• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 0.9°C / 5.7°C
  4 BF
  71%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  4°C 1.5°C / 5.3°C
  5 BF
  37%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.0°C / 8.0°C
  4 BF
  49%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 1.9°C / 3.8°C
  3 BF
  20%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  2°C 1.9°C / 3.0°C
  5 BF
  55%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 1.8°C / 3.2°C
  3 BF
  37%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  -2°C -1.6°C / -0.5°C
  3 BF
  34%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 2.4°C / 2.4°C
  3 BF
  40%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 6.6°C / 8.8°C
  6 BF
  72%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 1.2°C / 4.9°C
  5 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.1°C / 7.4°C
  6 BF
  63%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 1.2°C / 1.2°C
  6 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 7.9°C
  3 BF
  49%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.4°C / 5.0°C
  4 BF
  35%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 2.3°C / 4.9°C
  3 BF
  54%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  10°C 9.8°C / 9.8°C
  5 BF
  53%
 • Χαλκίδα
  Ασθενής ομίχλη
  2°C 1.1°C / 4.8°C
  2 BF
  91%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 5.3°C / 5.5°C
  3 BF
  40%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 2.5°C / 3.9°C
  3 BF
  47%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  -3°C -2.5°C / -2.5°C
  3 BF
  41%
EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μπαλάκι οι ευθύνες για το αδιάβλητο των εξετάσεων χορήγησης αδειών οδήγησης

 • A-
 • A+
ΠΕΣΥ Αττικής για το κύκλωμα με τα διπλώματα ⫸ Η περιφερειακή διοίκηση παρουσίασε προτάσεις που έχουν υποβληθεί προς το υπουργείο Υποδομών, αλλά «δεν έχουν εισακουσθεί».

Την κυβέρνηση δείχνει η Περιφέρεια Αττικής ως αυτήν που απαιτείται να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων χορήγησης αδειών οδήγησης. Πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη της περιφερειακής διοίκησης απαρίθμησαν στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο μια σειρά προτάσεων που έχουν υποβληθεί προς το υπουργείο Υποδομών, αλλά «δεν έχουν εισακουσθεί».

Η συζήτηση άνοιξε κατόπιν αιτήματος αντιπολιτευόμενων παρατάξεων στον απόηχο της εξάρθρωσης κυκλώματος που εξέδιδε πλαστά διπλώματα οδήγησης. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από τον γενικό διευθυντή Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, Ηλ. Δόλγυρα, για την εξάρθρωση του κυκλώματος υπήρξε πολύμηνη συνεργασία και παροχή στοιχείων μεταξύ περιφερειακών υπηρεσιών και διωκτικών και εισαγγελικών αρχών. Η έρευνα διεξήχθη σε συνθήκες μυστικότητας καθώς «οφείλαμε να μην αφήσουμε ούτε μία χαραμάδα διαρροής στοιχείων», ανέφερε ο αρμόδιος για θέματα Μεταφορών αντιπεριφερειάρχης Β. Γιαννακόπουλος. Κατέληξε στην αποκάλυψη του κυκλώματος, όμως το συγκεκριμένο φαινόμενο διαφθοράς «είναι διαχρονικό και πανελλαδικό», «δεν έχει παταχθεί», προειδοποίησε ο κ. Δόλγυρας.

Αντιπεριφερειάρχης και γενικός διευθυντής ανέφεραν ότι απαιτούνται μια σειρά δράσεων για τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων από πλευράς αρμόδιου υπουργείου. Οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί από πλευράς Περιφέρειας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

 Εκσυγχρονισμό του εγχειριδίου εξετάσεων ώστε να καταστεί κατανοητό σε υποψηφίους που γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα, αλλά και έκδοσή του σε πλήθος άλλων γλωσσών ώστε μετανάστες υποψήφιοι να μην είναι «έρμαια εκβιασμών», όπως τονίστηκε.

 Ψηφιοποίηση του δελτίου εξέτασης εκπαιδευομένου ώστε να διαπιστώνεται η ταυτοπροσωπία του υποψηφίου.

 Θεσμική δυνατότητα χρήσης ραδιοεξοπλισμού (κλωβοί, jammers κ.ά.) που να απενεργοποιεί ασύρματες επικοινωνίες.

Μια άλλη διάσταση που έθεσε ο κ. Δόλγυρας είναι ότι στην περίπτωση των επίορκων υπαλλήλων προβλέπεται άμεσα η θέση τους σε διαθεσιμότητα ή αργία, «ένας ιδιώτης σχολάρχης όμως συνεχίζει τη δραστηριότητά του μέχρι να καταδικαστεί τελεσίδικα».

«Χρειάζεται εξοπλισμός και θεσμοί», τονίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, με τα αρμόδια στελέχη της Περιφέρειας να δηλώνουν ότι θα επανέλθουν με τις προτάσεις τους προς την κυβέρνηση, η οποία έχει δείξει ότι έχει κάθε πρόθεση να πάρει υπ’ ευθύνη της θέματα της Αυτοδιοίκησης που έχουν υψηλό οικονομικό ενδιαφέρον (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι μονάδες καύσης απορριμμάτων), αλλά και κάθε... απροθυμία να επιλύσει ζητήματα καθημερινότητας και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγελίες για «μαφία» στις εξετάσεις οδήγησης
Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με πολλούς παραλήπτες του μηνύματος και έλαβε την απάντηση ότι οι καταγγελίες παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να επιληφθεί εκείνη, αφού προηγηθεί εισαγγελική έρευνα.
Καταγγελίες για «μαφία» στις εξετάσεις οδήγησης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αττική: Θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών και τις Κυριακές
Έως τον Σεπτέμβριο και με στόχο να λυθεί το πρόβλημα της μεγάλης αναμονής που δημιουργήθηκε και λόγω της πανδημίας στις θεωρητικές εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης, αυτές θα πραγματοποιούνται και τις Κυριακές.
Αττική: Θεωρητικές εξετάσεις υποψηφίων οδηγών και τις Κυριακές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκτυπώνονται οι άδειες οδήγησης
Αναμονή τέλος για χιλιάδες πολίτες της Περιφέρειας Αττικής που περίμεναν την έκδοση των αδειών οδήγησής τους. Ταχύτερα από το αναμενόμενο και συγκεκριμένα μέχρι το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου θα έχει...
Εκτυπώνονται οι άδειες οδήγησης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αναδίπλωση Πατούλη με την υπουργειούπολη
Απέσυρε από το χτεσινό περιφερειακό συμβούλιο τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το κυβερνητικό πάρκο, την οποία είχε επιχειρήσει να περάσει διά περιφοράς παραμονές Πρωτοχρονιάς.
Αναδίπλωση Πατούλη με την υπουργειούπολη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προεκλογικό παιχνίδι με υποψήφιο βουλευτή στην Περιφέρεια Αττικής
Καταγγελίες της αντιπολίτευσης για εναλλαγή προσώπων στο αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στις ερχόμενες εκλογές.
Προεκλογικό παιχνίδι με υποψήφιο βουλευτή στην Περιφέρεια Αττικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πανηγυρική ήττα Πατούλη με τη μελέτη για ΠΥΡΚΑΛ
Απέτυχε να περάσει διά περιφοράς από το περιφερειακό συμβούλιο την έγκριση για την «υπουργειούπολη» στον Υμηττό, καθώς η αντιπολίτευση απείχε από τη διαδικασία.
Πανηγυρική ήττα Πατούλη με τη μελέτη για ΠΥΡΚΑΛ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας