• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 8.4°C / 11.9°C
  2 BF
  87%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 2.6°C / 6.3°C
  5 BF
  65%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  9°C 6.0°C / 9.4°C
  1 BF
  80%
 • Ιωάννινα
  Ομίχλη
  2°C 0.9°C / 2.2°C
  1 BF
  87%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 5.7°C
  2 BF
  93%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 2.3°C / 4.9°C
  0 BF
  72%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C 0.4°C / 0.4°C
  2 BF
  75%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 5.7°C / 5.7°C
  1 BF
  87%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 12.1°C / 14.7°C
  2 BF
  71%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 8.5°C / 8.9°C
  2 BF
  87%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 9.4°C / 12.4°C
  3 BF
  70%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.2°C / 6.2°C
  4 BF
  70%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  0 BF
  76%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / 4.0°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 4.5°C / 9.4°C
  2 BF
  74%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  1 BF
  76%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 6.6°C / 11.0°C
  2 BF
  93%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.3°C / 6.6°C
  2 BF
  86%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  3°C 3.1°C / 5.7°C
  1 BF
  83%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  1°C 0.9°C / 0.9°C
  1 BF
  76%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πέφτει το ταβάνι από την υγρασία στο 20ό Νηπιαγωγείο Αθήνας

 • A-
 • A+
Ο εργολάβος εμφανίστηκε εν ώρα λειτουργίας του σχολείου για να κάνει εργασίες. Εμποδίστηκε από γονείς και τη διευθύντρια. Γενναία χρηματοδότηση και σοβαρό σχεδιασμό με προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών ζητεί η Ενωση Γονέων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας.

Λίγο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων και ενώ το σοβαρότατο πρόβλημα που εντοπίζεται στην οροφή του 20ού Νηπιαγωγείου ήταν γνωστό από την αρχή της χρονιάς, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν οι εργασίες αποκατάστασης.

Υπό τον φόβο ενός νέου περιστατικού τραυματισμού –ή και χειρότερα, όπως συνέβη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών– ο εργολάβος που έχει αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών εμφανίστηκε χθες, εν ώρα λειτουργίας του σχολείου, για να προχωρήσει τις εργασίες, με τους γονείς και τη διευθύντρια του σχολείου να παρεμβαίνουν αποτρέποντας την είσοδό του.

Το πρόβλημα της υγρασίας στις αίθουσες που βρίσκονται κάτω από το προαύλιο του συστεγαζόμενου Δημοτικού είναι γνωστό στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου από την αρχή της χρονιάς, όπως καταγγέλλει η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας. Μετά από αλλεπάλληλες κλήσεις, συνεργείο επισκέφτηκε το σχολείο και απομάκρυνε τα κομμάτια της οροφής που είχαν φουσκώσει, ωστόσο καμία εργασία αποκατάστασης δεν πραγματοποιήθηκε. Το αποτέλεσμα ήταν μικροί μαθητές και εκπαιδευτικοί να κάνουν μάθημα σε αίθουσες με τρύπες στο ταβάνι και να αναγκάζονται να ανάβουν μόνο τις μισές λάμπες προς αποφυγή βραχυκυκλώματος καθώς το πρόβλημα της υγρασίας παρέμενε.

Υστερα από νέα παρέμβαση των γονέων, ο εργολάβος ενημέρωσε ότι θα προχωρήσει στις εργασίες αποκατάστασης της υγρασίας, οι οποίες όμως θα πραγματοποιηθούν σε ώρες λειτουργίας του σχολείου. Βεβαίως κάτι τέτοιο βρήκε απολύτως αντίθετους τους γονείς. «Προκειμένου δηλαδή να αποκατασταθεί το πρόβλημα θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι 30 νήπια θα στοιβαχτούν σε μία αίθουσα και θα κάνουν μάθημα παράλληλα με τις οικοδομικές εργασίες που θα πραγματοποιούνται στον χώρο του σχολείου», τονίζουν.

Και προσθέτουν: «Δεν ήταν άραγε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος που διαβεβαίωνε στο δημοτικό συμβούλιο ότι σε όσα σχολεία γίνονται εργασίες έχουν παρθεί μέτρα για να μη δημιουργείται όχληση; Δεν ήταν η υπουργός Παιδείας και ο δήμαρχος Αθηναίων που διαβεβαίωναν τον Σεπτέμβριο ότι τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές; Οι εικόνες που αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα που βιώνουν τα παιδιά μας σε καθημερινή βάση τούς διαψεύδουν και δυστυχώς το σχολείο αυτό δεν είναι το μοναδικό με εγκαταλειμμένες και ασυντήρητες υποδομές».

Ο εργολάβος πράγματι εμφανίστηκε χθες, όμως εμποδίστηκε από τους γονείς και τη διευθύντρια του νηπιαγωγείου να προχωρήσει σε εργασίες.

Η Ενωση Γονέων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας ζητά γενναία χρηματοδότηση και σχεδιασμό των εργασιών αποκατάστασης των σχολικών κτιρίων με προτεραιότητα την ασφάλεια και τις ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών. «Θέλουμε σχολεία ανοιχτά που θα λειτουργούν με ασφάλεια, σε υποδομές με εξασφαλισμένη τη θέρμανση και την καθαριότητα, που θα καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών. Μέχρι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες αυτές, δεν θα κάνουμε πίσω», τονίζουν οι γονείς.

Τα προβλήματα της υποχρηματοδότησης τα είχε εντοπίσει και η έκθεση του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ το 2015, τα ευρήματα της οποίας παραμένουν –δυστυχώς– επίκαιρα. Οπως θύμισε, χθες, η ΟΙΕΛΕ, η έκθεση εντόπιζε προβλήματα με την επάρκεια, τη συντήρηση και την ποιότητα των φυσικών υποδομών της εκπαίδευσης. «Η συνεχής μείωση του προϋπολογισμού στο Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Παιδείας μεταθέτει το πρόβλημα σε βάθος δύο δεκαετιών. […]

Πρόβλημα με τις φυσικές υποδομές (σχολικά κτήρια) θα προκύψει και με την επέκταση του θεσμού του Ολοήμερου Δημοτικού σχολείου στο σύνολο των πολυθέσιων Δημοτικών σχολείων της χώρας, αφού εκ κατασκευής και επιλογής τα κτήρια των ελληνικών σχολείων δεν προβλέπουν άλλους χώρους για παροχή υπηρεσιών (services) προς τους γονείς, τους μαθητές και το προσωπικό που υπηρετεί στην εκπαίδευση, πέραν των σχολικών αιθουσών», ανέφερε προφητικά η έκθεση.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Εκπαίδευση στα ερείπια
Η τραγωδία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών κατέστησε με τον πιο μακάβριο τρόπο επίκαιρα τα κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της χώρας και κυρίως εκείνα των μεγάλων και πολυπληθών αστικών...
Εκπαίδευση στα ερείπια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα «κενά» καταπίνουν τα σχολεία
Οι ανακοινώσεις εκπαιδευτικών, οι επιστολές γονέων και μαθητών αλλά και οι ερωτήσεις και οι κοινοβουλευτικές αναφορές εκθέτουν την πραγματικότητα για τις ελλείψεις στα σχολεία.
Τα «κενά» καταπίνουν τα σχολεία
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Σαρωτικές συγχωνεύσεις στα σχολεία για να κρύψουν τα κενά
«Βροχή» οι καταγγελίες για τις συμπτύξεις σχολικών τμημάτων εν μέσω πανδημίας, με τις οποίες το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να μειώσει πλασματικά τις ανάγκες για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού
Σαρωτικές συγχωνεύσεις στα σχολεία για να κρύψουν τα κενά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η αδιαφορία παραλίγο να φέρει τραυματισμούς μαθητών στο Μαρκόπουλο
Τα χρόνια κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολεία και η αδιαφορία των αρμοδίων οδήγησε σε παρ' ολίγο τραυματισμό μικρών μαθητών σε δημοτικό σχολείο της περιοχής του Μαρκόπουλου.
Η αδιαφορία παραλίγο να φέρει τραυματισμούς μαθητών στο Μαρκόπουλο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γκολντόνι από μαθητές
Για ακόμη μία χρονιά, το 3ο Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας ανεβάζει θεατρική παράσταση και μας καλεί όλους να την παρακολουθήσουμε. Φέτος, το σχολείο επέλεξε να ανεβάσει το θεατρικό έργο του...
Γκολντόνι από μαθητές
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Προκάτ... εκπαίδευση
«Δεν μπορεί να καθυστερήσει περαιτέρω η εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης» αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με τη δυνατότητα λειτουργίας αιθουσών...
Προκάτ... εκπαίδευση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας