• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 13.6°C / 17.4°C
  3 BF
  68%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  13°C 11.6°C / 14.0°C
  1 BF
  83%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 11.0°C / 15.5°C
  2 BF
  76%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 7.9°C / 11.1°C
  1 BF
  83%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 11.9°C / 12.9°C
  0 BF
  67%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 13.2°C / 15.5°C
  0 BF
  81%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 9.5°C / 11.4°C
  2 BF
  47%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 11.2°C / 11.2°C
  1 BF
  82%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 12.7°C
  3 BF
  87%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 14.3°C / 14.3°C
  1 BF
  69%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 14.4°C
  1 BF
  82%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 15.5°C / 15.5°C
  2 BF
  72%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 14.4°C
  2 BF
  75%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 12.9°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 9.5°C / 16.2°C
  2 BF
  65%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  14°C 14.3°C / 15.8°C
  3 BF
  79%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  15°C 13.8°C / 16.6°C
  2 BF
  58%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 13.8°C / 13.8°C
  0 BF
  81%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 11.7°C / 13.9°C
  1 BF
  71%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  10°C 9.5°C / 9.5°C
  2 BF
  76%
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Κ. Μπακογιάννης μηνύει εργολάβο του Μεγάλου Περίπατου

 • A-
 • A+
Η απόφαση του κ. Μπακογιάννη για μήνυση κατά παντός υπευθύνου τίθεται προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων.

Σε μήνυση κατά εργολάβου που έχει εμπλακεί στα έργα του Μεγάλου Περίπατου προχώρησε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης, με φόντο το… διαρκές εργοτάξιο της Πανεπιστημίου.

Οι εργασίες στον συγκεκριμένο αθηναϊκό κεντρικό δρόμο έχουν ως γνωστόν μείνει στάσιμες εδώ και καιρό, καθώς κατά την εξέλιξή τους προέκυψαν προβλήματα με τα δίκτυα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου που εντοπίστηκαν κάτω από τα πεζοδρόμια τα οποία ξηλώθηκαν για να μεγαλώσουν σε πλάτος.

Ο εντοπισμός τους, πέρα από την αίσθηση ότι το μεγάλο πρότζεκτ ξεκίνησε με ελλιπή ή πρόχειρη μελέτη των υφιστάμενων αστικών υποδομών, είχε αποτέλεσμα και τη μετακίνηση των δικτύων και την έτι περαιτέρω διατήρηση του εργοταξίου – σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς της δημοτικής αρχής, οι εργασίες στο τμήμα της Πανεπιστημίου μεταξύ των οδών Αμερικής και Σίνα θα είχαν ολοκληρωθεί τον περασμένο Μάρτιο…

Η προχειρότητα όμως φαίνεται να διαπνέει το έργο σε όλες του τις βαθμίδες, με κίνδυνο ακόμη και να προκληθεί σε κάποιον περαστικό «μεγάλη λαχτάρα» έως και τραυματισμός του.

Ορισμένες από τις εργασίες ανατέθηκαν από τον ΔΕΔΔΗΕ σε ιδιώτη εργολάβο κατά του οποίου ο δήμαρχος κατέθεσε μήνυση την περασμένη Παρασκευή.

Σε αυτοψία των δημοτικών υπηρεσιών την ημέρα εκείνη, διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες εκτελούνταν «με ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να κινούνται πεζοί παράλληλα με ανοιχτό σκάμμα, ενώ εκτελούνταν εκσκαφικές εργασίες από μηχάνημα έργου και ετίθετο σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα», όπως αναφέρει η απόφαση του κ. Μπακογιάννη για την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε φωτογραφία που έβγαλε το κλιμάκιο των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, αποτυπώνεται πλήθος κόσμου να διασχίζει μια στενή διαδρομή πεζοδρομίου έχοντας ακριβώς δίπλα σκαμμένο έδαφος, χωρίς να φαίνεται να έχει ληφθεί κάποιου είδους μέριμνα για την αποτροπή ενός ατυχήματος, όπως το να πέσει κάποιος μέσα στο σκάμμα.

Σύμφωνα με το έγγραφο των δημοτικών υπηρεσιών, οι ανάδοχοι διάφορων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα έχουν ενημερωθεί «γραπτώς όσο και προφορικώς» για τις σχετικές υποχρεώσεις τους. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε στον χώρο του εργοταξίου ούτε «η απαραίτητη πληροφοριακή σήμανση με τα στοιχεία του αναδόχου».

Η απόφαση του κ. Μπακογιάννη για μήνυση κατά παντός υπευθύνου τίθεται προς έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αθηναίων μάλλον για τυπικούς λόγους καθώς, σύμφωνα με τα σχετικά εισηγητικά έγραφα, κατατέθηκε ήδη από την Παρασκευή στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος και «επέχει θέση μηνύσεως».

Οταν ολοκληρωθούν τα έργα του «Μεγάλου Περιπάτου» στο συγκεκριμένο τμήμα της Πανεπιστημίου (Αμερικής έως Σίνα), έπονται εργασίες μπροστά από την Αθηναϊκή Τριλογία (Ακαδημία, Πανεπιστήμιο, Βιβλιοθήκη) και ακολούθως στο υπόλοιπο τμήμα προς Ομόνοια.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, η ανάπλαση της Πανεπιστημίου θα έχει ολοκληρωθεί ώς το Πάσχα. Καθώς όμως τα χρονοδιαγράμματα έχουν ξεχειλώσει κατά πολύ, σύμβουλοι της δημοτικής αντιπολίτευσης έχουν προβλέψει περαιτέρω καθυστερήσεις, εκτιμώντας ότι το έργο επιδιώκεται να ολοκληρωθεί κοντά στις αυτοδιοικητικές εκλογές (Οκτώβριος 2023). Στην περίπτωση της πλατείας Συντάγματος, οι προβλέψεις τους έπεσαν μέσα...

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιλέγει την αντιδικία με τους κατοίκους Εξαρχείων ο Μπακογιάννης
Παρέμβαση ενώπιον του ΣτΕ απέναντι στην προσφυγή δημοτών του με την οποία ζητείται η αναστολή εργασιών για την κατασκευή σταθμού Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων αποφάσισε ο δήμος.
Επιλέγει την αντιδικία με τους κατοίκους Εξαρχείων ο Μπακογιάννης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Δήμος Αθηναίων πείστηκε να μειώσει τα δημοτικά τέλη
Σε μειώσεις δημοτικών τελών ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητας και φωτισμού) σε ένα μεσοσταθμικό ποσοστό της τάξης του 5% προχωρά ο Δήμος Αθηναίων.
Ο Δήμος Αθηναίων πείστηκε να μειώσει τα δημοτικά τέλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο δήμαρχος Αθηναίων στρέφεται κατά των δημοτών του
Η δημοτική αρχή Κ. Μπακογιάννη θα παραστεί στο δικαστήριο υπέρ της εταιρείας «Prodea Investments» για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν 16 κάτοικοι για να σταματήσουν κάθε είδους εργασίες στον λόφο.
Ο δήμαρχος Αθηναίων στρέφεται κατά των δημοτών του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ζητά ώς και απαγόρευση διαδηλώσεων ο Κώστας Μπακογιάννης
Ο δήμαρχος Αθηναίων έστειλε επιστολή στους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη ζητώντας περιορισμό, έως και απαγορεύσεις, διαδηλώσεων στο κέντρο της πόλης.
Ζητά ώς και απαγόρευση διαδηλώσεων ο Κώστας Μπακογιάννης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Κ. Μπακογιάννης ενοχλήθηκε που του χαλάνε το όνειρο
Πέρασε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο το νέο «όραμα» που επιδιώκει τον εξοστρακισμό των Ι.Χ. από το κέντρο. ● Σκληρή κριτική από τον Ν. Ηλιόπουλο καθώς «μετατρέπεται το κέντρο σε ένα τουριστικό χωριό».
Ο Κ. Μπακογιάννης ενοχλήθηκε που του χαλάνε το όνειρο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας