• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.1°C / 31.2°C
  2 BF
  49%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  26°C 24.6°C / 28.2°C
  2 BF
  65%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 31.5°C
  3 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.9°C / 25.9°C
  1 BF
  57%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 25.7°C
  2 BF
  69%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 30.5°C
  1 BF
  77%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 21.2°C / 24.8°C
  1 BF
  48%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  29°C 29.3°C / 29.3°C
  2 BF
  53%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.8°C / 27.7°C
  4 BF
  55%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 25.1°C
  2 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.1°C / 26.8°C
  2 BF
  50%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 29.0°C
  3 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  2 BF
  74%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  1 BF
  51%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  29°C 27.5°C / 29.5°C
  1 BF
  54%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.8°C / 26.0°C
  3 BF
  43%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  30°C 28.0°C / 31.4°C
  1 BF
  26%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.3°C / 24.9°C
  2 BF
  71%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.7°C / 26.7°C
  2 BF
  85%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  25°C 25.2°C / 25.2°C
  2 BF
  67%
EUROKINISSI / ΕΛΕΝΗ ΡΟΚΟΥ (ΦΩΤ.: ΡΟΚΟΥ)

Στάση εργασίας στις 25 Μαΐου - Κινδυνεύει η λειτουργία της γραμμής για τον τζόγο

 • A-
 • A+

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ προκηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 25 Μαΐου, από τις 09.00 έως τις 12.00, με αίτημα την πληρωμή δεδουλευμένων εργαζομένων, αλλά και την ένταξη της λειτουργίας της γραμμής 1114 και των εργαζομένων της στις μόνιμες δομές του ΚΕΘΕΑ με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων επισημαίνει ότι το υπουργείο Υγείας καθυστερεί να καταθέσει την τροπολογία που θα διασφάλιζε την αδιάκοπη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής για τον τζόγο του ΚΕΘΕΑ και η διοίκηση θεωρεί πως, αν και οι εργαζόμενοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, δεν μπορούν να πληρώνονται. Τονίζει δε ότι η γραμμή μπορεί να μη δουλεύει μετά τις 20/2, ενώ τέσσερις υψηλά καταρτισμένοι εργαζόμενοι θα βρεθούν άνεργοι.

Τα αιτήματά τους είναι:
    • Η άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των συναδέλφων μας.
    • Η ένταξη της λειτουργίας της γραμμής 1114 και των εργαζομένων της στις μόνιμες δομές του ΚΕΘΕΑ με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΕΘΕΑ - ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΪΟΥ

Οι πολίτες που απευθύνονται στη γραμμή βοήθειας για το τζόγο 1114 του ΚΕΘΕΑ, οφείλουν να γνωρίζουν πως τους υποστηρίζουν απλήρωτα στελέχη ψυχικής υγείας εδώ και τρεις μήνες. Καλό είναι να το γνωρίζει και η Ελληνική κοινωνία πως το Υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ διατηρούν μια σημαντικότατη υπηρεσία προς την κοινωνία με απλήρωτους εργαζόμενους που δεν μπορούν πια να ανταποκριθούν αξιοπρεπώς στα προς το ζην, θέτοντάς τους αντικειμενικά σε κατάσταση ομηρίας, εν μέσω μιας τεράστιας κρίσης ακρίβειας.

Παρότι προειδοποιούσαμε δημόσια στην αρχή του έτους 
    • Πως «η τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης 1114 του ΚΕΘΕΑ για όσους έχουν προβλήματα εξάρτησης με τον τζόγο υπολειτουργεί και πρόκειται να κλείσει στις 20/2, ενώ τέσσερις υψηλά καταρτισμένοι εργαζόμενοι θα βρεθούν άνεργοι». 
    • Πως «η Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, η ΕΕΕΠ και το σύνολο των στοιχηματικών εταιρειών της χώρας με τζίρο δισεκατομμυρίων, βρίσκονται ένα βήμα πριν κατορθώσουν το αδιανόητο: να αφήσουν την ελληνική κοινωνία χωρίς το απελπιστικά ελάχιστο δίχτυ προστασίας που αποτελούσε το 1114, είτε επειδή αδρανούν είτε επειδή δεν θέλουν». 

Και θέταμε ενώπιον των ευθυνών τους 
    • Το Υπουργείο Υγείας για το ότι η αντιμετώπιση της εξάρτησης από το τζόγο δεν μπορεί να επαφίεται στις στρατηγικές υπεύθυνου παιχνιδιού που αναπτύσσουν ή καταργούν οι στοιχηματικές εταιρείες και ότι οφείλει να αναπτύξει δημόσιες υπηρεσίες προστασίας από την εξάρτηση στο τζόγο. 
    • Τη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ για το εάν προτίθεται «να εντάξει τη γραμμή 1114 στις μόνιμες υπηρεσίες του οργανισμού, διασφαλίζοντας την αδιάλειπτη υποστήριξη των πολιτών και την εργασία των εργαζομένων».

Η «λύση» που επιλέχθηκε ήταν η ανανέωση της χρηματοδότησης από τον ΟΠΑΠ ΑΕ και η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, δια στόματος του Προέδρου του Οργανισμού, ζήτησε την παραμονή των εργαζομένων υποσχόμενη την επίλυση του ζητήματος των συμβάσεων εργασίας τους, με τροπολογία που θα κατέθετε το Υπουργείο Υγείας. 

Το Υπουργείο Υγείας ωστόσο καθυστερεί να καταθέσει την τροπολογία που θα διασφάλιζε την αδιάκοπη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής για τον τζόγο και η διοίκηση θεωρεί πως, αν και οι εργαζόμενοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, δεν μπορούν να πληρώνονται.

Πέρα από το θυμό, την απόγνωση ή όποιο άλλο συναίσθημα μπορεί να προκύψει από τη συγκεκριμένη κατάσταση, καλό θα ήταν επίσης να καταλάβει το Υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ πως η ψυχική υγεία μιας κοινωνίας δεν υπηρετείται με λύσεις ανάγκης κι εργαζόμενους-ομήρους που αναρωτιούνται πότε θα μπορέσουν να πληρώσουν το νοίκι τους. Υπηρετείται με πολιτικές δημόσιες και σταθερές, με μόνιμες και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας για τα στελέχη που τις υλοποιούν. Εκτός κι αν η καλύτερη υπηρεσία είναι αυτή που δεν πληρώνεται.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ προκηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 25 Μαΐου από τις 09:00 έως τις 12:00, αντιδρώντας στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ζητάμε:
    • Την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των συναδέλφων μας.
    • Την ένταξη της λειτουργίας της γραμμής 1114 και των εργαζομένων της στις μόνιμες δομές του ΚΕΘΕΑ με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του.

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συμμετέχουν στην απεργία της 6/4, καλούν σε διάλογο οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ
Και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα δώσουν το παρών στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 6/4 ενάντια με βασικά αιτήματα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Συμμετέχουν στην απεργία της 6/4, καλούν σε διάλογο οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συμμετέχει και το ΕΚΠΕΦ στην 24ωρη απεργία της 6ης Απριλίου
«Απεργούμε και απαιτούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την κοινωνική κρίση, έστω και την ύστατη στιγμή. Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο με την εργατική τάξη όρθια!», αναφέρει σε ανακοίνωσή το...
Συμμετέχει και το ΕΚΠΕΦ στην 24ωρη απεργία της 6ης Απριλίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ
Η γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζομένων, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 6 Νοεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου...
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΕΘΕΑ: 24ωρη απεργία και κινητοποιήσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη
Σε 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ με αίτημα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης και την εκπόνηση κανονισμού εργασίας που θα καλύπτει το σύνολο των...
ΚΕΘΕΑ: 24ωρη απεργία και κινητοποιήσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ σήμερα
Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πραγματοποιούν νέα εικοσιτετράωρη απεργία, οι Θεσσαλονικείς καλούνται άλλη μια μέρα να βρουν λύση για τις μετακινήσεις τους και η κυβέρνηση εξακολουθεί να αδιαφορεί προκλητικά.
Νέα απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ σήμερα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νόμιμη η απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ
Το γεγονός αξίζει να καταγραφεί στα συνδικαλιστικά χρονικά καθώς δύσκολα θα βρεθεί αντίστοιχο τα τελευταία χρόνια, στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον. Σε επικοινωνιακό πανικό η κυβέρνηση, μετά την ήττα στα...
Νόμιμη η απεργία των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας