• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 30.5°C / 36.8°C
  4 BF
  33%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  35°C 31.2°C / 36.4°C
  3 BF
  34%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  33°C 33.0°C / 37.0°C
  3 BF
  61%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.9°C / 33.9°C
  3 BF
  29%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  33°C 32.9°C / 33.0°C
  3 BF
  25%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  34°C 31.8°C / 35.5°C
  2 BF
  23%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 29.4°C / 30.4°C
  3 BF
  32%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  37°C 37.3°C / 37.3°C
  3 BF
  25%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.8°C / 31.1°C
  4 BF
  42%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  32°C 30.7°C / 31.9°C
  4 BF
  43%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.8°C / 29.4°C
  4 BF
  37%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.5°C / 28.7°C
  2 BF
  58%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 32.9°C / 32.9°C
  4 BF
  55%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 31.8°C / 33.9°C
  2 BF
  31%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  34°C 31.5°C / 34.5°C
  3 BF
  36%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  29°C 29.3°C / 29.8°C
  4 BF
  46%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.3°C / 36.0°C
  3 BF
  24%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 27.3°C / 27.3°C
  3 BF
  54%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  33°C 28.9°C / 33.7°C
  3 BF
  47%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  31°C 30.7°C / 30.7°C
  1 BF
  48%

Δεύτερη ημέρα αγώνα των εργαζομένων της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά

 • A-
 • A+

Ανοιχτή γενική συνέλευση στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιεί στο χώρο του ΣΕΜΠΟ στο λιμάνι του Πειραιά, το σωματείο των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco,  ΕΝΕΔΕΠ, προκειμένου να συζητήσουν οι εργαζόμενοι και να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Οι δυο προβλήτες του εμπορικού λιμανιού έχουν «νεκρώσει» από τις 3 το μεσημέρι της Μ.Δευτέρας και μέχρι σήμερα στις 12 το βράδυ, μετά την απόφαση που έλαβαν οι εργαζόμενοι στη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες για νέες απεργιακές κινητοποιήσεις με βασικό αίτημα την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Προηγουμένως είχαν ομόφωνα απορρίψει τη νέα πρόταση για ΣΣΕ της εργοδοσίας -Dport, λέγοντας ότι η μόνη αλλαγή που υπήρξε σε αυτή ήταν της γραμματοσειράς.

Η ΕΝΕΔΕΠ απευθύνει κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο και στους εκπροσώπους των εργαζομένων όλων των σωματείων που δραστηριοποιούνται στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ να λάβει μέρος στη συνέλευση και καλεί όλες τις αρμόδιες και εμπλεκόμενες πλευρές για την επίλυση του κομβικού ζητήματος της σύναψης ΣΣΕ.  

Επισημαίνει ακόμα οτι «η εργοδοσία μετά από έξι μήνες από την έναρξη των διαπραγματεύσεων και την κατάθεση της πρότασης μας εξακολουθεί με προσχηματικό τρόπο να μην ικανοποιεί και να μην δεσμεύεται σε βασικά αιτήματα που προτάσσουν οι εργαζόμενοι μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις. Με ευθύνη της εργοδοσίας COSCO, DPORT δεν έχει υπάρξει καμία δέσμευση για να υπάρξει μια ΣΣΕ με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα» η οποία θα περιλαμβάνει:

 1. Όλες τις νόμιμες προσαυξήσεις για νυχτερινή εργασία, Σαββατιάτικης και Κυριακάτικης εργασίας και αργιών.
 2. Μετατροπή των συμβάσεων όλων των εργαζομένων σε πλήρους απασχόλησης και αορίστου χρόνου.
 3. Εφαρμογή της κείμενης εργατικής νομοθεσίας για την ένταξη όλων των εργαζόμενων στο καθεστώς των ΒΑΕ.

Ο πρόεδρος της ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής εκ μέρους του ΔΣ του σωματείου ζητά να πραγματοποιηθεί άμεση συνάντηση με τις εμπλεκόμενες πλευρές με σκοπό την επίλυση όλων των ζητημάτων και την ομαλότητα των εργασιακών σχέσεων.

Νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αυτή τη φορά και κατά του Εργατικού Κέντρου Πειραιά που έχει καλύψει την 24ωρη απεργία, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η απεργία, κατέθεσε τη Μ.Τρίτη η εργοδοσία.

Τη συμπαράστασή της στους λιμενεργάτες της Cosco και στους αγώνες τους για τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα τους, όπως η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και ο σεβασμός στα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, εκφράζει η δημοτική παράταξη "Πειραιάς για Όλους" με επικεφαλής το Νίκο Μπελαβίλα.

Στο πλευρό των λιμενεργατών της Cosco και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.  Το Συνδικάτο  Συγκολλητών Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων  Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας με ανοιχτή του επιστολή προς τους «συναδέλφους  της Cosco» τονίζει ότι «με τον αγώνα σας γεμίζετε περηφάνια όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας . Με τη μαζικότητα και την αποφασιστικότητα που εξελίσσεται ο αγώνας σας για την υπογραφή ΣΣΕ , γεμίζετε με ελπίδα την καρδιά του κάθε εργάτη».

Στο μεταξύ η Διεθνής Ναυτική Ένωση με επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη που έστειλε το βράδυ της Μ.Δευτέρας ζητά την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά του «εν μέσω αυτής της εξόχως κρίσιμης περιόδου» καθώς, όπως τονίζει, οι κινητοποιήσεις «καταλήγουν να απαξιώνουν τον πρώτο τη τάξει εμπορικό λιμένα της χώρας μας και να προκαλούν μία χαοτική κατάσταση στην εθνική εφοδιαστική αλυσίδα και την εγχώρια αγορά, πολλώ μάλλον μεσούσης της Μεγάλης Εβδομάδος και ενώ η ελληνική οικονομία ήδη χειμάζεται από τις επιπτώσεις της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης».

Τέλος σημειώνει ότι «ως ελάχιστη υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας -βάσει των όσων ο νόμος ορίζει περί του προσωπικού ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας- να εγγυηθεί επιτέλους την απρόσκοπτη επιχειρησιακή λειτουργία του εμπορικού λιμένος Πειραιά".

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με Ιταλούς λιμενεργάτες συναντήθηκαν στον Πειραιά οι λιμενεργάτες της Cosco
Με αντιπροσώπους των εργαζομένων στα λιμάνια Λιβόρνο και Γένοβας του Συνδικάτου USB της Ιταλίας, συναντήθηκε το σωματείο των λιμενεργατών της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.
Με Ιταλούς λιμενεργάτες συναντήθηκαν στον Πειραιά οι λιμενεργάτες της Cosco
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους απεργούς λιμενεργάτες της Cosco
Εκατοντάδες εργαζόμενοι, μετά τη λήξη των συγκεντρώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά, καταφθάνουν στο λιμάνι και παίρνουν μέρος στο λαϊκό γλέντι που έχουν στήσει οι απεργοί. Αύριο Δευτέρα, η συνάντηση στο υπ....
Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους απεργούς λιμενεργάτες της Cosco
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν πτοούνται οι εργαζόμενοι της COSCO - Συνεχίζουν την απεργία
Νέα 24ωρη απεργία αύριο Πρωτομαγιά, αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στις δύο προβλήτες. Στόχος η υπογραφή ικανοποιητικής ΣΣΕ.
Δεν πτοούνται οι εργαζόμενοι της COSCO - Συνεχίζουν την απεργία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κάλεσμα υπουργείου Ναυτιλίας στους λιμενεργάτες υπό προϋποθέσεις
Σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στην αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ανάμεσα στην εργοδοσία και στους εργαζόμενους στις δυο προβλήτες της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, το υπουργείο Ναυτιλίας...
Κάλεσμα υπουργείου Ναυτιλίας στους λιμενεργάτες υπό προϋποθέσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αλληλεγγύη και οικονομική ενίσχυση για τους λιμενεργάτες απεργούς ζητά η ΕΝΕΔΕΠ
Το σωματείο ΕΝΔΕΔΕΠ στο οποίο συμπειρώνονται οι λιμενεργάτες απεργοί στο λιμάνι του Πειραιά κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις και καλεί συνδικάτα, ομοσπονδίες και απλούς εργαζόμενους να το ενισχύσουν οικονομικά.
Αλληλεγγύη και οικονομική ενίσχυση για τους λιμενεργάτες απεργούς ζητά η ΕΝΕΔΕΠ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πειραιάς για Όλους: Συνεχίζει την επέκταση η Cosco κόντρα στην απόφαση ΣτΕ
Αδιαφορώντας για την απόφαση του ΣτΕ που απαγορεύει ρητά την μη επέκταση της προβλήτας κρουαζιέρας στα νότια του λιμανιού του Πειραιά, η Cosco «συνεχίζει ακάθεκτη», καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Πειραιάς...
Πειραιάς για Όλους: Συνεχίζει την επέκταση η Cosco κόντρα στην απόφαση ΣτΕ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας