• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.6°C / 34.5°C
  4 BF
  34%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 29.1°C / 34.0°C
  3 BF
  47%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.0°C / 37.0°C
  3 BF
  36%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  2 BF
  37%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 33.0°C
  3 BF
  48%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  32°C 28.5°C / 34.4°C
  2 BF
  53%
 • Κοζάνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  28°C 27.9°C / 29.8°C
  3 BF
  32%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  35°C 35.2°C / 35.2°C
  2 BF
  26%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 27.8°C / 30.4°C
  4 BF
  55%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.9°C / 30.7°C
  5 BF
  45%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.4°C / 27.8°C
  5 BF
  61%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.7°C / 29.6°C
  2 BF
  65%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.9°C / 29.9°C
  0 BF
  54%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  33°C 33.4°C / 33.4°C
  1 BF
  27%
 • Λαμία
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 30.5°C / 33.8°C
  2 BF
  37%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.8°C / 29.8°C
  4 BF
  44%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  33°C 31.9°C / 34.0°C
  3 BF
  22%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.3°C / 29.4°C
  2 BF
  63%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  29°C 29.2°C / 32.2°C
  3 BF
  73%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  30°C 30.2°C / 30.2°C
  1 BF
  49%
Dreamstime.com
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Νέες καταγγελίες για τον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ Ε΄ ΕΛΜΕ

 • A-
 • A+
Κατηγορείται και για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων και προσβολή της προσωπικότητας εργαζομένων.

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ της Ε´ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καθώς στην πρόταση διαγραφής του Χ.Β. που ψήφισε η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ στις 13 του μηνός για τη συμπεριφορά του στο Δίκτυο Αλφα και τις παραβιάσεις του καταστατικού της Ενωσης, προστέθηκε και η καταγγελία των εργαζομένων στο Δίκτυο για την παραβίαση από μέρους του των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και για προσβολή της προσωπικότητάς τους.

Για την υπόθεση έχουμε ήδη αναφερθεί («Εφ.Συν.», 11.04.2022, «Καταγγελίες της Ε΄ ΕΛΜΕ εναντίον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ»), ενώ ο καταγγελλόμενος δεν προσήλθε στη Γ.Σ. να δώσει εξηγήσεις για τη στάση του και καλείται εκ νέου σε νέα Γ.Σ. να απολογηθεί «για την απαράδεκτη, αυταρχική, αντισυναδελφική και απρεπή συμπεριφορά του προς τις εργαζόμενες του Δικτύου Αλφα και για τη συστηματική παραβίαση των αρχών του καταστατικού της ΕΛΜΕ». Ειδικότερα, η συνέλευση των καθηγητών τον κατηγορεί ότι εξαπατούσε την ΕΛΜΕ και το Δίκτυο Αλφα, ενήργησε ενάντια στις αρχές του σωματείου και εξέθεσε το σωματείο και τον κλάδο των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με όσα του προσάπτουν, «λίγες μέρες μετά την καθαίρεσή του από την ΕΛΜΕ (22/2/2022), επανήλθε στο Δ.Σ. του Δικτύου Αλφα, αυτή τη φορά ως εκπρόσωπος του Δήμου Αμπελοκήπων, ο οποίος τον όρισε χωρίς να είναι εκλεγμένος στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου και παρά την αντίθεση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και την ενημέρωση για την καταγγελία της Ε´ ΕΛΜΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο», ενώ παράλληλα «από την πρώτη στιγμή μεθοδεύει την αποβολή της Ε´ ΕΛΜΕ από το Δίκτυο Αλφα, απαιτώντας να αντικατασταθεί η ΕΛΜΕ από άλλο φορέα».

Η απόφαση της Συνέλευσης κοινοποιήθηκε στην ΟΛΜΕ, στην ΑΔΕΔΥ, στο Δίκτυο Αλφα και στις δημοτικές αρχές της περιοχής οι οποίες έχουν εκπροσώπους στο Δίκτυο Αλφα και ζητά από τον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης να αντικαταστήσει τον καταγγελλόμενο από εκπρόσωπό τους στο Δίκτυο Αλφα.

Σε αυτά προστέθηκαν οι έγγραφες καταγγελίες από τις εργαζόμενες για αυταρχική, προσβλητική, απρεπή συμπεριφορά και κατάχρηση εξουσίας. Στο τρισέλιδο ενυπόγραφο κείμενο της καταγγελίας οι εργαζόμενες αναφέρουν ότι ο Χ.Β. δημιούργησε προβλήματα σε μεγάλο βαθμό στη λειτουργία της επιστημονικής ομάδας και της υπηρεσίας γενικότερα, δεν επέδειξε τον αρμόζοντα σεβασμό ούτε απέναντι στις εργαζόμενες ούτε απέναντι στον χώρο, στο έργο και στους πόρους της υπηρεσίας και μετά από επανειλημμένες υποδείξεις για τη συμπεριφορά του οι εργαζόμενες κατέφυγαν σε δικηγόρο και του επέδωσαν κείμενο με το οποίο ζητούσαν να σταματήσει τις προσβλητικές, απρεπείς συμπεριφορές και τις απειλές, επιφυλασσόμενες και για τα περαιτέρω.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Καταγγελίες της Ε' ΕΛΜΕ εναντίον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ
Για εξαπάτηση του σωματείου του και απαράδεκτες συμπεριφορές σε εργαζομένους του διαδημοτικού Δικτύου Αλφα της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ Χ.Β. η γενική συνέλευση της Ε' ΕΛΜΕ.
Καταγγελίες της Ε' ΕΛΜΕ εναντίον συνδικαλιστή της ΔΑΚΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δημόσιος χαρακτήρας ή ιδιωτικοποίηση για τον ΟΑΣΘ;
Η ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ κυβέρνησης και εκλογικού σώματος ξεκίνησε με πρώτο σοβαρό θεμα το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης και αντικείμενο τον δημόσιο χαρακτήρα ή την ιδιωτικοποίηση τους
Δημόσιος χαρακτήρας ή ιδιωτικοποίηση για τον ΟΑΣΘ;
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αρχίζει η μάχη του συνεδρίου στο ΕΚΘ
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης: Ποιες παρατάξεις διεκδικούν τις 33 θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο • Καταγγελίες για διπλοψηφίες στην εκλογή αντιπροσώπων. Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ όπου παραθέτει...
Αρχίζει η μάχη του συνεδρίου στο ΕΚΘ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα απεργία στον ΟΑΣΘ
Το επιβατικό κοινό στη Θεσσαλονίκη παραμιλά, αλλά η κυβέρνηση επιμένει να πανηγυρίζει ότι η κατάσταση στις συγκοινωνιακές συνθήκες έχει βελτιωθεί.
Νέα απεργία στον ΟΑΣΘ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απαξιώνουν τον ΟΑΣΘ με στόχο την ιδιωτικοποίηση
Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις μέχρι να δικαιωθούν • Καταγγέλλουν έλλειψη 120 οχημάτων, 250 οδηγών και τον εμπαιγμό του προσωπικού...
Απαξιώνουν τον ΟΑΣΘ με στόχο την ιδιωτικοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ο Πούτιν «βομβάρδισε» και το... Μετρό Θεσσαλονίκης
Με επιστολή της στις 10 Μαΐου η ΑΚΤΩΡ επισημαίνει τις ελλείψεις πρώτων υλών και την εκτίναξη των τιμών τους μέχρι και 100%, γεγονός που αποδίδεται από την εταιρεία στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Ο Πούτιν «βομβάρδισε» και το... Μετρό Θεσσαλονίκης

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας