• Αθήνα
    Ελαφρές νεφώσεις
    13°C 8.9°C / 14.0°C
    3 BF
    65%
  • Θεσσαλονίκη
    Ελαφρές νεφώσεις
    11°C 9.6°C / 12.0°C
    2 BF
    82%
  • Πάτρα
    Αίθριος καιρός
    13°C 11.0°C / 13.0°C
    2 BF
    75%
  • Ιωάννινα
    Αίθριος καιρός
    9°C 4.9°C / 8.8°C
    1 BF
    78%
  • Αλεξανδρούπολη
    Αίθριος καιρός
    9°C 9.4°C / 9.4°C
    2 BF
    86%
  • Βέροια
    Αίθριος καιρός
    10°C 9.0°C / 12.1°C
    1 BF
    78%
  • Κοζάνη
    Αίθριος καιρός
    5°C 5.4°C / 6.8°C
    2 BF
    81%
  • Αγρίνιο
    Αίθριος καιρός
    11°C 10.6°C / 10.6°C
    2 BF
    77%
  • Ηράκλειο
    Αραιές νεφώσεις
    13°C 12.1°C / 13.8°C
    2 BF
    88%
  • Μυτιλήνη
    Αίθριος καιρός
    9°C 9.0°C / 9.0°C
    3 BF
    74%
  • Ερμούπολη
    Ελαφρές νεφώσεις
    14°C 14.4°C / 14.4°C
    4 BF
    77%
  • Σκόπελος
    Αίθριος καιρός
    13°C 13.0°C / 13.0°C
    1 BF
    70%
  • Κεφαλονιά
    Αίθριος καιρός
    14°C 14.1°C / 14.1°C
    2 BF
    71%
  • Λάρισα
    Αίθριος καιρός
    6°C 5.9°C / 8.4°C
    2 BF
    100%
  • Λαμία
    Αίθριος καιρός
    12°C 5.5°C / 12.2°C
    1 BF
    76%
  • Ρόδος
    Ελαφρές νεφώσεις
    14°C 13.8°C / 13.8°C
    0 BF
    86%
  • Χαλκίδα
    Αίθριος καιρός
    9°C 7.7°C / 13.2°C
    2 BF
    78%
  • Καβάλα
    Αραιές νεφώσεις
    12°C 11.6°C / 11.6°C
    0 BF
    83%
  • Κατερίνη
    Αίθριος καιρός
    11°C 9.7°C / 11.1°C
    1 BF
    84%
  • Καστοριά
    Αίθριος καιρός
    9°C 9.4°C / 9.4°C
    0 BF
    78%

Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να διαλύσει το πλήθος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Με χημικά η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. στη μεγάλη συγκέντρωση στα Εξάρχεια

  • A-
  • A+
Μεγάλη η πορεία, αριθμεί χιλιάδες κόσμου. Παλμός, πάθος και δυναμισμός για μια ζωντανή γειτονιά για όλους και όλες. Κρότου λάμψης και δακρυγόνα από τους αστυνομικούς προς τους διαδηλωτές. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρατεταγμένες στην πλατεία ενώ θέση έχει πάρει και η γνωστή «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ.

Μια ακόμη δυναμική πορεία από κατοίκους της αθηναϊκής γειτονιάς κόντρα στην κατασκευή του μετρό στην ιστορική πλατεία, έργο στο πλαίσιο του οποίου έχουν επιβληθεί στην περιοχή για περισσότερο από έναν μήνα συνθήκες αστυνομοκρατίας.

Το κάλεσμα της ανοιχτής συνέλευσης «Οχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων» βρήκε τεράστια ανταπόκριση με την προσυγκέντρωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο να φανερώνει τη δυναμική του κινήματος.

Το συγκεντρωμένο πλήθος με πορεία στους δρόμους της γειτονιάς και την πλατεία στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτη την κυβέρνηση και τον «φασισμό της λαμαρίνας» που έχει επιβάλει, όπως οι ίδιοι οι κάτοικοι λένε.

Η αγωνιστική παρέμβαση χιλιάδων πολιτών συσπειρώνει όλο και περισσότερο κόσμο που παλεύει για να μην χαριστούν τα Εξάρχεια στο κέρδος και την τουριστικοποίηση.

«Θέλουμε μια πλατεία ζωντανή για όλους και όλες. Μια πλατεία με πράσινο και χώρο, μια πλατεία της συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας. (...)», αναφέρουν οι διοργανωτές. 

Μεγάλη σε όγκο η πορεία στα Εξάρχεια. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Αφού η πορεία έφτασε στην πλατεία, στης οδούς Θεμιστοκλέους & Κωλέττη, ακούστηκαν οι πρώτες κρότου λάμψης ενώ η αστυνομία για ακόμα μια φορά έκανε χρήση χημικών «σπάζοντας» την πορεία σε δύο μέρη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι παρατεταγμένες στην περιοχή ενώ θέση έχει πάρει και η γνωστή «αύρα» της ΕΛ.ΑΣ.

Χθες, με ασπίδα τα σώματά τους, κάτοικοι των Εξαρχείων, προσπάθησαν να εμποδίσουν το ξήλωμα του εμβληματικού αγάλματος «τρεις έρωτες» όμως δεν τα κατάφεραν καθώς τα ΜΑΤ «επιτέλεσαν το έργο τους» διευκολύνοντας τον εργολάβο που έχει αναλάβει την κατασκευή σταθμού του μετρό.

Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές με την κατηγορία της απείθειας ενώ η τύχη του αγάλματος παραμένει άγνωστη καθώς από το Δήμο δεν έχει γίνει γνωστό αν θα τοποθετηθεί κάπου αλλού ή θα επιστρέψει στην πλατεία μετά την ολοκλήρωση των έργων.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εξάρχεια: Οι κάτοικοι αντιστέκονται - Η αστυνομία ρίχνει χημικά
Χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ανοιχτής συνέλευσης «Οχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων». Μικρής έκτασης επεισόδια και χημικά από ΕΛ.ΑΣ.
Εξάρχεια: Οι κάτοικοι αντιστέκονται - Η αστυνομία ρίχνει χημικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ξήλωσαν το άγαλμα-σύμβολο της πλατείας Εξαρχείων
Με ασπίδα τα σώματά τους, κάτοικοι των Εξαρχείων, προσπάθησαν να εμποδίσουν το ξήλωμα του εμβληματικού αγάλματος «τρεις έρωτες» όμως δεν τα κατάφεραν καθώς τα ΜΑΤ «επιτέλεσαν το έργο τους» διευκολύνοντας τον...
Ξήλωσαν το άγαλμα-σύμβολο της πλατείας Εξαρχείων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καμπάνια ενίσχυσης του αγώνα ενάντια στο μετρό στην πλατεία Εξαρχείων
Σε εξέλιξη βρίσκεται καμπάνια για τη χρηματοδότηση του αγώνα ενάντια στην κατασκευή σταθμού μετρό στην πλατεία Εξαρχείων
Καμπάνια ενίσχυσης του αγώνα ενάντια στο μετρό στην πλατεία Εξαρχείων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Μέρα αντίστασης στην πλατεία Εξαρχείων
Νέο βροντερό «όχι» φωνάζουν τα αστυνομοκρατούμενα Εξάρχεια στα σχέδια για την ανάπλαση στο λόφο του Στρέφη και την κατασκευή μετρό στην ιστορική πλατεία. Ποικιλόμορφες δράσεις από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Μέρα αντίστασης στην πλατεία Εξαρχείων

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας