Σταθερά στην τροχιά της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν προχωρούν οι εργαζόμενοι στις μαζικές συγκοινωνίες της Αττικής.
Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) κήρυξε 24ωρη απεργία για την Τρίτη 28 Μαρτίου, τραβώντας «χειρόφρενο» σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, πρόκειται για προειδοποιητική απεργία και αφορά σε ζητήματα ασφάλειας του δικτύου και προβλήματα που δυσχεραίνουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ) και την εξυπηρέτηση του 1,5 εκατομμυρίου επιβατών καθημερινά.
Οι εργαζόμενοι έχουν επανειλημμένα αναδείξει τις χρόνιες παθογένειες στο αστικό συγκοινωνιακό δίκτυο, με βασικότερες τις ελλείψεις σε θέσεις εργασίας και την υποστελέχωση σε καίρια πόστα, την έλλειψη νέων συρμών και ανταλλακτικών των τρένων και υλικών των σιδηροδρομικών υποδομών του δικτύου, την αθέτηση από πλευράς εργοδοσίας των συμφωνηθέντων.
Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα λειτουργούν κανονικά για το επιβατικό κοινό από την αρχή μέχρι το τέλος της βάρδιας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:
«Προειδοποιητική 24ωρη απεργία των εργαζομένων για προβλήματα που δυσχεραίνουν την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑ.ΣΥ) και την εξυπηρέτηση του 1,5 εκατομμυρίου επιβατών καθημερινά.
Θέματα:
1) Έλλειψη 847 Εργαζομένων: Οδηγών, Τεχνικών, Σταθμαρχών και εξειδικευμένου Σιδηροδρομικού Προσωπικού.
2) Έλλειψη νέων συρμών και ανταλλακτικών των τρένων και υλικών των σιδηροδρομικών υποδομών του δικτύου.
3) Μη τήρηση των συμφωνηθέντων.
4)Κατοχύρωση και κρατική αναγνώριση σιδηροδρομικών επαγγελμάτων και ειδικοτήτων για όλο το προσωπικό που ασχολείται με τον σιδηρόδρομο.
5) Επικαιροποίηση και αναθεώρηση διαδικασιών, για εργασίες σε συρμούς και για εργασίες στο δίκτυο όλων των γραμμών της ΣΤΑ.ΣΥ.
Για όλα τα παραπάνω προκηρύσσουμε για Τρίτη 28/3/22, 24ωρη προειδοποιητική απεργία.
ΥΓ1: ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ και θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μας απαντήσουν οι υπεύθυνοι της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, αν τα αιτήματα των εργαζομένων, είναι καθόλα νόμιμα και δίκαια ή αν θα πάρουν για άλλη μια φορά το κρίμα στο λαιμό τους και θα μας θεωρήσουν αδίκους και παράνομους που διεκδικούμε την εξασφάλιση του επιβατικού κοινού μέσω της απεργίας μας.
Μέσα στο ζοφερό περιβάλλον της διεθνούς τραπεζικής κατάρρευσης και του πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης, οι φλόγες της γαλλικής εξέγερσης μεταδίδουν σαν αστραπή την ανάταση των εργαζομένων στο ύψος των καθηκόντων που τους αναθέτει η ιστορία. Για εμάς τους σιδηροδρομικούς είναι η κατάλληλή στιγμή σε συμφωνία με τα αιτήματα των Γάλλων εργαζομένων και μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, να αναδείξουμε τις συνέπειες των πολιτικών των ιδιωτικοποιήσεων, των αντεργατικών νόμων για το ασφαλιστικό, για τις συμβάσεις εργασίας, για την φτώχια και ανεργία που απειλεί πλέον όλο τον πλανήτη».
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας