• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  17°C 15.3°C / 17.9°C
  2 BF
  86%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.0°C / 14.5°C
  1 BF
  85%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 12.7°C / 16.6°C
  2 BF
  68%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 10.9°C / 12.2°C
  1 BF
  81%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.1°C / 14.9°C
  3 BF
  82%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 10.0°C / 11.6°C
  2 BF
  87%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 6.4°C / 6.8°C
  1 BF
  93%
 • Αγρίνιο
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.8°C / 11.8°C
  1 BF
  93%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 16.0°C / 18.6°C
  5 BF
  75%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 14.9°C / 15.7°C
  2 BF
  77%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.9°C / 17.8°C
  2 BF
  80%
 • Σκόπελος
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 14.0°C / 14.0°C
  1 BF
  76%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  3 BF
  88%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 12.9°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.5°C / 14.5°C
  1 BF
  89%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 16.8°C / 18.8°C
  2 BF
  70%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.8°C / 17.7°C
  0 BF
  76%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  14°C 12.3°C / 13.8°C
  1 BF
  88%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 11.1°C / 15.6°C
  0 BF
  98%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 9.7°C
  1 BF
  89%
EUROKINISSI
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κραυγή αγωνίας από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά

 • A-
 • A+
Λήγει η σύμβαση του προσωρινού νεκροτόμου τον Οκτώβριο και η Υπηρεσία δεν θα δύναται να διενεργεί νεκροψίες-νεκροτομές. ● Μέσα στο καλοκαίρι αρρώστησε ο μοναδικός υπάλληλος και ο υπουργός Δικαιοσύνης προκήρυξε την τελευταία στιγμή προσλήψεις συμβασιούχων δύο μηνών. ● Στη Βουλή το θέμα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά σε περίοδο (ακόμα) τουριστικής αιχμής, λόγω της έλλειψης μόνιμου προσωπικού στο νεκροτομείο. Σε δύο μήνες μάλιστα λήγει η σύμβαση του μοναδικού συμβασιούχου νεκροτόμου που διαθέτει και δεν θα μπορεί να λειτουργήσει. Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας, της παλαιότερης όλων στην Ελλάδα, ιατροδικαστής Α’ Τάξεως, δρ Ηλίας Δ. Μπογιόκας, με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ενημερώνει για το σοβαρό πρόβλημα και κάνει έκκληση για την ομαλή λειτουργία της Υπηρεσίας.

Το θέμα έφεραν στη Βουλή με ερώτησή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τρ. Αλεξιάδης και ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης Θεοφ. Ξανθόπουλος, οι οποίοι τονίζουν ότι στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά υπάγονται οι νησιωτικές και με επαυξημένο φόρτο εργασίας λόγω του θέρους και της τουριστικής κίνησης Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες Αιγαίου, Δωδεκανήσου και Κρήτης.

Κάνουν γνωστό, δε, ότι ο μοναδικός νεκροτόμος της Υπηρεσίας αρρώστησε μέσα στο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα στα μέσα Αυγούστου να μην μπορεί να λειτουργήσει η Υπηρεσία και να επιβαρυνθεί υπέρμετρα η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, στην οποία κατευθύνονταν τα περιστατικά που αφορούσαν την αρμόδια Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

Το αδιέξοδο που προέκυψε, οι δυσλειτουργίες και η αδυναμία της Υπηρεσίας να διενεργήσει οποιαδήποτε νεκροψία-νεκροτομή ανάγκασαν δικαστικές αρχές (όπως η Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου) να διαμαρτυρηθούν και τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης να προκηρύξει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή (ανακοίνωση για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στις 18/8/2022 και υποβολή αιτήσεων έως 19/8/2022) προσλήψεις συμβασιούχων δύο μηνών.

Οι βουλευτές ερωτούν τον υπουργό Δικαιοσύνης εάν προτίθεται να λύσει το πρόβλημα της διενέργειας νεκροψιών-νεκροτομών στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά μέσω της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού ή θα το αφήσει να διαιωνίζεται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Επίσης, πώς προτίθεται να επιλύσει τα σοβαρότατα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες της χώρας τόσο σε επιστημονικό όσο και σε διοικητικό προσωπικό.

Αναφορά έκανε και η βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νίνα Κασιμάτη, προωθώντας στο υπουργείο Δικαιοσύνης την επιστολή του προϊσταμένου της Υπηρεσίας και καλώντας τον Κων. Τσιάρα να επιλύσει άμεσα το ζήτημα της επαρκούς στελέχωσης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σφοδρή επίθεση Μώραλη σε Μπελαβίλα και Δρίτσα
Ο δήμαρχος με μια μακροσκελή δήλωσή του επιτίθεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς τόσο κατά του «Πειραιάς για Ολους» όσο και κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα, καθώς δεν παραβρέθηκε ούτε αυτός...
Σφοδρή επίθεση Μώραλη σε Μπελαβίλα και Δρίτσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στον δήμαρχο Πειραιά κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ για το master plan του ΟΛΠ
Την ανάγκη επαρκούς διαβούλευσης για το σύνολο του νέου Master Plan του ΟΛΠ στην κατεύθυνση της αύξησης των ωφελειών και της μείωσης των επιβαρύνσεων για την πόλη του Πειραιά επισήμανε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ το...
Στον δήμαρχο Πειραιά κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ για το master plan του ΟΛΠ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στους δήμους οι «εξαιρέσεις» του ΟΛΠ
Στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο σύντομα αναμένεται να πάρει τον δρόμο για τη Βουλή, θα ενταχθεί ρύθμιση με την οποία θα αποδίδονται στους δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά χώροι...
Στους δήμους οι «εξαιρέσεις» του ΟΛΠ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παραίτηση από «Το Λιμάνι της Αγωνίας»
Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Πειραιά «Το Λιμάνι της Αγωνίας» ο Θοδωρής Δρίτσας. Τη θέση του κατέλαβε ο αμέσως επόμενος κατά σειρά εκλογής δημοτικός...
Παραίτηση από «Το Λιμάνι της Αγωνίας»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οδύσσεια το ταξίδι στα Κύθηρα
Τελείως ξαφνικά και χωρίς να έχει ενημερωθεί -όπως θα έπρεπε- κανένας από τους ενδιαφερόμενους, ούτε καν το υπουργείο Ναυτιλίας, άλλαξε το πλοίο που θα πραγματοποιούσε το δρομολόγιο της γραμμής...
Οδύσσεια το ταξίδι στα Κύθηρα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας