• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 7.0°C / 9.7°C
  3 BF
  61%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  8°C 6.2°C / 9.6°C
  5 BF
  46%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 7.7°C / 10.0°C
  3 BF
  69%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 5.9°C
  2 BF
  45%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 4.9°C / 5.7°C
  1 BF
  87%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 6.0°C / 7.0°C
  2 BF
  52%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 2.4°C / 3.4°C
  3 BF
  48%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 7.4°C / 7.4°C
  2 BF
  82%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 9.9°C / 11.8°C
  3 BF
  79%
 • Μυτιλήνη
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 6.8°C / 7.9°C
  3 BF
  71%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 6.6°C / 9.0°C
  5 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 5.7°C / 8.7°C
  3 BF
  57%
 • Κεφαλονιά
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 11.1°C / 11.1°C
  5 BF
  68%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 5.6°C / 6.9°C
  2 BF
  61%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 6.5°C / 7.3°C
  2 BF
  78%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  4 BF
  54%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  8°C 6.8°C / 9.9°C
  2 BF
  62%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  7°C 5.3°C / 7.1°C
  1 BF
  63%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 7.0°C / 8.7°C
  3 BF
  57%
 • Καστοριά
  Σποραδικές νεφώσεις
  1°C 1.3°C / 1.3°C
  2 BF
  63%
EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δεν έχει τέλος η περιπέτεια με τον τραυματία φοιτητή

 • A-
 • A+
Η απαραίτητη επέμβαση αναβλήθηκε λόγω έλλειψης μαγνητικού τομογράφου. ● Κάποιοι προσπαθούν να εξωραΐσουν την ακηδία που βιώνουν οι φοιτητές, λέει διδάσκων στη Νομική. ● Την ίδια στιγμή, όλα τα μαθήματα στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ γίνονται... διαδικτυακά και έτσι θα γίνονται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου τουλάχιστον.

Πανεπιστήμια χωρίς καθηγητές και αίθουσες, νοσοκομεία χωρίς μαγνητικό τομογράφο! Εξαιτίας αυτής της απαράδεκτης συνθήκης, ο Γιώργος, ο φοιτητής της Νομικής του ΑΠΘ που είχε το δραματικό ατύχημα πριν από μία εβδομάδα, παραμένει στο Νοσοκομείο Παπανικολάου χωρίς να έχει χειρουργηθεί. Την ίδια στιγμή, όλα τα μαθήματα στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ γίνονται… διαδικτυακά και έτσι θα γίνονται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, τουλάχιστον.

Η περιπέτεια του φοιτητή, φυσικά και της οικογένειάς του, μοιάζει να μην έχει τέλος. Χθες είχε προγραμματιστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, η οποία όμως αναβλήθηκε διότι στο Νοσοκομείο Παπανικολάου… δεν λειτουργεί ο μαγνητικός τομογράφος! Με δεδομένο ότι ο συγκεκριμένος τομογράφος είχε εδώ και πολύ καιρό προβλήματα και ότι είχε αποφασιστεί να μην επιδιορθωθεί αλλά να αντικατασταθεί –η αντικατάσταση θα γίνει μέχρι τέλος Δεκέμβρη!– το ερώτημα είναι πώς και γιατί το «Παπανικολάου» εφημερεύει δεχόμενο πολυτραυματίες, όπως ο φοιτητής. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο φοιτητής σχεδιάζεται να μεταφερθεί σήμερα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου για την τομογραφία προκειμένου στη συνέχεια να χειρουργηθεί.

Το μικρό όνομα του φοιτητή το πληροφορηθήκαμε από τη συγκινητική ανάρτηση ενός διδάσκοντα, του Τάσου Παυλόπουλου, που έστειλε μήνυμα στον τραυματία «Γιώργο, δεν είσαι μόνος». Από την ανάρτηση αυτή μάθαμε επίσης ότι ο Γιώργος είχε χάσει τον πατέρα του από κορονοϊό ενώ βρισκόταν στην περίοδο των εξετάσεων και ότι είναι εξαιρετικός φοιτητής, αφού είχε παραδώσει «ένα αρτιότατο γραπτό, λαμβάνοντας “Αριστα 10” σε ένα από τα πιο απαιτητικά μαθήματα της Νομικής».

Ας σημειωθεί και τονιστεί ότι ο κ. Παυλόπουλος παρατηρούσε παραλλήλως πως ο Γιώργος «είναι ο ευσυνείδητος, ο φιλότιμος, ο φίλεργος νέος νομικός ΚΑΙ ΟΧΙ ο (δήθεν) αφηρημένος και όσα άλλα ιταμά διακινούνται (ή διαχέονται) στη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου, προκειμένου να εξωραΐσουν την ακηδία που καθημερινά βιώνουν οι φοιτητές». Κι ακόμη, πως «η κατάσταση της υγείας του δεν είναι και τόσο καλή όσο παρουσιάζεται. Κάποιοι έχουν τους δικούς τους λόγους να παρουσιάζουν το θέμα σαν να έπεσε γάτα από τον τρίτο όροφο και όχι άνθρωπος! Είναι ακόμα στη φάση του κινδύνου, όχι της ανάρρωσης».

Οι πληροφορίες αυτές δεν διαψεύδονται δυστυχώς από πουθενά. Σεβόμενοι το ιατρικό απόρρητο δεν θα γράψουμε τίποτα. Ομως σε ό,τι αφορά την κατάσταση στη Νομική, σημειώνουμε ότι μόλις μια εβδομάδα πριν από το ατύχημα ο Σύλλογος των Φοιτητών της Νομικής με ανακοίνωσή του προειδοποιούσε για πιθανές συνέπειες λόγω των απαράδεκτων συνθηκών τις ώρες της διδασκαλίας. Μετά λοιπόν τη διήμερη κατάληψη από φοιτητές στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, τι έκανε η κοσμητεία της σχολής; Την έκλεισε μέχρι τέλος του μήνα και μέχρι τότε τα μαθήματα γίνονται εξ αποστάσεως, δηλαδή διαδικτυακά, όπως την περίοδο της καραντίνας. Και ως λύση προτάθηκε να γίνονται κάποια μαθήματα σε αμφιθέατρο της Θεολογικής που είναι μεγαλύτερο…

● Χθες φοιτητικοί σύλλογοι έστησαν στην είσοδο της Πρυτανείας σκηνές προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ακρίβεια και το κόστος των σπουδών τους, όπως έγραφε το πανό τους, «Σίτιση, στέγαση και δωρεάν σπουδές». Και μόνο άγνωστο δεν είναι δυστυχώς ότι υπάρχουν φοιτητές που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους διότι δεν μπορούν να πληρώσουν νοίκι και έξοδα. Παράλληλα, οι φοιτητικές εστίες δεν καλύπτουν τις ανάγκες, αφού ακόμη κι αν πληρούν τα κριτήρια δεν βρίσκουν δωμάτιο σε αυτές.

Ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.

● Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σχετικά με την έλλειψη καθηγητών, με την πολιτική υποχρηματοδότησης από τη Ν.Δ. των ΑΕΙ, που οδήγησε στο τραγικό συμβάν της πτώσης του φοιτητή λόγω συνωστισμού στη Νομική του ΑΠΘ. Ρωτούν συγκεκριμένα:

■ Πού οφείλεται το τραγικό συμβάν με τον φοιτητή που έπεσε στις 18.10.2022 από αίθουσα διδασκαλίας του τρίτου ορόφου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ;

■ Ποια η χωρητικότητα της συγκεκριμένης αίθουσας και πόσοι φοιτητές παρακολουθούσαν το μάθημα τη συγκεκριμένη ώρα του ατυχήματος;

■ Πόσοι φοιτητές φοιτούν στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και ποιος ο αριθμός του διδακτικού προσωπικού στη συγκεκριμένη Σχολή;

■ Πότε έγινε τελευταία φορά ανακαίνιση των χώρων διδασκαλίας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ;

■ Θα συνεχίσει την πολιτική υποχρηματοδότησης της Παιδείας, που είναι και η κύρια αιτία της έλλειψης καθηγητών στα ΑΕΙ;

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σε τυφλό 10χρονο κοριτσάκι μεταμοσχεύθηκε ο κερατοειδής της 21χρονης Έμμας
Η μεταμόσχευση έγινε σύμφωνα με την απόφαση της οικογένειας της 21χρονης Έμμας που έχασε τη ζωή της από παράσυρση και εγκατάλειψη από αυτοκίνητο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Σε τυφλό 10χρονο κοριτσάκι μεταμοσχεύθηκε ο κερατοειδής της 21χρονης Έμμας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνελήφθη ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο
Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση που ξύπνησε μνήμες από την εν ψυχρώ δολοφονία του Ν. Σαμπάνη, πριν έναν χρόνο στο Πέραμα.
Συνελήφθη ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εξιτήριο για τον 19χρονο που έπεσε από παράθυρο του ΑΠΘ, ανήσυχη η οικογένεια
Ο φοιτητής Νομικής είναι πολυτραυματίας και βγήκε σήμερα απ' το νοσοκομείο, έπειτα από δύο εβδομάδες νοσηλείας.
Εξιτήριο για τον 19χρονο που έπεσε από παράθυρο του ΑΠΘ, ανήσυχη η οικογένεια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σοκ στο ΑΠΘ με φοιτητή που έπεσε από τον τρίτο όροφο ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας
Ο φοιτητής τραυματίσθηκε σοβαρά κατά την πτώση του και οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, αλλά ευτυχώς η ζωή του δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Ο λόγος του ατυχήματος η κατάμεστη αίθουσα την ώρα του...
Σοκ στο ΑΠΘ με φοιτητή που έπεσε από τον τρίτο όροφο ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λεφτόδεντρα υπάρχουν, αλλά δεν φύονται στο Ασβεστοχώρι (όπου βρίσκεται το Νοσοκομείο «Παπανικολάου»)
Ενα ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» στάθηκε αφορμή να εκραγεί ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», η οποία κάηκε έξι μήνες πριν και ακόμη παραμένει ανενεργή.
Λεφτόδεντρα υπάρχουν, αλλά δεν φύονται στο Ασβεστοχώρι (όπου βρίσκεται το Νοσοκομείο «Παπανικολάου»)
ΥΓΕΙΑ
Χωρίς... ανάσα το Ιπποκράτειο
Η κυβερνητική αβελτηρία έριξε στον γκρεμό το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας με τις χειρουργικές κλινικές να υπολειτουργούν.
Χωρίς... ανάσα το Ιπποκράτειο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας