• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 9.8°C / 14.6°C
  2 BF
  58%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  11°C 9.6°C / 12.1°C
  3 BF
  58%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  14°C 10.0°C / 13.8°C
  2 BF
  71%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  1 BF
  87%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  5°C 4.9°C / 6.9°C
  0 BF
  81%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  12°C 9.9°C / 15.0°C
  1 BF
  52%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  11°C 8.4°C / 11.4°C
  2 BF
  37%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.5°C / 8.5°C
  1 BF
  80%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 9.8°C / 12.5°C
  2 BF
  64%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  9°C 7.3°C / 8.9°C
  2 BF
  57%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  12°C 11.8°C / 12.4°C
  1 BF
  50%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  4 BF
  60%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 12.7°C
  2 BF
  71%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 11.2°C
  2 BF
  57%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  14°C 6.5°C / 14.0°C
  2 BF
  62%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 12.7°C / 13.8°C
  4 BF
  31%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.5°C / 13.8°C
  2 BF
  60%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  10°C 10.5°C / 10.5°C
  1 BF
  73%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  13°C 9.7°C / 12.8°C
  1 BF
  76%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  2 BF
  76%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Με καθυστέρηση αποπέμφθηκε από τα ΕΛΤΑ η «πολυέξοδη διευθύντρια»

 • A-
 • A+
Επειτα από το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» ότι χρέωνε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία με χιλιάδες ευρώ για «υπηρεσιακά» έξοδα σε μπαρ, ταβέρνες, καφετέριες, ακόμα και κομμωτήρια

Δύο μέρες μετά την αποκάλυψη της «Εφ.Συν.», στις 3/1, ότι ανώτατη διευθύντρια των Ελληνικών Ταχυδρομείων χρέωνε, επί μήνες, χιλιάδες ευρώ ως «έξοδα υποδοχής» σε μπαρ, ταβέρνες, καφετέριες έως και σε κομμωτήρια, η διοίκηση προχώρησε στην αποπομπή της, μέσω εξωδίκου. Ωστόσο, παρέμεινε στη θέση της για ακόμη τέσσερις ημέρες, συνεχίζοντας να υπογράφει αποφάσεις έγκρισης εξόδων και η απόφαση «καταγγελίας σύμβασης» δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια στις 11 Ιανουαρίου 2023, ενώ τώρα η «πολυέξοδη διευθύντρια» απειλεί με δικαστικές προσφυγές κατά της διοίκησης των ΕΛΤΑ που την απέπεμψε. Το μόνο που μένει είναι στα δικαστήρια να υπερασπιστεί τα ΕΛΤΑ ο Ανδρέας Πάτσης…

Το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» («Ποιος πληρώνει το... μαλλί στα ΕΛΤΑ», 3/1/2023) δεν στηρίχθηκε σε κάποια «νόμιμη επισύνδεση» ή υποκλοπή προσωπικών δεδομένων. Αρκούσαν οι αναρτημένες στη Διαύγεια καταστάσεις εξόδων που υπέγραφε η ίδια η διευθύντρια εδώ και πολλούς μήνες, εγκρίνοντας τα έξοδα που η ίδια πραγματοποιούσε. Δίπλα σε κάθε ποσό αναφερόταν το ΑΦΜ της επιχείρησης που χρέωνε τα (διασωθέντα με χρήματα των φορολογουμένων) ΕΛΤΑ. Με μια απλή αναζήτηση, ήταν πολύ εύκολο να διαπιστωθεί ότι τα ποσά αντιστοιχούσαν σε αλλεπάλληλες χρεώσεις από διάφορα μπαρ, καφετέριες, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, αλλά και συγκεκριμένο κομμωτήριο της Θεσσαλονίκης που έφθασε τον περασμένο Αύγουστο να χρεώσει εννέα επισκέψεις.

Στο ίδιο δημοσίευμα υπενθυμίζαμε ότι η συγκεκριμένη διευθύντρια είχε προσληφθεί τον Απρίλιο του 2021 «από το παράθυρο» ως σύμβουλος-ειδική συνεργάτης, προερχόμενη «από την αγορά». Την είχε προσλάβει η διοίκηση των ΕΛΤΑ, που επίσης αποπέμφθηκε τον Οκτώβριο του 2022, όταν αποκαλύφθηκαν οι χρυσές συμβάσεις με τον τότε βουλευτή της Ν.Δ., Ανδρέα Πάτση, και το πλήθος των αναθέσεων χωρίς διαγωνισμούς. Η διοίκηση Κωνσταντόπουλου-Μπαλούρδου απομακρύνθηκε μαζί με την υψηλή εποπτεία που ώς τότε ασκούσε στα ΕΛΤΑ ο Κυριάκος Πιερρακάκης και τοποθετήθηκε προσωρινή διοίκηση από το Υπερταμείο, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Μάριο Τέμπο. Ο κ. Τέμπος υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει ελέγχους στα πεπραγμένα των προκατόχων του, χωρίς όμως να προκύψει έως τώρα κάτι συγκεκριμένο.

Στη Διαύγεια εντοπίζεται μόνον η απόφαση που υπέγραψε στις 11 Ιανουαρίου 2023, η οποία αφορά την καταγγελία της σύμβασής της, χωρίς να εξηγεί τους λόγους, παρά μόνον αναφέρει ότι:

 Είχε προσληφθεί στις 23/4/2021 με σύμβαση διάρκειας 3 ετών ως «σύμβουλος-ειδική συνεργάτης» και της ανατέθηκαν καθήκοντα διευθύντριας.
 Εκδόθηκε στις 5/1/2023 εξώδικη δήλωση καταγγελίας της σύμβασης εργασίας «η οποία της επιδόθηκε στις 9/1/2023. Τελευταία ημέρα εργασίας της λογίζεται η 09-01-2023».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, έγινε αρχικώς προσπάθεια η απομάκρυνση να γίνει χωρίς εξώδικα και με απλή υποβολή παραίτησης «για προσωπικούς λόγους», η οποία δεν ευοδώθηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επικυρώθηκε και επισήμως το προαναγγελθέν... λουκέτο
Διακόπτουν οριστικά τις δραστηριότητές τους στον τομέα της Ενέργειας τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) τον ερχόμενο Μάιο. Ο κρατικός φορέας, που θα μπορούσε να παίξει ρόλο εξισορρόπησης στην «καυτή» αγορά του...
Επικυρώθηκε και επισήμως το προαναγγελθέν... λουκέτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ποιος πληρώνει το... μαλλί στα ΕΛΤΑ
Χιλιάδες ευρώ σε ταβέρνες, μπαρ, μεζεδοπωλεία, ακόμα και σε... κομμωτήριο της Θεσσαλονίκης δαπανά περιφερειακή διευθύντρια μηνιαίως, καταχωρίζοντάς τα ως «έξοδα υποδοχής-φιλοξενίας».
Ποιος πληρώνει το... μαλλί στα ΕΛΤΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η ατελείωτη «αιμορραγία» των ΕΛΤΑ
Η διοίκηση των ΕΛΤΑ, που αποπέμφθηκε πρόσφατα, είχε αποφασίσει από το 2020 να βγάλει την επιχείρηση από την αγορά ενέργειας. Εκτοτε τα ΕΛΤΑ δαπανούν ποσά σε συμβούλους κι εταιρείες και πληρώνουν πρόστιμα
Η ατελείωτη «αιμορραγία» των ΕΛΤΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σιωπή για το ψηφιακό φιάσκο στα ΕΛΤΑ
Τα ΕΛΤΑ έχουν μείνει με τα περισσότερα υπολογιστικά συστήματά τους μπλοκαρισμένα από το βράδυ της Κυριακής εξαιτίας επίθεσης που δέχτηκαν από άγνωστους «χάκερ».
Σιωπή για το ψηφιακό φιάσκο στα ΕΛΤΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κρατικές ενισχύσεις 249 εκατομμυρίων ευρώ στα ΕΛΤΑ
Ερευνα για παράνομες κρατικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 249 εκατομμυρίων ευρώ προς τα Ελληνικά Ταχυδρομεία μέσα στο 2020 ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η Ε.Ε.
Στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κρατικές ενισχύσεις 249 εκατομμυρίων ευρώ στα ΕΛΤΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας