• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 5.6°C / 8.0°C
  2 BF
  95%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 5.2°C / 7.7°C
  4 BF
  86%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 8.3°C / 9.8°C
  2 BF
  89%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 2.9°C / 3.8°C
  2 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.9°C / 8.0°C
  3 BF
  93%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 3.0°C / 4.9°C
  0 BF
  95%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  -1°C -0.6°C / -0.6°C
  1 BF
  100%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.2°C / 5.2°C
  1 BF
  96%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 11.9°C / 16.0°C
  4 BF
  87%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 8.5°C / 8.5°C
  3 BF
  93%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.1°C / 12.4°C
  2 BF
  78%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  6°C 6.2°C / 6.2°C
  3 BF
  78%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.1°C / 11.1°C
  2 BF
  72%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 4.5°C
  1 BF
  95%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 4.5°C / 6.6°C
  1 BF
  84%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  4 BF
  72%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 5.0°C / 8.2°C
  0 BF
  94%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 7.1°C / 7.1°C
  2 BF
  91%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.3°C / 6.7°C
  1 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  1°C 1.3°C / 1.3°C
  0 BF
  99%

Το σχετικό δημοσίευμα της «Εφ.Συν.»

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επιστολή του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «21ADMEDIA»

 • A-
 • A+

Στο ρεπορτάζ μας με τίτλο «Κουμπαριές και γενναία επιχορήγηση του... επιχειρηματία Νταβέλη» (8.11.2022) αναφέρεται επιστολή του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «21ADMEDIA».

«Καταρχήν διερωτώμεθα εάν θα πρέπει ένας επιχειρηματίας στην Ελλάδα της Ευρώπης να απολογείται επειδή τόλμησε να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων του εκάστοτε αναπτυξιακού νόμου.

Προφανώς η ποινικοποίηση του νόμιμου αναπτυξιακού δικαιώματος ή του κέρδους, για εσάς και τους ομοϊδεάτες σας, να αποτελεί το ευαγγέλιο του “καλού αριστερού”!

Ας δούμε όμως με αδιάσειστα στοιχεία τι ισχύει από τα όσα γράφετε ή αναπαράγετε:

Η “21 Admedia ΜΙΚΕ”, συμφερόντων του κυρίου Νταβέλη Αχιλλέα, συστήθηκε και ΘΑ ΕΠΙΔΟΤΗΘΕΙ για νόμιμους σκοπούς που το αρμόδιο υπουργείο έχει καταρχήν ελέγξει και έχει εγκρίνει, με τη γνωστή απόφαση υπαγωγής που εσείς δημοσιεύσατε.

Η εταιρεία μας λειτουργεί εδώ και μήνες έχοντας ολοκληρώσει την επένδυσή της.

Μέχρι σήμερα όμως η “21 Admedia” δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ, καθότι εκκρεμεί ο τελικός έλεγχος της επένδυσης για να επιχορηγηθεί το 1.500.000€ που εσείς αφήνετε να εννοηθεί ότι καταβλήθηκε.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο ξεκινάει η παραπληροφόρηση των αναγνωστών σας που μοναδικό σκοπό έχει να πλήξει επιχειρηματίες και προσωπικότητες που είτε δεν ασπάζονται το “ευαγγέλιό” σας είτε βρίσκονται εκτός της σφαίρας των δικών σας συμφερόντων. Αφήνετε εντέχνως να εννοηθεί ότι με τα χρήματα της επιχορήγησης, που δεν λάβαμε ακόμη αλλά δικαιούμαστε, αγοράσαμε άδειες ραδιοτηλεοπτικές και αλλοιώσαμε το σκοπό της υπαγωγής μας σύμφωνα με τις διατάξεις του επενδυτικού νόμου. Σας πληροφορούμε ότι ο ισχύων επενδυτικός νόμος, καθώς και οι προγενέστεροι, ουδέποτε επιχορηγούσαν αγορά άυλων περιουσιακών στοιχείων όπως π.χ. ραδιοτηλεοπτικές άδειες. Για να μην έχετε λοιπόν άγχος σας διαβεβαιώνουμε πως τόσο η επένδυση του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού οργανισμού που ιδρύθηκε ποτέ στη Θεσσαλία όσο και οι άδειες λειτουργίας του χρηματοδοτήθηκαν από ίδιους πόρους της εταιρείας μας!

Οταν θα ολοκληρωθεί ο τελικός έλεγχος του επενδυτικού φακέλου της “21 Admedia”, θα λάβουμε το ποσό που δικαιούμαστε όπως και κάθε νόμιμος Ελληνας πολίτης. Αντιλαμβάνεστε ότι ζούμε στην ίδια χώρα που το πολίτευμα και το Σύνταγμα διέπονται από τους κανόνες της αστικής δημοκρατίας και επ’ ουδενί εκείνων της “λαϊκής δημοκρατίας του βουνού”.

Εν κατακλείδι με ευχαρίστηση διαπιστώσαμε ότι στο συρφετό των αναφορών σας δεν ξεχάσατε να κάνετε αναφορά στη σύντεκνή μας και καθόλα άξια κ. Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία μας συνδέει στενή ανθρώπινη και συγγενική πλέον σχέση και ουδέποτε αποκρύψαμε. Η έκπληξή μας βρίσκεται στο γεγονός ότι θα περιμέναμε από εσάς, μία σοβαρή αριστερή εφημερίδα, να μη ζηλεύετε και υιοθετείτε πρακτικές άλλων συναδέλφων σας που κατά κοινή ομολογία κατατάσσονται στους πλέον τοξικούς ανθρώπους της χώρας μας.

Ευελπιστούμε ότι θα μπείτε στον κόπο, όπως άλλωστε οφείλετε, να δημοσιεύσετε την απάντησή μας, για να μπορέσουν οι αναγνώστες σας να διαβάσουν και την άλλη άποψη. Είθισται στις δημοκρατίες έτσι να συμβαίνει.

ΥΓ: Η εταιρεία μας βρίσκεται στη διάθεσή σας προκειμένου να λάβετε αντίγραφα όλων των στοιχείων που αποδεικνύουν την αλήθεια των ανωτέρω ισχυρισμών μας».

Απάντηση συντάκτη

Μετά την απάντηση του ενημερωτικού ομίλου Νταβέλη στο δημοσίευμά μας, που αφορούσε την επιχορήγησή του με 1,5 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης πριν καν ξεκινήσει τη λειτουργία του, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως κάναμε ένα λάθος.

Στην απαρίθμηση των δεκάδων επιχειρηματικών αρετών του κ. Νταβέλη που κάναμε στο δημοσίευμα μας -προνοητικότητα, προσαρμοστικότητα, ευελιξία κτλ- παραλείψαμε δυστυχώς να αναφέρουμε μια ακόμη βασική αρετή που κατέχει, τη ζωηρή φαντασία. Αυτό έγινε ακόμη πιο σαφές και από την απάντησή του, η οποία βρίθει θεωριών συνωμοσίας και λογικών αλμάτων που οδηγούν σε συμπεράσματα που ποτέ δεν επικαλεστήκαμε ούτε υπονοήσαμε.

Εξάλλου εδώ, στην «Εφ.Συν.», συνηθίζουμε να γράφουμε ξεκάθαρα ό,τι θέλουμε να πούμε. Χαιρόμαστε βέβαια που είναι διατεθειμένος να μας προσκομίσει όλα τα στοιχεία του επενδυτικού πλάνου που κατέθεσε στο υπουργείο. Ο συντάκτης του ρεπορτάζ δεσμεύεται να επισκεφτεί τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Λάρισα για να πάρει τα απαραίτητα στοιχεία και, προς Θεού, δεν επιθυμούμε να τύχουμε της ίδιας θερμής υποδοχής με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη όταν επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του σταθμού. Με ένα ταπεινό καφεδάκι είμαστε εντάξει.

ΥΓ: Τώρα, για το επιχείρημά σας ότι είμαστε αριστερή εφημερίδα, τι να πω... Μας πιάσατε

Αντώνης Τελόπουλος

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιστολή της Δόμνας Μιχαηλίδου και απάντηση της συντάκτριας
Από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, πήραμε επιστολή για το δημοσίευμα της εφημερίδας μας.
Επιστολή της Δόμνας Μιχαηλίδου και απάντηση της συντάκτριας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η αλλαγή κανόνων έφερε νέους παίκτες
Στη δίκη έγινε προσπάθεια να αποδειχθεί ότι ο κ. Μαρινάκης ουδόλως ενδιαφερόταν για τους διαγωνισμούς των μεγάλων εργοστασίων απορριμμάτων στην Αττική, παρά το γεγονός ότι είχε αγοράσει σημαντικό ποσοστό της...
Η αλλαγή κανόνων έφερε νέους παίκτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Γιατί ο Β. Μαρινάκης ζητά 300.000 ευρώ από τους αναγνώστες της «Εφ.Συν.»
Ακόμη μια επιχείρηση φίμωσης του Τύπου και κάθε φωνής που δεν ακολουθεί κατά γράμμα τις επιθυμίες προβολής των ισχυρότερων παραγόντων αυτού του τόπου αποτελεί η αγωγή που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης...
Γιατί ο Β. Μαρινάκης ζητά 300.000 ευρώ από τους αναγνώστες της «Εφ.Συν.»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιστολή διαμαρτυρίας
Ο ζωγράφος Χρήστος Παπανικολάου με επιστολή του στην εφημερίδα μας διαμαρτύρεται σχετικά με δημοσίευμα μας που αφορά στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Επιστολή διαμαρτυρίας

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας