• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 13.1°C / 17.8°C
  1 BF
  62%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 12.6°C / 16.6°C
  1 BF
  75%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.0°C / 14.4°C
  0 BF
  82%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 10.0°C
  2 BF
  79%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 14.6°C
  0 BF
  77%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 12.0°C / 13.2°C
  2 BF
  84%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 8.4°C / 8.4°C
  0 BF
  81%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.7°C / 14.7°C
  1 BF
  70%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  2 BF
  82%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.1°C
  1 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.4°C / 15.8°C
  1 BF
  67%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.0°C / 14.0°C
  1 BF
  67%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 14.9°C
  2 BF
  72%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 16.7°C
  0 BF
  82%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 13.5°C / 16.2°C
  0 BF
  61%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 17.1°C
  2 BF
  65%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.3°C / 18.8°C
  0 BF
  71%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.3°C / 12.7°C
  2 BF
  87%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 12.8°C
  2 BF
  66%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.5°C / 10.5°C
  2 BF
  79%

ΝΑΡ: Συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία

 • A-
 • A+
Οι καταθέσεις μπορούν να γίνονται με την ένδειξη για «Στήριξη σεισμόπληκτων Τουρκίας» στους λογαριασμούς στο όνομα Μαρξιστικό Πολιτιστικό Εργαστήρι - Εθνικής Τράπεζας με IBAN: GR6301101510000015100178175 και - Τράπεζας Πειραιώς με IBAN : GR6301710240006024151313688

Πρωτοβουλία για την έμπρακτη στήριξη των πληγέντων από τους φονικούς σεισμούς οργανώνει το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ανοίγοντας τραπεζικό λογαριασμό καταθέσεων για τη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας, σε συνεργασία με το Εργατικό Κόμμα Τουρκίας (EMEP).

Σύμφωνα με την Επιτροπή Διεθνών της οργάνωσης της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς: «Συμπαραστεκόμαστε στους σεισμόπληκτους από τους μεγάλους σεισμούς στην Τουρκία, εκφράζοντας τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της γειτονικής χώρας. Συγκεντρώνουμε χρήματα για να τα στείλουμε σε εργαζόμενους και ανθρώπους που επλήγησαν και χρειάζονται υποστήριξη, χωρίς διαμεσολάβηση του τουρκικού κράτους. Η οικονομική ενίσχυση θα φτάσει σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με αριστερά κόμματα, με τα οποία ήδη έχουμε σχετική συνεννόηση και εργατικές οργανώσεις».

«Οι λαοί Τουρκίας και Συρίας δοκιμάζονται από τις τεράστιες καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι ισχυροί σεισμοί στη νοτιοανατολική Τουρκία. Οι νεκροί είναι ήδη πάνω από χίλιοι ενώ πολλές χιλιάδες θα είναι οι τραυματίες, τα ορφανά και οι ανέστιοι. Η καρδιά και το μυαλό μας βρίσκονται με τον αδελφό τουρκικό λαό και τους υπόλοιπους γειτονικούς λαούς. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά και να προσφέρει βοήθεια σε διασώστες, διασωστικό εξοπλισμό και ανθρωπιστική βοήθεια.

»Η εργατική τάξη θα δώσει τον δικό της αγώνα αλληλεγγύης που είναι ουσιαστικός, ειλικρινής και αληθινός. Ο λαός μας πρέπει να βοηθήσει να σωθούν οι γειτονικοί λαοί. Τώρα είναι η ώρα για σωματεία και φορείς να πάρουν τις δικές τους πρωτοβουλίες αλληλεγγύης προς τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία. Ως ΝΑΡ και νΚΑ δεσμευόμαστε να προτείνουμε και να στηρίξουμε ανάλογες πρωτοβουλίες.

»Εκφράζουμε την ειδική συμπαράστασή μας σε συντρόφους και συντρόφισσες στην άλλη όχθη του Αιγαίου που πιθανόν να έχασαν συγγενείς και φίλους», προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ΝΑΡ.

►Οι καταθέσεις μπορούν να γίνονται με την ένδειξη για «Στήριξη σεισμόπληκτων Τουρκίας» στους λογαριασμούς στο όνομα Μαρξιστικό Πολιτιστικό Εργαστήρι - Εθνικής Τράπεζας με IBAN: GR6301101510000015100178175 και - Τράπεζας Πειραιώς με IBAN : GR6301710240006024151313688


Η ανακοίνωση του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση:

Οι λαοί Τουρκίας και Συρίας δοκιμάζονται από τις τεράστιες καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι ισχυροί σεισμοί στη νοτιοανατολική Τουρκία. Οι νεκροί είναι ήδη πάνω από χίλιοι ενώ πολλές χιλιάδες θα είναι οι τραυματίες, τα ορφανά και οι ανέστιοι. Η καρδιά και το μυαλό μας βρίσκονται με τον αδελφό τουρκικό λαό και τους υπόλοιπους γειτονικούς λαούς. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να επιδείξει άμεσα αντανακλαστικά και να προσφέρει βοήθεια σε διασώστες, διασωστικό εξοπλισμό και ανθρωπιστική βοήθεια.

Η εργατική τάξη θα δώσει τον δικό της αγώνα αλληλεγγύης που είναι ουσιαστικός, ειλικρινής και αληθινός. Ο λαός μας πρέπει να βοηθήσει να σωθούν οι γειτονικοί λαοί. Τώρα είναι η ώρα για σωματεία και φορείς να πάρουν τις δικές τους πρωτοβουλίες αλληλεγγύης προς τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία. Ως ΝΑΡ και νΚΑ δεσμευόμαστε να προτείνουμε και να στηρίξουμε ανάλογες πρωτοβουλίες.

Εκφράζουμε την ειδική συμπαράστασή μας σε συντρόφους και συντρόφισσες στην άλλη όχθη του Αιγαίου που πιθανόν να έχασαν συγγενείς και φίλους.

Οι σεισμοί ήταν ισχυροί όμως για μια ακόμη φορά παρατηρούμε ότι είναι τα σπίτια του λαού, οι φτωχογειτονιές που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές. Η εργατική τάξη και τα φτωχά στρώματα στην Τουρκία και τη Συρία πλήρωσαν τον μεγαλύτερο φόρο αίματος. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για δυο λαούς τους οποίους οι κυβερνήσεις τους, τους έχουν βάλει να πολεμούν μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα, οι πρόσφυγες του πολυετούς πολέμου στη Συρία ξεριζώνονται ακόμα μια φορά, αντιμετωπίζοντας και αυτή την καταστροφή κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Μαζί με την αλληλεγγύη μας, εκφράζουμε ξανά το μόνιμο αίτημά μας να σταματήσουν οι πόλεμοι, να αποσυρθούν οι στρατοί κατοχής, να σταματήσουν τα εξοπλιστικά προγράμματα και η καλλιέργεια εθνικιστικού κλίματος από τα κράτη της περιοχής.

Οι λαοί της ΝΑ Μεσογείου δεν χρειάζονται πολέμους, εθνικισμό και καπιταλιστικούς ανταγωνισμούς. Χρειαζόμαστε υποδομές, κοινωνική μέριμνα, προστασία της ανθρώπινης ζωής και διεθνιστική αλληλεγγύη!

Συμπαραστεκόμαστε στους σεισμόπληκτους από τους μεγάλους σεισμούς στην Τουρκία, εκφράζοντας τη διεθνιστική μας αλληλεγγύη με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της γειτονικής χώρας. Συγκεντρώνουμε χρήματα για να τα στείλουμε σε εργαζόμενους και ανθρώπους που επλήγησαν και χρειάζονται υποστήριξη, χωρίς διαμεσολάβηση του τουρκικού κράτους. Η οικονομική ενίσχυση θα φτάσει σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με αριστερά κόμματα, με τα οποία ήδη έχουμε σχετική συνεννόηση και εργατικές οργανώσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανθρωπιστική βοήθεια των δήμων Αττικής για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία
Πολλοί δήμοι της Αττικής ανακοίνωσαν τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και καλούν τους δημότες να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια με κάποιο από τα είδη που αναφέρουν αναλυτικά.
Ανθρωπιστική βοήθεια των δήμων Αττικής για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συγκέντρωση βοήθειας για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία
Η PASSPORT(Police Activists for Solidary Societies against POverty and Racist Threat), με αφορμή τους φονικούς σεισμούς σε Τουρκία και Συρία προχωρά σε συγκέντρωση υλικών και χρημάτων.
Συγκέντρωση βοήθειας για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βοήθεια σε Τουρκία-Συρία από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά
Η πρώτη αποστολή για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία αναχώρησε από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά, ενώ συνεχίζεται η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.
Βοήθεια σε Τουρκία-Συρία από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναχώρησε για Τουρκία και Συρία η πρώτη αποστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά
Αναχώρησε την Τετάρτη από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά η πρώτη αποστολή για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία, ενώ συνεχίζεται η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης.
Αναχώρησε για Τουρκία και Συρία η πρώτη αποστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στα Άδανα και την Αντιόχεια ο «Άλλος Ανθρωπος»
Στις πληγείσες σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας θα ταξιδέψει η Κοινωνική Κουζίνα ο «Άλλος Άνθρωπος» προκειμένου να συνδράμει με ανθρωπιστική βοήθεια (υπαίθρια κουζίνα) και δείχνοντας εμπράκτως αλληλεγγύη...
Στα Άδανα και την Αντιόχεια ο «Άλλος Ανθρωπος»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πάνω από 160 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια μόνο απ' την Αττική
«Η ανταπόκριση των Ελλήνων για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Τουρκία και Συρία είναι τεράστια» αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, που είναι συντονιστής για την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά...
Πάνω από 160 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια μόνο απ' την Αττική

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας