Πάνω από 26,5 εκατ. επιβάτες διακινήθηκαν το πρώτο επτάμηνο του 2015 από το σύνολο των αεροδρομίων της χώρας, παρουσιάζοντας αύξηση 12,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
Παρά τις ανησυχίες κορυφαίων παραγόντων του τουρισμού, οι έντονες πολιτικές εξελίξεις και τα capital controls δεν επηρέασαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, καθώς τον Ιούλιο παρατηρήθηκε ελαφρώς αυξημένη κίνηση, σε σχέση με τον μέσο όρο του επταμήνου και διαμορφώθηκε στο 12,7% σε σχέση με πέρυσι.
Σημειωτέον ότι ο περσινός Ιούλιος είχε ιδιαίτερα υψηλές επιδόσεις και κατακόρυφη άνοδο, συγκρινόμενος με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.
Εχει ενδιαφέρον ότι κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου οι πτήσεις αυξήθηκαν μόνον κατά 7,7%, που σημαίνει ότι η πολλαπλάσια άνοδος της επιβατικής κίνησης συνοδεύτηκε από βελτίωση της πληρότητας των δρομολογίων.
Η έναρξη της τουριστικής περιόδου άλλαξε τον «χάρτη» κατάταξης στα μεγαλύτερα αεροδρόμια.
Το «Ελ. Βενιζέλος» συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση, αφού τον Ιούλιο εξυπηρέτησε 2,14 εκατ. επιβάτες.
Στη δεύτερη θέση όμως ανέβηκε το Ηράκλειο (1,15 εκατ. επιβάτες) και ακολουθεί η Ρόδος (889 χιλιάδες επιβάτες), που περιόρισαν τη Θεσσαλονίκη στην τέταρτη θέση (656 χιλιάδες επιβάτες), λίγο πάνω από την Κέρκυρα (516 χιλιάδες επιβάτες).
Τον Ιούλιο, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΥΠΑ, από το σύνολο των αεροδρομίων της χώρας διακινήθηκαν 7,7 εκατ. επιβάτες, με τις πτήσεις εσωτερικού να παρουσιάζουν αύξηση 20,65% και του εξωτερικού 4,85%.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας