• Αθήνα
    Σποραδικές νεφώσεις
    28°C 26.4°C / 29.8°C
    3 BF
    45%
  • Θεσσαλονίκη
    Ελαφρές νεφώσεις
    27°C 24.7°C / 29.3°C
    3 BF
    46%
  • Πάτρα
    Αυξημένες νεφώσεις
    27°C 26.6°C / 28.0°C
    0 BF
    57%
  • Ιωάννινα
    Αραιές νεφώσεις
    28°C 26.9°C / 28.3°C
    1 BF
    28%
  • Αλεξανδρούπολη
    Αίθριος καιρός
    27°C 26.9°C / 28.0°C
    4 BF
    36%
  • Βέροια
    Αυξημένες νεφώσεις
    26°C 24.0°C / 26.5°C
    1 BF
    49%
  • Κοζάνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    21°C 21.4°C / 22.9°C
    1 BF
    43%
  • Αγρίνιο
    Αραιές νεφώσεις
    25°C 25.2°C / 25.2°C
    1 BF
    41%
  • Ηράκλειο
    Σποραδικές νεφώσεις
    24°C 22.7°C / 24.9°C
    2 BF
    79%
  • Μυτιλήνη
    Ελαφρές νεφώσεις
    25°C 24.9°C / 25.7°C
    2 BF
    61%
  • Ερμούπολη
    Ελαφρές νεφώσεις
    24°C 23.8°C / 24.4°C
    4 BF
    57%
  • Σκόπελος
    Αυξημένες νεφώσεις
    22°C 21.8°C / 21.8°C
    3 BF
    66%
  • Κεφαλονιά
    Ελαφρές νεφώσεις
    25°C 24.9°C / 24.9°C
    2 BF
    78%
  • Λάρισα
    Αυξημένες νεφώσεις
    26°C 26.2°C / 26.2°C
    2 BF
    44%
  • Λαμία
    Αραιές νεφώσεις
    27°C 26.5°C / 27.8°C
    2 BF
    49%
  • Ρόδος
    Σποραδικές νεφώσεις
    25°C 25.4°C / 25.8°C
    3 BF
    72%
  • Χαλκίδα
    Αυξημένες νεφώσεις
    28°C 26.5°C / 30.0°C
    3 BF
    33%
  • Καβάλα
    Ελαφρές νεφώσεις
    24°C 23.8°C / 25.3°C
    3 BF
    73%
  • Κατερίνη
    Αυξημένες νεφώσεις
    25°C 24.7°C / 27.2°C
    3 BF
    65%
  • Καστοριά
    Αραιές νεφώσεις
    22°C 22.2°C / 22.2°C
    2 BF
    59%

Πολλαπλασιάζονται οι βλάβες στα αστικά λεωφορεία

  • A-
  • A+

Δεν πέρασαν ούτε δύο εβδομάδες απ' το τελευταίο περιστατικό βλάβης σε αστικό λεωφορείο της Αθήνας, με κομμάτι απ' την οροφή να ξεκολλάει και να πέφτει σε όχημα της γραμμής 040, και σημειώθηκε νέα αναστάτωση για επιβάτες της συγκεκριμένης λεωφορειακής γραμμής που εκτελεί το δρομολόγιο Σύνταγμα-Πειραιάς.

«Δρομολόγιο τρόμου» το βράδυ της Τετάρτης 22 Μαρτίου κατήγγειλε στην «Εφ.Συν.» επιβάτης, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της εφημερίδας.

Σύμφωνα με την καταγγελία του επιβάτη - φοιτητή, ο οποίος πήρε το λεωφορείο απ' το Σύνταγμα, λίγο πιο κάτω στη Φιλελλήνων το λεωφορείο άρχισε να κινείται αριστερά -δεξιά. Τότε, όπως περιγράφει, ο κόσμος άρχισε να ανησυχεί και να φωνάζει. Τελικά, φτάνοντας στη στάση Συγγρού - Φιξ ο οδηγός τους ζήτησε να αποβιβαστούν καθώς, όπως τους ενημέρωσε, το όχημα παρουσίαζε βλάβη. Όλα αυτά συνέβησαν στις 20:45 κι ενώ στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 20 άτομα, σύμφωνα με την καταγγελία του επιβάτη.

Στο μεταξύ, ο άνθρωπος που έκανε την καταγγελία αναφέρει ότι ήδη απ' τη στάση στο Σύνταγμα, όσο περίμενε να επιβιβαστεί κι ενώ ήδη στο όχημα βρίσκονταν περίπου 10 άτομα, είδε ένα όχημα της ΟΣΥ μπροστά στο λεωφορείο κι ένα μηχανικό που ήλεγξε τα ελαστικά. Λίγο μετά όμως το 040 ξεκίνησε κανονικά τη διαδρομή του, μέχρι που άρχισε το λεωφορείο να κινείται αριστερά-δεξιά. Ο ίδιος αναφέρει ότι είδε όχημα της ΟΣΥ και στη στάση Συγγρού-Φιξ, όπου και τελικά αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν. Επίσης, είπε ότι «τα ελαστικά ήταν φθαρμένα» και «κάτι μύριζε» μέσα στο όχημα. «Αν κάτι γινόταν απ' το Σύνταγμα μέχρι τη Συγγρού, τι θα γινόταν;» σχολιάζει και συμπληρώνει: «η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην μιλάει για ασφάλεια στις μεταφορές διότι δεν υπάρχουν».

Και αυτό δυστυχώς δεν είναι το μόνο περιστατικό βλάβης στον γενικά γερασμένο στόλο του ΟΑΣΑ το τελευταίο διάστημα. Μόλις προχθές (σ.σ. το βράδυ της Τρίτης), σύμφωνα με τον 902.gr, λαχτάρησαν επιβάτες του λεωφορείου 550 που εκτελεί το δρομολόγιο Κηφισιά - Π.Φάληρο, όταν είδαν καπνούς να μπαίνουν στο εσωτερικό του οχήματος απ' την πίσω πλευρά αυτού και τελικά αφού ενημέρωσαν τον οδηγό ότι κάτι δεν πάει καλά, κατέβηκαν.

Σε επικοινωνία της Εφ.Συν. με τον ΟΑΣΑ μας είπαν ότι δεν είναι σε γνώση τους το προχθεσινό περιστατικό της γραμμής 550, ενώ αναμένουν ενημέρωση για το χθεσινοβραδινό συμβάν με το λεωφορείο 040.

Παράλληλα, μας διευκρίνισαν πως δεν ισχύει ότι έπεσε κομμάτι της οροφής του οχήματος της γραμμής 040 στις Τζιτζιφιές, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αλλά «κομμάτι από πλαστικό καπάκι του κλιματιστικού, με διαστάσεις 20Χ50 και ελαφρύ, επομένως ακόμα και να έπεφτε πάνω σε κάποιον δεν θα τον έθετε σε κίνδυνο».  Μάλιστα, μας επισημάνθηκε ότι το όχημα αφού επέστρεψε για έλεγχο, μισή ώρα μετά ξαναβγήκε στην κυκλοφορία.

Προβλήματα εμφανίζονται πολύ συχνά αλλά αντιμετωπίζονται και επιστρέφουν τα οχήματα στην κυκλοφορία έπειτα από μερικές ώρες μέχρι και μερικές ημέρες, μας απάντησαν απ' τον ΟΑΣΑ στο ερώτημα πόσο συχνά εμφανίζονται τέτοιες βλάβες.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έπεσε κομμάτι οροφής λεωφορείου με επιβάτες μέσα
Αναστάτωση προκλήθηκε στη γραμμή 040 του ΟΑΣΑ που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιάς-Σύνταγμα. Το μεσημέρι έπεσε ένα μεγάλο κομμάτι της οροφής ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κάποιος/α.
Έπεσε κομμάτι οροφής λεωφορείου με επιβάτες μέσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απεργία αύριο σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ - Υπολειτουργούν λεωφορεία και τρόλεϊ
24ωρο χειρόφρενο τραβάνε αύριο ο ΗΣΑΠ, το Μετρό και το Τραμ, μετά το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε την ζωή ενός εργοδηγού, ενώ άλλος ένας...
Απεργία αύριο σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ - Υπολειτουργούν λεωφορεία και τρόλεϊ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μετά τις 7 π.μ. τα δρομολόγια των λεωφορείων την Τετάρτη
Ο ΟΑΣΑ ενημερώνει ότι όσα δρομολόγια επιτρέψουν οι συνθήκες να πραγματοποιηθούν θα ξεκινήσουν μετά τις 7 το πρωί, καθώς στην Αττική είναι αυξημένος ο κίνδυνος εμφάνισης παγετού κατά τις πρώτες πρωινές ώρες.
Μετά τις 7 π.μ. τα δρομολόγια των λεωφορείων την Τετάρτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πώς κινούνται τα ΜΜΜ παραμονή Πρωτοχρονιάς
Λεωφορεία και τρόλεϊ θα αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά για τα αμαξοστάσια από τις 22:00, ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς, μετρό - γραμμές 1, 2 ,3 και τραμ θα λειτουργούν έως τις 23:00.
Πώς κινούνται τα ΜΜΜ παραμονή Πρωτοχρονιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αλλαγές σε δρομολόγια λεωφορείων από σήμερα
Σε αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών της Αθήνα προχωρά ο ΟΑΣΑ από σήμερα μέχρι τον Φεβρουάριο τροποποιώντας και συγχωνεύοντας γραμμές, ενισχύοντας ή αναστέλλοντας δρομολόγια.
Αλλαγές σε δρομολόγια λεωφορείων από σήμερα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην Αθήνα το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο
Στο μεταξύ προχωρά η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια των 750 νέων λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Στην Αθήνα το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας