Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, πόνου και οργής τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι το μνημόσυνο για τα θύματα του τρομερού σιδηροδρομικού δικτύου στα Τέμπη, καθώς συμπληρώθηκαν 40 ημέρες.
Συγγενείς και φίλοι των θυμάτων, με δάκρυα στα μάτια βρέθηκαν εκεί κρατώντας μαύρα μπαλόνια, άναψαν κεριά και άφησαν λουλούδια και σημειώματα στις ράγες.
Το μνημόσυνο τελέστηκε ακριβώς στο σημείο του δυστυχήματος, από το Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου.
Έκκληση για συλλογή υπογραφών στο change.org για άρση υπουργικής και βουλευτικής ασυλίας προκειμένου «να τιμωρηθούν αυτοί που φταίνε» έκανε συγγενής θύματος. «Είναι τόσο κρίμα σε αυτό το σημείο να κάνουμε συνέχεια μνημόσυνα».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας