«Μετά από 3 ολόκληρα χρόνια το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών αποκτάει ξανά τη δική του Φωνή. Το όνομα της "Ράδιο Πάντειον", μια συλλογική προσπάθεια των φοιτητριών και των φοιτητών όχι μόνο του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού (ΕΜΠΟ), αλλά και φοιτητών και από άλλα τμήματα του ΑΕΙ της Λεωφόρου Συγγρού. Με πλούσιο πρόγραμμα, ξεχωριστές ιδέες και μουσική για όλα τα γούστα το "Ράδιο Πάντειον" έρχεται για να μείνει. 35 ραδιοφωνικοί παραγωγοί με 23 εκπομπές θα σας συντροφεύουν όλη την εβδομάδα και σας καλούν να γίνετε κι εσείς ακροατές του ραδιοφώνου κοινότητας του Παντείου κι όχι μόνο», αναφέρει η ομάδα παραγωγής που έχει αναλάβει τη λειτουργία του νέου ραδιοφωνικού σταθμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
«Είναι κάτι ανοιχτό προς όλα τα μέλη της κοινότητας του Παντείου», διαβεβαιώνουν τα μέλη της Ομάδας Παραγωγών.
Αναφορικά με τον τρόπο πρόσβασης των ακροατών η ομάδα σημειώνει: «Για να μην χάνετε λεπτό από το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο μπείτε εδώ: https://radiopanteion.wordpress.com/ όπου θα μας γνωρίσετε όλες και όλους καθώς και μπορείτε να περιηγηθείτε στον κόσμο των εκπομπών μας. Ακολουθήστε μας σε Facebook και Instagram για να μαθαίνετε τα νέα μας, ενώ θα μπορείτε και να μας στέλνετε τα μηνύματα σας και τις αφιερώσεις σας μέσα από το chat μας».
Η ανακοίνωση της ομάδας παραγωγής
Ράδιο Πάντειον: Ξεκινάει και επίσημα η Φωνή του Παντείου Πανεπιστημίου
Είναι κάτι που έλειπε πολύ από το Πάντειο, στο οποίο, όπως και σε κάθε ελληνικό ΑΕΙ, η αίσθηση της «κοινότητας» έχει εξασθενήσει αισθητά μετά από 3 εξάμηνα τηλεκπαίδευσης. Το σημαντικό όμως είναι πως πλέον πως τα Πανεπιστήμια, οι πνεύμονες της ελληνικής κοινωνίας και χώροι παραγωγής του μέλλοντός της, είναι ανοιχτά κι ένα εξ αυτών αποκτά έναν φορέα ψυχαγωγίας, ενημέρωσης και το κυριότερο, έκφρασης των φοιτητών, της νέας γενιάς.
To «Ράδιο Πάντειον» αποτελείται από την Ομάδα των Παραγωγών του, υπεύθυνη Καθηγήτρια του είναι η κα. Αγγελική Γαζή και αποτελεί μια συνεισφορά της Πρυτάνεως κας. Χριστίνας Κουλούρη, η οποία στήριξε την ιδέα των φοιτητών.
Ραδιοφωνικός σταθμός υπήρχε και παλαιότερα με το όνομα «Spam Radio», ο οποίος υπαγόταν στο Εργαστήριο Δημοσιογραφίας του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και ήταν εγκατεστημένος στο κτήριο της οδού Χιλλ, στην Πλάκα. Έκλεισε το 2019, λόγω και της ανακαίνισης του κτηρίου. Μετά ήρθε η πανδημία της covid-19 και η ίδια η ανακαίνιση πήγε πίσω, μαζί με το ραδιόφωνο που σίγησε πλήρως.
Την περίοδο όπου η εξ αποστάσεως διδασκαλία και η πανδημία έβαλαν στον πάγο τις φοιτητικές μας ζωές, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο οι φοιτητές του ήταν ενεργοί και προσπαθούσαν να βρουν τρόπους να ζωντανέψει ο κοινωνικός τους χώρος. Πέρυσι τέτοιες μέρες ήταν που γινόντουσαν απόπειρες για Γενικές Συνελεύσεις και συντονιζόταν ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ και των Φοιτητών. Κόντρα σε όλες τις απαγορεύσεις, πραγματοποίησαν στο πανεπιστήμιο 10 δια ζώσης μαθήματα. Το Πάντειο ήταν το μοναδικό άνοιξε 10 φορές, με όλα τα μέτρα προστασίας, με ενδιαφέροντα αντιμαθήματα και 475 φοιτητές να προσέρχονται. Τότε ήταν και που μαζί με τον αγαπητό συνάδελφο, συμφοιτητή και εξωτερικό συνεργάτη του «ΦΚ», Ανδρέα-Γεώργιο Σκίννερ, αρχίσαμε τις επαφές με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου.
Πολύ θετική από την πρώτη στιγμή, πίστεψε στην ιδέα και το θεώρησε πρώτης τάξεως ευκαιρία το Πάντειο να ξαναποκτήσει μια ραδιοφωνική φωνή. Μας έφερε σε επαφή με την κα. Αγγελική Γαζή, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα του ΕΜΠΟ, ιδιαίτερα έμπειρη στη σύσταση ραδιοφωνικών φοιτητικών σταθμών. Με βαθιά αγάπη στη μαγεία του ήχου, η κα. Γαζή αποτελεί τον καταλληλότερο άνθρωπο που θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε. Κάπως έτσι με το άνοιγμα των ΑΕΙ τον Σεπτέμβριο του 2021, ξεκίνησε και η ανάσταση του ραδιοφωνικού σταθμού.
Βρέθηκε χώρος στις εγκαταστάσεις του ΑΕΙ, τον οποίο διαμορφώσαμε, καθαρίσαμε και αποτελεί το σπίτι μας, ενώ διαθέτει και σύγχρονο εξοπλισμό. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει το Πάντειο, την υποχρηματοδότηση που όλο και εντείνεται από την Νίκη Κεραμέως-όπως και όλα τα ελληνικά Πανεπιστήμια- με πολλή προσπάθεια το προηγούμενο εξάμηνο μπήκαν οι βασικοί πυλώνες του εγχειρήματος. Τότε δημιουργήθηκε και η Ομάδα των Παραγωγών με τους πρώτους συντελεστές της, τους άμεσα ενδιαφερόμενους φοιτητές του Εργαστηρίου του ραδιοφώνου, το οποίο έκανε στο χειμερινό εξάμηνο η κα. Γαζή.
Με πολύ κόπο, αλλά πάνω από όλα με μεράκι και αγάπη, καθαρίσαμε πολύ σχολαστικά τον χώρο και στήσαμε το στούντιο του Ράδιο Πάντειον. Από τα καθαρίσματα, στα μηχανήματα, τις εκπαιδεύσεις και τις πρόβες… είμαστε πλέον έτοιμοι. Το logo μας είναι μια εξαιρετική δημιουργία του συμφοιτητή μας στην κατεύθυνση της Διαφήμισης και των Δημοσίων Σχέσεων του ΕΜΠΟ, Θάνου Τζάνου, το οποίο και από εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ!
Η Κουκουβάγια μας έχει πολλά να σας πει από σήμερα, 4 Απριλίου, όπου το «Ράδιο Πάντειον» ξεκινάει το επίσημό του πρόγραμμα. Από μουσικές απολαύσεις, μέχρι ταξίδια στους αιώνες, τα συναισθήματα, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε σας περιμένει στην μεγαλύτερη ραδιοφωνική ομάδα φοιτητών. Σας καλούμε να συντονιστείτε στην μεγάλη μας παρέα και γιατί όχι να την κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη σε ένα από τα μεγαλύτερα και πρωτοπόρα Πανεπιστήμια της Ελλάδας.
Για να μην χάνετε λεπτό από το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο μπείτε εδώ: https://radiopanteion.wordpress.com/ όπου θα μας γνωρίσετε όλες και όλους καθώς και μπορείτε να περιηγηθείτε στον κόσμο των εκπομπών μας. Ακολουθήστε μας σε Facebook και Instagram για να μαθαίνετε τα νέα μας, ενώ θα μπορείτε και να μας στέλνετε τα μηνύματα σας και τις αφιερώσεις σας μέσα από το chat μας.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας