Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.8° 14.2°
4 BF
56%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
13.2° 10.6°
3 BF
52%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
17.0° 14.4°
4 BF
41%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
1 BF
47%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
11°C
11.9° 10.9°
3 BF
54%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.0° 9.6°
2 BF
56%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
8°C
10.9° 8.4°
1 BF
46%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.4° 12.4°
1 BF
49%
Ηράκλειο
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
16.5° 15.5°
3 BF
76%
Μυτιλήνη
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.2°
1 BF
46%
Ερμούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.4° 15.8°
4 BF
58%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
13.7° 10.7°
2 BF
67%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
16°C
15.9° 15.9°
0 BF
51%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
13.0° 11.2°
0 BF
54%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
14.1° 11.2°
1 BF
66%
Ρόδος
Αυξημένες νεφώσεις
19°C
19.8° 19.3°
2 BF
67%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.4° 13.4°
3 BF
61%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
12.3° 11.6°
1 BF
71%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.7° 10.3°
2 BF
68%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.3° 11.3°
0 BF
49%
ΜΕΝΟΥ
Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, 2025
Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για την 14η επέτειο απο την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου | ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Καρέ καρέ τα ντοκουμέντα καταστολής και στην επέτειο του Γρηγορόπουλου

Την ατμόσφαιρα που μύριζε ήδη μπαρούτι μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη για απλήρωτη βενζίνη αξίας 20 ευρώ, δυναμίτισε ακόμα περισσότερο σήμερα η αστυνομία ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με τις βίαιες προσαγωγές και την εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης στην Αθήνα μετά τις μαζικές πορείες μνήμης και διαμαρτυρίας για την αστυνομική αυθαιρεσία.

Ο φωτογραφικός φακός επαγγελματιών της ενημέρωσης αλλά και τα κινητά πολιτών για άλλη μια φορά κατέγραψαν αρκετά ντοκουμέντα άκρατου αστυνομικού... ζήλου, με αστυνομικούς να ξυλοφορτώνουν διαδηλωτές και να ρίχνουν χημικά και πάλι μέσα σε χώρο εστίασης και σε πολυκατοικίες κυνηγώντας άτομα που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας επικράτησε ένταση στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά στην περιοχή των Εξαρχείων. Αντίστοιχη εικόνα και στη Θεσσαλονίκη.Μέχρι αργά το βράδυ είχαν γίνει τουλάχιστον 19 προσαγωγές στην πρωτεύουσα και άλλες 16 στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθούν μερικά απ' τα σημερινά ντοκουμέντα αστυνομικής βίας:

- Βίαιη σύλληψη στην οδό Μπενάκη με Αραχώβης, ενώ την ίδια ώρα φωνάζουν «τρέξτε πουτ@νες»

- Βίαιη προσαγωγή στη συμβολή Ζωοδόχου Πηγής και Σόλωνος, με έναν ΜΑΤατζή να ποδοπατάει τον διαδηλωτή με μανία παρόλο που είναι ακινητοποιημένος. «Θέλω να σηκωθώ όρθιος, σηκώστε με όρθιο. Έχω δικαίωμα να σηκωθώ;» φώναζε ο νεαρός διαδηλωτής.

- Επίθεση σε μπαρ των Εξαρχείων από άνδρες της ομάδας Δέλτα, όπου τραυματίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες μια νέα γυναίκα. Αναποδογύρισαν τραπέζια, χτύπησαν κόσμο και έσπασαν αντικείμενα.

- Έριξαν χημικά ανάμεσα σε οδηγούς που είχαν «κολλήσει» στη Σόλωνος

- Πέταξαν δακρυγόνα ακόμα και μέσα σε πολυκατοικίες

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Καρέ καρέ τα ντοκουμέντα καταστολής και στην επέτειο του Γρηγορόπουλου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας