο της παραίτησης λόγω της υποψηφιότητας του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Στην επιστολή παραίτησης του, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου τονίζει πως ήταν ιδιαίτερα τιμητική η τοποθέτηση του στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ και πως σε «αυτούς τους τρεις μήνες παρουσίας μου στο Δ.Σ. της εταιρείας, προσπάθησα –όσο ήταν δυνατό- να υπερασπιστώ το δημόσιο χώρο του Ελληνικού από την απαξίωση και την εκποίηση του».
Στη λιτή ανακοίνωσή του, διαβεβαιώνει ότι, «το ίδιο προτίθεμαι να πράξω τόσο από το νέο μετερίζι στο οποίο καλούμαι σήμερα, όσο και με τη γενικότερη παρουσία μου στα κινήματα για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και δημόσιας γης. Να αγωνίζομαι δηλαδή για την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου του Ελληνικού, προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας».