• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  8°C 4.2°C / 9.5°C
  2 BF
  75%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  6°C 4.0°C / 7.8°C
  4 BF
  66%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  2°C 2.0°C / 7.6°C
  2 BF
  76%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  1°C -2.1°C / 1.1°C
  1 BF
  83%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 4.6°C
  0 BF
  93%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 4.9°C / 7.0°C
  1 BF
  68%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 3.4°C
  3 BF
  65%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  1°C 1.3°C / 1.3°C
  2 BF
  89%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  9°C 8.6°C / 9.9°C
  2 BF
  81%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.5°C / 9.5°C
  3 BF
  73%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.4°C / 11.2°C
  2 BF
  59%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 10.1°C / 10.1°C
  3 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  12°C 12.0°C / 12.0°C
  4 BF
  66%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 6.2°C
  0 BF
  81%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  6°C 6.2°C / 8.5°C
  2 BF
  76%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.8°C / 9.8°C
  2 BF
  76%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 4.4°C / 9.9°C
  0 BF
  74%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  7°C 7.1°C / 7.1°C
  2 BF
  65%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 3.7°C / 7.2°C
  2 BF
  76%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 3.8°C / 3.8°C
  1 BF
  84%
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εξώδικο από τον κ. Τζαμάλ-Ηλία Ζοράτλυ

 • A-
 • A+

Λάβαμε στις 9 Σεπτεμβρίου ένα εξώδικο από τον κ. Τζαμάλ-Ηλία Ζοράτλυ στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Την 7η Σεπτεμβρίου 2022 δημοσιεύτηκε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ”, της οποίας τυγχάνετε ο μεν πρώτος αρθρογράφος, ο δεύτερος διευθυντής σύνταξης και η τρίτη ιδιοκτήτρια, και συγκεκριμένα στο 2.896ο φύλλο αυτής ρεπορτάζ με τίτλο: “Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΤΣΙΟΡΛΑ”. Ειδικότερα, στις σελίδες 4 και 5 του ιδίου φύλλου ο πρώτος εξ υμών δημοσιεύσατε άρθρο με τίτλο “Ο Στ. Πιτσιόρλας, η ΕΥΠ και οι επενδυτές από το Κατάρ”.

Συγκεκριμένα, ισχυρίζεστε επί λέξει τα ακόλουθα άκρως συκοφαντικά και ψευδή γεγονότα: “Στην Ελλάδα ο Μακλούφ αναφέρει ως αντίκλητό του έναν άλλο Σύρο, που απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια το έτος 2000, ονόματι Τζαμάλ-Ηλία Ζοράτλυ. Από το 2009 έως το 2011 ο Μακλούφ φέρνει αρκετά χρήματα στην Ελλάδα και τα επενδύει είτε αγοράζοντας ακίνητα είτε μετοχές και τραπεζικά προϊόντα. Τον Αύγουστο του 2011 η Ευρώπη επιβάλλει κυρώσεις στη Συρία και σε υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης Αλ Ασαντ. Συνέπεια αυτού είναι όπως η Αρχή με την υπ. αρ. 81/2011 διάταξη δεσμεύει την περιουσία του Μακλούφ στην Ελλάδα που εκείνη την περίοδο είχε αποτιμηθεί στα 20 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα η Αρχή δεν έχει σταματήσει την έρευνά της και διαπιστώνει ότι ο Ζοράτλυ εμφανίζεται να συνυπάρχει σε διάφορες εταιρείες με τον Σ.Κ., ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί κατ’ επανάληψη για λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών, καθώς και για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα Καλούση - Μπουρμπούλια. [...] Οσα αναφέραμε πιο πάνω συντελούν πολύ καλούς λόγους για ενασχόληση της ΕΥΠ με τη συγκεκριμένη υπόθεση πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επενδυτές με περίεργες κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, κοινές διευθύνσεις, συνεργασίες με ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί για λαθρεμπόριο και παραδικαστικό κύκλωμα, Καταριανοί, αγοραπωλησίες ελληνικών νησίδων, συνέθεταν ένα σκηνικό που σίγουρα άξιζε να διερευνηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας περισσότερο από την περίπτωση Ανδρουλάκη. Και επειδή, όπως αποδεικνύεται, όλη αυτή η ιστορία έχει μια συγκεκριμένη ακολουθία, στην οποία εμπλέκονται τα ίδια πρόσωπα, μάλλον δεν στέκει το επιχείρημα του κ. Δραβίλλα ότι επρόκειτο για διαφορετικές περιπτώσεις. Ηταν τα ίδια πρόσωπα, από την πρώτη στιγμή που απασχόλησαν τις ελληνικές αρχές και ήταν τα ίδια πρόσωπα που προφανώς παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ για ευνόητους λόγους που αφορούσαν τόσο την εθνική ασφάλεια όσο και πιθανή εγκληματική δραστηριότητα”.

Χαρακτηριστικά, θέσατε σε γνώση του αναγνωστικού κοινού τις ακόλουθες αναληθείς πληροφορίες και διαδώσατε ψευδώς ότι συνεργαζόμουν με τον Σ.Κ., ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί και καταδικαστεί κατ’ επανάληψη για λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών, καθώς και για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα Καλούση - Μπουρμπούλια, πλην, όμως, αποκρύψατε σκοπίμως τα αποτελέσματα των τότε παρακολουθήσεων από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες από τις οποίες δεν προέκυψε επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος μου.

Επιπλέον, από την ανωτέρω αναφορά στο πρόσωπό μου, σκοπίμως δεν καταγράφεται ότι ουδέποτε εις την μακρά περίοδο παραμονής μου εις την Ελλάδα, διεξήχθη σε βάρος μου οποιοσδήποτε έλεγχος από εισαγγελικές ή άλλες αρμόδιες αρχές, ουδέποτε ασκήθηκε οποιαδήποτε δίωξη και ουδέποτε οποιοδήποτε δικαστήριο με καταδίκασε για οποιαδήποτε από τις πράξεις τις οποίες αναφέρετε ως οι ερευνώμενες από την ΕΥΠ (κάτι το οποίο αγνοώ), επικαλούμενοι ότι είστε αποδέκτες διαβαθμισμένων εγγράφων της ΕΥΠ.

Επίσης, από την ανάγνωση του ανωτέρω δημοσιεύματος, δημιουργείται η εντύπωση στον αναγνώστη, ότι περιλαμβάνομαι στα επτά πρόσωπα τα οποία παραπέμπονται με δύο βουλεύματα να δικασθούν, ενώ αυτό είναι απολύτως ψευδές. Αντιθέτως, ουδέποτε υπήρξε εμπλοκή του ονόματός μου στην υπόθεση στην οποία αναφέρεστε, ουδέν δε παραπεμπτικό βούλευμα εις βάρος μου είχε εκδοθεί μέχρι την ημέρα του δημοσιεύματος.

Εν συνόλω, το δημοσίευμά σας αποτελεί συρραφή και παραποίηση πληροφοριών τις οποίες παρανόμως λάβατε, από εκπροσώπους, προφανώς, της ΕΥΠ και τις οποίες καπηλεύεστε για την εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων της παρούσης επικαιρότητας.

Επειδή το δημοσιογραφικό καθήκον για ενημέρωση του κοινού δεν εξικνείται μέχρι του “δικαιώματος” σπίλωσης της τιμής και της υπόληψης ενός προσώπου με τη διαστρέβλωση της αλήθειας.

Επειδή οι ανωτέρω συκοφαντικοί ισχυρισμοί δεν υπαγορεύτηκαν από δικαιολογημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αλλά από μικροπολιτικά συμφέροντα που σκοπό έχουν να “νομιμοποιήσουν” πολιτικά την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθεί κυβερνητικά της στελέχη και πρώην στενούς συνεργάτες του τέως Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα.

Επειδή αρνούμαι να καταστώ άθυρμα πολιτικών σκοπιμοτήτων».


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΕΦ.ΣΥΝ.»

1. Πουθενά στο δημοσίευμα δεν αναγράφεται ότι ο κ. Ζοράτλυ βρίσκεται ανάμεσα στους κατηγορούμενους του βουλεύματος του 2020. Αναφέρεται πως από τα βουλεύματα παραπέμπεται η κ. Τζουμάνα Μπεσάρα και μόνο.

2. Ομοίως πουθενά δεν αναφέρεται ότι η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχει εκδώσει κάποια διάταξη εναντίον του, όπως ο ίδιος αναφέρει.

3. Υποστηρίζει ο κ. Ζοράτλυ πως δεν συμμετείχε στις παράνομες δραστηριότητες του Σ.Κ. και πως ουδέποτε υπήρξε συνέταιρος ή συνεργάτης του. Δεν υπάρχει διαφωνία για το πρώτο, εξάλλου πουθενά δεν αναγράφεται ότι είχε κάποιου είδους συμμετοχή σε παράνομες δραστηριότητες. Οσον αφορά το δεύτερο σκέλος, από τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα προκύπτουν τα ονόματα δύο εταιρειών: «Γκουρλής Κατασκευαστική Διαφημιστική Α.Ε.» και «DGS» στις οποίες εταιρείες πλην του ίδιου συμμετείχε –και μάλιστα με ενεργό ρόλο– πρόσωπο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του Σ.Κ.

Ενόψει των παραπάνω αποδεικνύεται ότι η «Εφ.Συν.», στο πλαίσιο του δημοσιογραφικού καθήκοντος ενημέρωσης για ένα θέμα δημοσίου ενδιαφέροντος που απασχόλησε πρόσφατα την επικαιρότητα, παρουσίασε στο κοινό στοιχεία και πληροφορίες που συνέλεξε έπειτα από σχετική έρευνα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιστολή της Δόμνας Μιχαηλίδου και απάντηση της συντάκτριας
Από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, πήραμε επιστολή για το δημοσίευμα της εφημερίδας μας.
Επιστολή της Δόμνας Μιχαηλίδου και απάντηση της συντάκτριας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εξώδικο από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
Η εταιρεία «Αττικό Θεματικό Πάρκο Α.Ε.» απέστειλε εξώδικο στην εφημερίδα μας μετά από δημοσίευμα σχετικά με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ● Η απάντηση του συντάκτη
Εξώδικο από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας