• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  27°C 24.8°C / 28.2°C
  2 BF
  39%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 23.8°C / 28.0°C
  1 BF
  46%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  26°C 21.0°C / 27.7°C
  0 BF
  36%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  1 BF
  82%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  4 BF
  56%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  25°C 23.8°C / 25.7°C
  1 BF
  46%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  21°C 21.2°C / 21.4°C
  3 BF
  40%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.0°C / 23.0°C
  2 BF
  34%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 22.8°C / 26.4°C
  2 BF
  59%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.5°C / 23.5°C
  3 BF
  70%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.1°C / 26.8°C
  3 BF
  53%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 25.7°C
  4 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 26.2°C / 26.2°C
  2 BF
  71%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 18.9°C / 21.8°C
  0 BF
  55%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  25°C 21.5°C / 26.2°C
  2 BF
  43%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.8°C / 24.9°C
  4 BF
  78%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.0°C / 27.1°C
  2 BF
  39%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.5°C / 23.5°C
  3 BF
  38%
 • Κατερίνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 21.7°C / 26.4°C
  2 BF
  47%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  18°C 17.7°C / 17.7°C
  2 BF
  49%

Ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας εισηγείται μηδενικά τέλη για το αμιγώς γηπεδικό σκέλος

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ντρίμπλα με τα δημοτικά τέλη στο γήπεδο της ΑΕΚ

 • A-
 • A+
Ο δήμαρχος (και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής) Γ. Βούρος πρότεινε «μόνο για το έτος 2022» επιβολή δημοτικών τελών για τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικής εκμετάλλευσης που χρησιμοποιούν ταμειακή μηχανή και στεγάζονται στο νέο γήπεδο ● Αγκάθι ο ψηφισμένος προϋπολογισμός για το 2022 που δεν μπορεί να ανατραπεί.

Απαλλαγή του γηπέδου της ΠΑΕ ΑΕΚ από την καταβολή δημοτικών τελών εισηγείται η δημοτική αρχή Γιάννη Βούρου. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας της Τρίτης, 28 Ιουνίου, στη βάση μιας πρώτης απόφασης-εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου προς το σώμα, στην οποία γίνεται λόγος για καθορισμό μηδενικών τελών για το αμιγώς γηπεδικό σκέλος των αθλητικών εγκαταστάσεων, για προσωρινό -εκ πρώτης όψεως- διάστημα.

Ο Γ. Βούρος

Σύμφωνα με το πρακτικό της έκτακτης και μονοθεματικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Πέμπτης 23 Ιουνίου (ΑΔΑ: 6ΗΣΙ46ΜΩ0Ι-ΡΒΞ), στο συγκεκριμένο όργανο του δήμου κατατέθηκε εισήγηση από το ιδιαίτερο γραφείο του δημάρχου για:

● επιβολή δημοτικών τελών για τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικής εκμετάλλευσης που χρησιμοποιούν ταμειακή μηχανή και στεγάζονται στο νέο γήπεδο (εμπορικά καταστήματα, ΟΠΑΠ, μπουτίκ κ.ά.), από την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους, με βάση τους ισχύοντες συντελεστές (3,82 ευρώ/τ.μ. και 3,5 ευρώ/τ.μ.)

● μηδενικά τέλη για τους στεγασμένους και υπαίθριους χώρους που αφορούν αυτό καθ’ εαυτό το γήπεδο, «για ένα έτος (έως 31/12/2023)». Η πρόταση αυτή κατατίθεται με την δημοτική αρχή να επικαλείται θετικά αποτελέσματα στην «κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και εν τέλει αθλητική ζωή του δήμου» από τη λειτουργία του γηπέδου και να επιχειρηματολογεί λέγοντας ότι ο δήμος θα έχει «μεγάλα έσοδα» από την εκμετάλλευση διαφημιστικών χώρων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, συμπληρώνοντας ότι σχετικός ειδικός κωδικός θα συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του δήμου για το 2023.

● επιβολή δημοτικών τελών στις σουίτες του γηπέδου, με συντελεστή 3,5 ευρώ/τ.μ. μέχρι τα 1.000 τ.μ. και 1,97 ευρώ/τ.μ. μέχρι τα 6.000 τ.μ. (οι σουίτες υπολογίζονται σε περίπου 2.500 τ.μ., σύμφωνα με το πρακτικό-εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο).

Εν τέλει, ο δήμαρχος (και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής) Γ. Βούρος πρότεινε μια τροποποιημένη εκδοχή, σύμφωνα με την οποία ο καθορισμός των δημοτικών τελών περιορίζεται «μόνο για το έτος 2022 (έως 31/12/2022)» και έχει συνοπτικά ως εξής: α) επιβάλλονται τα δημοτικά τέλη για εμπορικές δραστηριότητες που χρησιμοποιούν ταμειακή μηχανή με τους προαναφερθέντες συντελεστές, β) απαλείφεται από την εισήγηση το σκέλος που αφορά τις σουίτες προκειμένου να επανεξεταστεί, γ) ο καθορισμός των μηδενικών τελών για το γηπεδικό σκέλος περιορίζεται μέχρι την ημερομηνία της επικείμενης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, όπου «θα διαμορφωθεί η τελική απόφαση και θα κριθεί η σχετική νομιμότητα».

Αντιπολίτευση

Ζήτημα νομιμότητας έχει εγερθεί από πλευράς αντιπολιτευόμενων συμβούλων-μελών της Οικονομικής Επιτροπής, με την επισήμανση ότι ο δήμος έχει ψηφισμένο προϋπολογισμό για το 2022 και δεν μπορεί να τον ανατρέψει. Εν όψει του δημοτικού συμβουλίου, από πλευράς της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Δύναμη Πολιτών», ο Γ. Ανεμογιάννης έχει ζητήσει να προσκομισθούν από πλευράς δημοτικών υπηρεσιών νομική γνωμοδότηση, υπολογισμός του κόστους από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και βεβαίωση της Διεύθυνσης Οικονομικών. Τόσο ο ίδιος όσο και ο ανεξάρτητος σύμβουλος, Γ. Ουσταμπασίδης, απείχαν από την ψηφοφορία στην Οικονομική Επιτροπή «υπογραμμίζοντας ότι κάθε επαγγελματική χρήση πρέπει να βασίζεται στην αρχή της ανταποδοτικότητας», όπως καταγράφεται στο πρακτικό. Επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν εκτενέστερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο οποίο προωθείται ως ομόφωνη η απόφαση-εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής.

Το θέμα έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις σε τοπικούς πολιτικούς κύκλους, που επισημαίνουν ότι αποτέλεσε βασική συζήτηση γύρω από το γήπεδο το τι αντισταθμιστικά οφέλη θα έδινε η ΠΑΕ ΑΕΚ στον δήμο, «ενώ τώρα δεν θα πληρώνει αυτά που υποχρεούται». Εμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος δήμου της περιφερειακής Ελλάδας στον οποίο υφίστανται αντίστοιχες ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις σημείωσε στην «Εφ.Συν.» ότι σύμφωνα με τον νόμο κάθε ηλεκτροδοτούμενος χώρος υπόκειται σε δημοτικά τέλη και επισήμανε τις υφιστάμενες συνθήκες γύρω από το κόστος ενέργειας που επιβαρύνει τα οικονομικά των δήμων πανελλαδικά.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Επιστρέφει το κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη
Η στοχοποίηση από οπαδικές ιστοσελίδες του δημοτικού συμβούλου Κ. Τομπούλογλου για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ, που οδήγησε στη δολοφονική επίθεση εναντίον του από δύο κουκουλοφόρους.
Επιστρέφει το κλίμα τρομοκρατίας στην πόλη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ομόθυμη καταδίκη των τραμπουκισμών στη Ν. Φιλαδέλφεια
Την απόλυτη καταδίκη τους απέναντι στα φαινόμενα βίας εναντίον πολιτών και αιρετών στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και τη συμπαράστασή τους στη δημοτική αρχή, εκφράζουν αυτοδιοικητικά όργανα, με το θέμα να έχει...
Ομόθυμη καταδίκη των τραμπουκισμών στη Ν. Φιλαδέλφεια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ποιος (δεν) αντέχει το 50-50;
Σαφής και απόλυτος ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για το γήπεδο της ΑΕΚ. Επανέλαβε ότι το έργο μπορεί να προχωρήσει εφόσον υπάρξουν έγκριση από την Περιφέρεια, διάθεση, χρήματα και όχι παράλογες...
Ποιος (δεν) αντέχει το 50-50;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Δώρο» Πατούλη στην ΚΑΕ ΑΕΚ
Με τη χρηματοδότηση περίπου 900.000 ευρώ για την ανακαίνιση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Ανω Λιοσίων η Περιφέρεια Αττικής απαλλάσσει την ΚΑΕ από αντίστοιχες υποχρεώσεις που απορρέουν από τη μίσθωση των...
«Δώρο» Πατούλη στην ΚΑΕ ΑΕΚ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαπόμπευση με στιλ... γηπεδικό
Βορά σε οπαδικές ιστοσελίδες έγινε προϊσταμένη δημοτικής υπηρεσίας, η οποία ενημέρωσε τον δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας όταν εντόπισε εργασίες στο Αλσος από εταιρεία που κατασκευάζει το γήπεδο της ΑΕΚ
Διαπόμπευση με στιλ... γηπεδικό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νίκη των εργαζομένων, «χαστούκι» στον Βούρο
Νίκη για τους εργαζομένους του προγράμματος στέγασης και κοινωνικής ένταξης προσφύγων «ESTIA» και πανωλεθρία για τη δημοτική αρχή Βούρου σηματοδότησε η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Νίκη των εργαζομένων, «χαστούκι» στον Βούρο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας