Σε αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ από αύριο μέχρι τις 22 Ιουλίου. Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει απάντηση επί των αιτημάτων τους από το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών τούς οδηγεί στην απόφαση να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ανακοινώνοντας συνεχείς στάσεις εργασίας και απεργίες. Το Σάββατο στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου αποφασίστηκαν αρχικά εξάωρες στάσεις εργασίας (Τρίτη 5/7 και Πέμπτη 7/7) κατά τις ώρες 10.00-16.00.
Τις μέρες και ώρες αυτές δεν θα κυκλοφορούν ούτε τα λεωφορεία ασφαλείας που είχαν κινηθεί στις προηγούμενες κινητοποιήσεις. Στάση εργασίας την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και την ερχόμενη Δευτέρα (11/7). Ακολούθως, την Τετάρτη 13/7 θα γίνει στάση εργασίας από τις 04.30 έως και τις 09.00 το πρωί, ενώ την Παρασκευή 15/7 η στάση θα αρχίσει στις 10.00 το πρωί και θα τελειώσει στις 16.00. Απεργία για ολόκληρο το εικοσιτετράωρο ανακοινώθηκε για τη Δευτέρα 18/7, ακολουθεί την Τετάρτη (20/7) στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 16.00 και επιπροσθέτως άλλη μια εικοσιτετράωρη απεργία την Παρασκευή 22/7.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους «δυστυχώς και παρά τις κινητοποιήσεις μας δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη, καμία πρόοδος, τα αιτήματά μας παραμένουν αδικαίωτα, οι δεσμεύσεις αποδείχτηκαν κούφιες και ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση». Οι εργαζόμενοι ζητούν την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης που έχουν συμφωνήσει με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και την επαναφορά των επιδομάτων που καταργήθηκαν λόγω νομικού κενού.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας