• Αθήνα
    Αραιές νεφώσεις
    24°C 22.5°C / 25.1°C
    3 BF
    54%
  • Θεσσαλονίκη
    Σποραδικές νεφώσεις
    23°C 20.2°C / 25.3°C
    2 BF
    64%
  • Πάτρα
    Ελαφρές νεφώσεις
    27°C 24.4°C / 27.7°C
    2 BF
    44%
  • Ιωάννινα
    Σποραδικές νεφώσεις
    24°C 22.9°C / 23.8°C
    1 BF
    43%
  • Αλεξανδρούπολη
    Αραιές νεφώσεις
    24°C 23.9°C / 23.9°C
    4 BF
    53%
  • Βέροια
    Σποραδικές νεφώσεις
    24°C 19.6°C / 24.9°C
    0 BF
    60%
  • Κοζάνη
    Αραιές νεφώσεις
    18°C 18.4°C / 20.6°C
    0 BF
    77%
  • Αγρίνιο
    Ελαφρές νεφώσεις
    27°C 27.0°C / 27.0°C
    2 BF
    41%
  • Ηράκλειο
    Σποραδικές νεφώσεις
    22°C 21.6°C / 22.5°C
    4 BF
    73%
  • Μυτιλήνη
    Σποραδικές νεφώσεις
    23°C 22.9°C / 22.9°C
    3 BF
    56%
  • Ερμούπολη
    Ελαφρές νεφώσεις
    22°C 21.8°C / 22.4°C
    4 BF
    68%
  • Σκόπελος
    Σποραδικές νεφώσεις
    20°C 19.0°C / 19.7°C
    2 BF
    83%
  • Κεφαλονιά
    Σποραδικές νεφώσεις
    23°C 22.9°C / 22.9°C
    2 BF
    68%
  • Λάρισα
    Σποραδικές νεφώσεις
    23°C 22.9°C / 23.9°C
    3 BF
    56%
  • Λαμία
    Ασθενείς βροχοπτώσεις
    24°C 21.5°C / 24.0°C
    2 BF
    67%
  • Ρόδος
    Σποραδικές νεφώσεις
    23°C 21.8°C / 22.7°C
    4 BF
    83%
  • Χαλκίδα
    Σποραδικές νεφώσεις
    23°C 22.1°C / 23.8°C
    4 BF
    55%
  • Καβάλα
    Αραιές νεφώσεις
    22°C 22.3°C / 22.3°C
    2 BF
    60%
  • Κατερίνη
    Σποραδικές νεφώσεις
    21°C 20.3°C / 25.0°C
    2 BF
    79%
  • Καστοριά
    Ελαφρές νεφώσεις
    20°C 20.0°C / 20.0°C
    2 BF
    74%
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πανικός υπό τον φόβο του περσινού φιάσκου

  • A-
  • A+
Η προβλέψιμη κακοκαιρία και το... παντός καιρού 112. ● Αρον άρον απαγόρευση κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, ενώ έκλεισε και η Αττική Οδός. ● Προβλήματα ηλεκτροδότησης και ταλαιπωρία των οδηγών για να προμηθευτούν αλυσίδες.

Βροχές, χιονοπτώσεις και το... απαραίτητο 112 έφερε η «Μπάρμπαρα». Το καιρικό φαινόμενο που είχε προκαλέσει εμφύλιο ανάμεσα στους μετεωρολόγους μάς επισκέφθηκε μαζί με το συνηθισμένο πια επιτελικό σόου, με αλλεπάλληλες συσκέψεις των αρμοδίων, αλλά κι έναν καταιγισμό δημοσιευμάτων από ιστοσελίδες.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε από τη Φλώρινα, επεκτάθηκε σταδιακά κι έφτασε μέχρι το κέντρο της Αθήνας. Ηδη από το βράδυ του Σαββάτου έφτασαν τα πρώτα μηνύματα στους πολίτες να ταμπουρωθούν σπίτια τους από την Πολιτική Προστασία.

Με απόλυτη συνέπεια στη λογική της ατομικής ευθύνης και με τον φόβο ενός φιάσκου ανάλογου με αυτό στον περσινό χιονιά και μάλιστα μια ανάσα πριν από τις εκλογές, αφού το επιτελικό κράτος έκανε το καθήκον του με το 112, αποφασίστηκε η υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων υπό την απειλή προστίμου 80 ευρώ. Ετσι, την ύστατη στιγμή πανικόβλητοι πολίτες σχημάτιζαν ουρές στα καταστήματα με είδη αυτοκινήτων και στα πρατήρια καυσίμων, ενώ οι τιμές των αντιολισθητικών αλυσίδων εκτοξεύθηκαν.

Aπό τις πρώτες πρωινές ώρες χθες η κακοκαιρία πλήττει την Εύβοια, όπου οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν δύο μεταφορές συνολικά έξι ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί στην επαρχιακή οδό Νέας Αρτάκης-Αιδηψού. Στην Αττική τα προβλήματα άρχισαν με το «καλημέρα σας» και τα πρώτα χιόνια σε Ροδόπολη, Διόνυσο, Δροσιά, Αγιο Στέφανο, Ανοιξη, Σταμάτα, Πάρνηθα, Βίλια και Ιπποκράτειο Πολιτεία. Η κυκλοφορία διακόπηκε στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Ν. Μάκρης από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου ώς τη θέση Αγιος Πέτρος. Ακολούθησαν οι διακοπές στην επαρχιακή οδό Τατοΐου-Αγ. Μερκουρίου και Μαλακάσας-Αγ. Μερκουρίου, ενώ η κυκλοφορία στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας από την έξοδο του Αγ. Στεφάνου ώς την έξοδο Καπανδριτίου διεξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, όπως και στην παλιά εθνική Ελευσίνας-Θήβας από το 5ο ώς το 30ό χιλιόμετρο. Στις 12.00 το μεσημέρι έκλεισαν η οδός Αναστάσεως στου Παπάγου από τη συμβολή της με την οδό Ανατολής και η Εθνικής Αντιστάσεως στην Καισαριανή από το ύψος της λεωφόρου Κατεχάκη.

Η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας έκλεισε αρχικά το μεσημέρι από τα διόδια Αφιδνών ώς τον κόμβο Οινοφύτων ενώ μισή ώρα αργότερα έκλεισε και από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη, για να ανοίξει στις 17.30 μέχρι τις 23.00. Δεκάδες λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν για ώρες σε διάφορα σημεία της Εθνικής γύρω από τη Λαμία, όπως και 150 φορτηγά στα Μάλγαρα. Στις 15.10 έκλεισε και η λεωφόρος Πάρνηθος από την ταβέρνα «Αρχοντικό».

«Η άρον άρον απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας προδίδει τον πανικό, άρα και την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να διαχειριστεί μία, από μέρες, αναμενόμενη κακοκαιρία», αναφέρει σε σχόλιό του ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. «Για μια ακόμα χρονιά και ενώ το φαινόμενο εξελίσσεται με βάση τις προβλέψεις, ο κεντρικότερος οδικός άξονας κλείνει και η χώρα κόβεται στα δύο. Οι αρμόδιοι υπουργοί οφείλουν να απαντήσουν ποια προληπτικά μέτρα ελήφθησαν και γιατί δεν απέδωσαν, αν όντως δεν απέδωσαν».

To απόγευμα έκλεισε και η Αττική Οδός στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα και Αεροδρόμιο από τον κόμβο Μεταμόρφωσης έως τον κόμβο Ελευσίνας - σύμφωνα με πληροφορίες, νταλίκες των οποίων η κυκλοφορία είχε απαγορευτεί κινούνταν στο ρεύμα προς Αθήνα με αποτέλεσμα να «διπλώσουν» και έτσι χρειάστηκε χρόνος μέχρι να απελευθερωθεί μέρος του οδοστρώματος.

Η κακοκαιρία επηρέασε την ηλεκτροδότηση στην Αττική στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, τις Αφίδνες, τον Διόνυσο, τη Δροσιά, το Γραμματικό και σε τμήμα του οικισμού Βαρνάβα, σε 11 χωριά της Εύβοιας, σε τμήματα της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου. Από τις συνολικά 30 βλάβες σε γραμμές Μέσης Τάσης που σημειώθηκαν από το πρωί, αποκαταστάθηκαν οι 22 και μέχρι αργά το απόγευμα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνέχιζαν τις εργασίες για την αποκατάσταση 8 γραμμών Μέσης Τάσης.

● Κριτική στην κυβέρνηση που αντί για σαφή λήψη μέτρων για την προστασία των εργαζομένων προχώρησε απλώς σε... «ισχυρή σύσταση» για εφαρμογή τηλεργασίας στον μέγιστο δυνατό βαθμό, όπου είναι εφικτό, ασκεί η ΓΣΕΕ. «Με άτυπες εγκυκλίους και ανακοινώσεις τα προβλήματα δεν επιλύονται, αλλά χρειάζεται άμεσα ένα σαφές ρυθμιστικό πλαίσιο, αυστηρές κυρώσεις και εντατικοποίηση των έγκαιρων ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας», σημειώνει η ΓΣΕΕ ενημερώνοντας πως τόσο η ίδια όσο και τα σωματεία, τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες δύναμής της είναι σε επαγρύπνηση για τις καταγγελίες των εργαζομένων.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξεκινάει η επέλαση του χιονιά
Ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν νοτιότερα και θα προκαλέσουν κακοκαιρία με το όνομα ΜΠΑΡΜΠΑΡΑ στη χώρα μας.
Ξεκινάει η επέλαση του χιονιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η πρώτη βροχή έφερε το τέλος του κόσμου στην Αττική
Κυκλοφοριακό χάος επικράτησε χθες στην Αθήνα, ενώ κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε καταρράκτες και οδηγοί εγκλωβίστηκαν επί ώρες σε Μαρούσι και Κηφισό.
Η πρώτη βροχή έφερε το τέλος του κόσμου στην Αττική
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μπόρες χιονιού τις επόμενες ώρες στην Αττική - Σαρώνει τη χώρα ο «Φίλιππος»
Μετά την επικαιροποίηση των μετεωρολογικών προβλέψεων, παραμένει ενεργή η ισχυρή σύσταση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για περιορισμό κάθε μη απαραίτητης μετακίνησης.
Μπόρες χιονιού τις επόμενες ώρες στην Αττική - Σαρώνει τη χώρα ο «Φίλιππος»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η «Ελπίδα» έθαψε στο χιόνι τις κυβερνητικές ιδεοληψίες...
Από την πανάκριβη Αττική Οδό μέχρι τα τρένα, τα ιδιωτικο­ποιημένα δημόσια αγαθά έδειξαν υπό συνθήκες ακραίας πίεσης τι σημαίνει «νόμος είναι το δίκιο του εργολάβου» ● Οσα πάθαμε και μάθαμε την εβδομάδα που...
Η «Ελπίδα» έθαψε στο χιόνι τις κυβερνητικές ιδεοληψίες...
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πολιτική Προστασία... γραμμένη στο χιόνι
Κλειστοί δρόμοι ή κίνηση σημειωτόν, διακοπές ρεύματος, κλείσιμο σχολείων και εμβολιαστικών κέντρων και πολλές αρρυθμίες σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.
Πολιτική Προστασία... γραμμένη στο χιόνι

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας