• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 14.5°C / 16.3°C
  2 BF
  68%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 11.5°C / 15.3°C
  1 BF
  79%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 12.7°C / 16.5°C
  0 BF
  88%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  2 BF
  77%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.5°C / 13.9°C
  2 BF
  62%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.9°C / 13.0°C
  1 BF
  94%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.3°C / 9.4°C
  2 BF
  81%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 16.3°C / 16.3°C
  1 BF
  81%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 14.9°C / 17.7°C
  2 BF
  74%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 15.9°C / 16.2°C
  3 BF
  63%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 15.5°C / 16.8°C
  3 BF
  59%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  15°C 11.8°C / 14.7°C
  1 BF
  72%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  16°C 16.5°C / 16.5°C
  4 BF
  79%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 14.5°C
  0 BF
  82%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.0°C / 14.5°C
  2 BF
  80%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 17.1°C
  3 BF
  61%
 • Χαλκίδα
  Σποραδικές νεφώσεις
  16°C 15.0°C / 16.5°C
  2 BF
  56%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.3°C / 12.7°C
  2 BF
  78%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.7°C / 14.5°C
  2 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 9.7°C
  2 BF
  74%
EUROKINISSI

«Ως πότε θα σκοτώνει ο νόμος σας κ. Τσιάρα;»

 • A-
 • A+

Την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα γιατί «απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων» ζητά η Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών, με αφορμή το νέο τραγικό περιστατικό στην Καβάλα

Στη σχετική ανακοίνωση, η Πρωτοβουλία απευθύνει την ερώτηση στον υπουργό «Ως πότε θα σκοτώνει ο νόμος σας κ. Τσιάρα;», κάνοντας λόγο για ένα «νομικό ιδεολόγημα που έχει οπλίσει το χέρι δεσποτικών και πατριαρχικών αφεντάδων που θεωρούν την ανθρώπινη ύπαρξη ιδιοκτησία τους, επειδή είναι άλλου φύλου, επειδή είναι μικρής ηλικίας, επειδή απλώς το είπαν αυτοί...».  

Παράλληλα κάνει δραματική έκκληση να παρέμβει επειγόντως η Γενική Γραμματεία Ισότητας ζητώντας μεταξύ άλλων να επιστρέψει ο παιδοκεντρικός χαρακτήρας του δικαίου, να ανατραπούν οι δυσμενείς συνέπειες του ν. Τσιάρα με νέα νομοθετική παρέμβαση στο Οικογενειακό Δίκαιο και να δημιουργηθεί διακριτό Σύστημα Παιδικής Προστασίας.

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιών

Τους σκότωσε γιατί τους αγαπούσε. Και απέδειξε την αγάπη του στο παιδί του και τη μητέρα του παιδιού του, δια της καραμπίνας, ενώ εκκρεμεί δικαστική απόφαση για την επιμέλεια του βρέφους. 

Ως πότε θα σκοτώνει ο νόμος σας κ. Τσιάρα; 

Αυτό το νομικό ιδεολόγημα που έχει οπλίσει το χέρι δεσποτικών και πατριαρχικών αφεντάδων που θεωρούν την ανθρώπινη ύπαρξη ιδιοκτησία τους, επειδή είναι άλλου φύλου, επειδή είναι μικρής ηλικίας, επειδή απλώς το είπαν αυτοί... Μαζί με το χέρι και το μυαλό τέτοιων ανθρώπων, ο νόμος σας έχει σηκώσει και τείχη μπροστά στις γυναίκες που απειλούνται, κακοποιούνται, κατηγορούνται ως ψεύτρες και αποξενώτριες, βλέπουν τα παιδιά τους να σπαρταρούν μπροστά στη θέα κάθε τέτοιου κακοποιού... 

Αντί να ακούσετε τις φωνές των γυναικείων οργανώσεων και των ειδικών επιστημόνων, που σας έλεγαν ότι δεν χρειαζόμαστε αλλαγή του οικογενειακού δικαίου, αλλά εφαρμογή του νόμου για τα Οικογενειακά Δικαστήρια,  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ.  Όχι νόμους που φέρνουν τον πόλεμο μέσα στις οικογένειες, όχι άλλες δολοφονίες γυναικών, όχι άλλη ψυχική κακοποίηση των παιδιών, επιμείνατε στην ικανοποίηση του λόμπυ των οικονομικά εύρωστων εκδικητικών πατεράδων.  

Κάνουμε δραματική έκκληση στη Γενική Γραμματεία Ισότητας ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ και να ζητήσει: 

 • να επιστρέψει ο παιδοκεντρικός χαρακτήρας του δικαίου
 • να πάψει να είναι το Οικογενειακό Δίκαιο πεδίο μάχης των δύο φύλων
 • να ανατραπούν οι δυσμενείς συνέπειες του ν. Τσιάρα με νέα νομοθετική παρέμβαση στο Οικογενειακό Δίκαιο
 • να συγκροτηθούν Οικογενειακά Δικαστήρια και να στελεχωθούν με υπηρεσίες κοινωνικών λειτουργών και επιστημόνων ψυχικής υγείας που θα βοηθούν το έργο του/της δικαστή/δικάστριας.
 • να δημιουργηθεί διακριτό Σύστημα Παιδικής Προστασίας.

Ο νόμος Τσιάρα και η κυβερνητική πολιτική έχουν ευθύνη και προστρέχουν στη συγκρότηση νέας νομοπαρασκευαστικής για να ολοκληρώσουν το θεάρεστο έργο τους, ώστε η καταγγελία για κακοποίηση να θεωρείται ψευδής και να τιμωρούνται οι γυναίκες, ενώ το επιχείρημα "σύνδρομο γονεϊκής αποξένωσης" έχει καταπέσει επιστημονικά. Και όλα αυτά σε αντίθεση με την διεθνή σύμβαση για την προστασία των παιδιών, με τις αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου για την ενδοικογενειακή βία, τον νόμο 4531/2018 που επικύρωσε την σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. 

Απευθύνουμε επίσης ηχηρό μήνυμα στις γυναίκες που υφίστανται τα δεινά της πολιτείας και της πατριαρχίας ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ και ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ για να ακουστούν. Και μέχρι τότε... καθεμιά να αφουγκράζεται και να εμπιστεύεται τα συναισθήματά της γιατί... ΑΝ ΦΟΒΗΘΕΙΣ, πράγματι κινδυνεύεις: Ζήτα και σχεδίασε δικά σου μέτρα προστασίας!

Είμαστε μαζί τους, κατανοούμε και πιστεύουμε το δράμα τους, συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους για αξιοπρέπεια και οικογενειακή ειρήνη.

    • Ζητούμε την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα γιατί απεδείχθη κατώτερος των περιστάσεων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το τραγικό αποτέλεσμα ενός ολέθριου νόμου
Το έγκλημα στην Καβάλα επαναφέρει για ακόμη μια φορά στο προσκήνιο τον νόμο της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας, με την Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών να στηλιτεύει τα ολέθρια αποτελέσματα του νόμου Τσιάρα.
Το τραγικό αποτέλεσμα ενός ολέθριου νόμου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αυστηρότερες ποινές και συρρίκνωση δικαιωμάτων για τους πολίτες
Περιστέλλεται η ελευθερία λόγου και σκέψης, αφού και ένα απλό σχόλιο θα μπορεί να οδηγήσει σε δίωξη για «υποκίνηση σε τρομοκρατία».
Αυστηρότερες ποινές και συρρίκνωση δικαιωμάτων για τους πολίτες
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ευρωβουλή καλεί Τσιάρα
Στο Στρασβούργο καλείται ο υπ. Δικαιοσύνης προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή LIBE σχετικά με τις διώξεις δημοσιογράφων και δικαστικών στην Ελλάδα.
Ευρωβουλή καλεί Τσιάρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος διαψεύδει τον υπουργό Δικαιοσύνης
Ξεκαθαρίζει ότι «ουδέποτε κλήθηκε από την Πολιτεία, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ή άλλο αρμόδιο φορέα κατά τη διάρκεια της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας να εκφράσει τις απόψεις της πάνω στο εν λόγω Σχέδιο...
Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος διαψεύδει τον υπουργό Δικαιοσύνης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Προσχηματική απάντηση Τσιάρα
Με ελλιπή επιχειρήματα προσπαθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης να απαντήσει στην επικριτική επιστολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης Δικαστών σχετικά με τον αποκλεισμό των Δικαστικών Ενώσεων.
Προσχηματική απάντηση Τσιάρα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας