• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 28.7°C / 33.5°C
  4 BF
  36%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 26.9°C / 32.0°C
  3 BF
  47%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.0°C / 31.6°C
  1 BF
  42%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 19.9°C / 19.9°C
  1 BF
  83%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 32.9°C / 32.9°C
  3 BF
  38%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 26.2°C / 30.0°C
  0 BF
  53%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  26°C 21.5°C / 26.4°C
  2 BF
  32%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  29°C 29.2°C / 29.2°C
  1 BF
  46%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.8°C / 30.4°C
  5 BF
  50%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.8°C / 32.9°C
  4 BF
  40%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.4°C / 28.8°C
  5 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 27.7°C
  2 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  2 BF
  58%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  31°C 29.5°C / 30.9°C
  3 BF
  40%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  28°C 28.4°C / 29.5°C
  2 BF
  59%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.8°C / 29.9°C
  5 BF
  56%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 30.3°C / 33.0°C
  2 BF
  26%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 29.3°C / 29.4°C
  3 BF
  56%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 27.0°C / 30.5°C
  3 BF
  61%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  1 BF
  79%
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Περιφερειάρχης, «καναλάρχης», τώρα και… «ραδιοφωνάρχης»

 • A-
 • A+
Η χθεσινή Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής ενέκρινε δαπάνη ύψους 145.230 ευρώ για τη σύναψη σύμβασης οριζόντιας συνεργασίας τριετούς διάρκειας μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου Νέου Ηρακλείου και του δημοτικού σταθμού, για τη δημιουργία ραδιοφωνικών παραγωγών.

Επειτα από τους τηλεοπτικούς δέκτες –μέσω του δημοτικού καναλιού «Attica TV»– ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ετοιμάζεται να διεισδύσει και στα… ερτζιανά, μέσω του δημοτικού σταθμού «Ράδιο Επικοινωνία 94FM», με προφανή στόχο –τι άλλο;– την αυτοπροβολή του.

Η χθεσινή Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής ενέκρινε (έγκριση σκοπιμότητας) δαπάνη ύψους 145.230 ευρώ για τη σύναψη σύμβασης οριζόντιας συνεργασίας τριετούς διάρκειας μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου Νέου Ηρακλείου (στον οποίο ανήκει ο σταθμός) και του δημοτικού σταθμού, για τη δημιουργία ραδιοφωνικών παραγωγών για την «ενημέρωση, πληροφόρηση, προβολή και προώθηση αναπτυξιακών προγραμμάτων, πρωτοβουλιών, δραστηριοτήτων της Περιφέρειας Αττικής», σύμφωνα με τα σχετικά εισηγητικά έγγραφα.

Η σχετική σύμβαση προβλέπει την παραγωγή ενός πλούσιου ραδιοφωνικού προγράμματος που περιλαμβάνει:

● πέντε δίωρες εκπομπές πρωινής ζώνης και πέντε ωριαίες εκπομπές απογευματινής ζώνης σε εβδομαδιαία βάση,
● μία κάλυψη εκδηλώσεων της Περιφέρειας σε μηνιαία βάση και
● τρία σποτ (30 δευτερολέπτων έκαστο) προβολής «εκδηλώσεων και αναπτυξιακών δράσεων της Περιφέρειας» σε ημερήσια βάση.

Αν κάποιος καλοπροαίρετος αναρωτιέται πώς τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια σύμβαση προβολής του ίδιου του Γ. Πατούλη και όχι του έργου της Περιφέρειας Αττικής, η απάντηση προκύπτει από επιστολή του δημάρχου Νέου Ηρακλείου προς στέλεχος της Περιφέρειας: προτείνοντας άξονες συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, ο κ. Μπάμπαλος μιλά για μηνιαία, εφ’ όλης της ύλης, συνέντευξη του περιφερειάρχη από τον ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά και –«αυτονόητα», σημειώνει ο δήμαρχος– δυνατότητα τηλεφωνικών παρεμβάσεων του κ. Πατούλη σε χρονικά διαστήματα ανάμεσα στις συνεντεύξεις – κατά το δοκούν, προφανώς...

Η εν λόγω επιστολή εστάλη τον Ιούνιο του 2021. Εκκίνηση, όμως, στη σύμβαση δίνεται ένα χρόνο μετά, ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και ενός «σκληρού καλοκαιριού», όπως έχει προειδοποιήσει ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Χρ. Στυλιανίδης, με αφορμή την πρώτη πυρκαγιά στην Αττική.

Ενόψει, λοιπόν, αυτού του «σκληρού καλοκαιριού» και αφού έχει λήξει η συνεργασία του με το «Attica TV», ο κ. Πατούλης θα έχει μια ραδιοφωνική «γραμμή άμυνας»: στο πλαίσιο του σχεδίου σύμβασης, η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει μεταξύ άλλων την υποχρέωση «της δημοσιογραφικής επιμέλειας και του σχεδιασμού εκπόνησης του ραδιοφωνικού προγράμματος της παρούσας σύμβασης διά του κ. Παναγιώτη Τσολιά, δημοσιογράφου, συνεργάτη του Γραφείου Περιφερειάρχη Αττικής σε θέματα επικοινωνίας».

«Δηλαδή, απροκάλυπτα και πέρα από κάθε δεοντολογία, το ραδιοφωνικό πρόγραμμα που προκύπτει από τη σύμβαση θα καθορίζεται ουσιαστικά από τον ίδιο τον περιφερειάρχη. Πρόκειται για εξόφθαλμη παραβίαση κάθε έννοιας πολύπλευρης ενημέρωσης και για δημόσιες σχέσεις προβολής του περιφερειάρχη. Ως τέτοια, αυτή η σύμβαση είναι προκλητικά απαράδεκτη», δήλωσε καταψηφίζοντας τη σύμβαση ο Δ. Κατσικάρης, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής από την πλευρά της παράταξης Γ. Σγουρού, τονίζοντας: «Η Περιφέρεια Αττικής επαναλαμβάνει την ίδια λαθεμένη και μη σύννομη τακτική, όπως έπραξε δύο φορές και με το Attica TV. Δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας η οποιαδήποτε εμπλοκή με τηλεοπτικές ή άλλες παραγωγές, ούτε η σύμπραξη με οποιοδήποτε επικοινωνιακό και ενημερωτικό Μέσο».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Γρ. Κωνσταντέλλος απαντά στα parapolitika.gr για τον πόλεμο λάσπης
Ο κ. Κωνσταντέλλος επαναλαμβάνει κατηγορηματικά ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης.
Ο Γρ. Κωνσταντέλλος απαντά στα parapolitika.gr για τον πόλεμο λάσπης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Και με την ανακύκλωση και με την καύση σύμμεικτων!
Επικοινωνιακή καταιγίδα για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, έως και την... επίλυση των αδιεξόδων σχετικά με τη χωροθέτηση των Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων ξεκινάει ο περιφερειάρχης Αττικής.
Και με την ανακύκλωση και με την καύση σύμμεικτων!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Από τον κάδο κατευθείαν στα καμίνια τα σκουπίδια της Αττικής
Εγκρίθηκε άρον άρον η καύση ανεπεξέργαστων απορριμμάτων ως «απάντηση» στην ταφή για άγνωστο «μεταβατικό» χρονικό διάστημα από την Εκτελεστική Επιτροπή του αρμόδιου φορέα.
Από τον κάδο κατευθείαν στα καμίνια τα σκουπίδια της Αττικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πεσκέσι αμνοερίφια... στον Πατούλη από εταιρείες στις οποίες ανέθεσε απευθείας έργα
Για χορηγία αμνοεριφίων από εργολαβικές εταιρείες, για τις οποίες είχε εγκρίνει απευθείας αναθέσεις κόστους έως 6,5 εκατ. ευρώ, έκανε λόγο η η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής...
Πεσκέσι αμνοερίφια... στον Πατούλη από εταιρείες στις οποίες ανέθεσε απευθείας έργα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Πατούλης παρατείνει σύμβαση 288.665 ευρώ με ωφελούμενο τον... εαυτό του
Με ψήφους αποκλειστικά της παράταξής του ο περιφερειάρχης προσφέρει ζεστό δημόσιο χρήμα στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, του οποίου πρόεδρος είναι ο ίδιος.
Ο Πατούλης παρατείνει σύμβαση 288.665 ευρώ με ωφελούμενο τον... εαυτό του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απέσυρε ο Πατούλης την προκλητική δαπάνη για άγαλμα
Το μνημείο προωθήθηκε με ένα κόστος προκλητικό –πόσο μάλλον για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, αλλά και με αμφιλεγόμενη –επιεικώς– επιχειρηματολογία.
Απέσυρε ο Πατούλης την προκλητική δαπάνη για άγαλμα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας