• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.8°C / 30.2°C
  3 BF
  34%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 25.7°C / 28.6°C
  2 BF
  66%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.0°C / 30.5°C
  2 BF
  44%
 • Ιωάννινα
  Σποραδικές νεφώσεις
  24°C 19.2°C / 23.9°C
  1 BF
  50%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.9°C / 26.9°C
  2 BF
  61%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  25°C 21.0°C / 25.5°C
  3 BF
  61%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  17°C 17.4°C / 21.2°C
  1 BF
  88%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 26.5°C / 26.5°C
  2 BF
  56%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.8°C / 27.7°C
  4 BF
  57%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.2°C / 26.9°C
  3 BF
  65%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 25.8°C / 28.4°C
  3 BF
  42%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.7°C / 26.8°C
  1 BF
  57%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.9°C / 28.9°C
  2 BF
  58%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 25.1°C
  2 BF
  60%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 25.1°C / 27.8°C
  3 BF
  56%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.8°C / 28.8°C
  2 BF
  48%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  28°C 27.3°C / 30.4°C
  2 BF
  31%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  27°C 24.3°C / 27.1°C
  3 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  26°C 25.5°C / 28.7°C
  2 BF
  66%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 18.0°C / 18.0°C
  1 BF
  82%

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης σε επίσκεψή τους το 2018 στον χώρο του παλιού αμαξοστασίου

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η Ιπποδάμεια Αγορά δεν πρέπει να χαθεί

 • A-
 • A+
Συντονισμένη προσπάθεια από φορείς του Πειραιά για την αναθέρμανση του θέματος προκειμένου να μη ναυαγήσει το σχέδιο για τη δημιουργία κλειστής σύγχρονης αγοράς στον χώρο του παλιού αμαξοστασίου των λεωφορείων των πρώην ΗΣΑΠ ● Ρένα Δούρου, Β. Κορκίδης, Θ. Καπράλος, Γ. Γαβρίλης και Ν. Μπελαβίλας στη συνάντηση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά για την ανάληψη πρωτοβουλιών

Μια συντονισμένη προσπάθεια από φορείς του Πειραιά -που είχε αρχίσει από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή αλλά «πάγωσε» το 2019 από τη νέα κυβέρνηση- για τη δημιουργία σύγχρονης κλειστής αγοράς (Ιπποδάμειας Αγοράς) στον χώρο του παλιού αμαξοστασίου των λεωφορείων των πρώην ΗΣΑΠ ξεκίνησε και πάλι πριν από μερικές ημέρες.

Η ανάγκη αναθέρμανσης της υπόθεσης και η ανάληψη παράλληλων πρωτοβουλιών προς την περιφερειακή, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την κυβέρνηση συζητήθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) με τους επικεφαλής του Εμπορικού Πειραιά -τον Βασίλη Κορκίδη, πρόεδρο του ΕΒΕΠ, τον Θοδωρή Καπράλο, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά-, την πρώην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Ολους» Νίκο Μπελαβίλα.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι να μη ναυαγήσει το σχέδιο για τη δημιουργία της αγοράς και να τεθεί και πάλι το θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων. «Η Ιπποδάμεια Αγορά δεν πρέπει να χαθεί», επισημαίνει ο «Πειραιάς για Ολους», τονίζοντας ότι το έργο -συνδυασμένο με την ανάπλαση της παλιάς αγοράς μέσω των εγκεκριμένων έργων της ΟΧΕ, με την αναβίωση του Πύργου και με την ολοκλήρωση των γραμμών των μέσων σταθερής τροχιάς- θα δώσει ξανά ζωή στην τοπική εμπορική ζώνη του Πειραιά, στη Γούναρη και στην Εθνικής Αντιστάσεως.

Η παράταξη «Δύναμης Ζωής» με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ως διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής είχε αναλάβει κοινή πρωτοβουλία για την ικανοποίηση αυτού του διαχρονικού αιτήματος των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επαγγελματιών και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής, με στόχο τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την ενδυνάμωση ενός σημαντικού τοπόσημου της ευρύτερης περιοχής. Ωστόσο σήμερα, όπως σημειώνει, αυτή «η δρομολογημένη λύση για τη δημιουργία της Ιπποδάμειας Αγοράς ως μιας νέας, σύγχρονης, αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένης Κεντρικής Αγοράς λιανικής πώλησης, με πολλαπλά οφέλη για την πόλη του Πειραιά, έπειτα από εντολή του υπουργείου Ανάπτυξης, από την επομένη μάλιστα της συγκρότησης του υπουργικού συμβουλίου, ακυρώθηκε».

Μέχρι και σήμερα άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για το συγκεκριμένο έργο. Τον Σεπτέμβριο του 2019 μια πληροφορία που είχε δημοσιοποιηθεί, σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδης προετίθετο να παραχωρήσει τον χώρο του παλιού αμαξοστασίου σε ιδιώτη επενδυτή, είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Τότε μάλιστα ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης είχε κάνει λόγο για «ναρκοθέτηση» μιας προσπάθειας και μιας συμφωνίας που είχε εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, τονίζοντας ότι μια πιθανή αρνητική εξέλιξη θα είναι εχθρική απέναντι στην πόλη του Πειραιά και σε βάρος της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας. Από τότε όμως τίποτα απολύτως δεν έχει ανακοινωθεί ή δεν έχει γίνει γνωστό από την κυβέρνηση για το έργο.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ανοιχτή εκδήλωση για τις αναπλάσεις στον Πειραιά
Η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Ολους» διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 19.30-21.30 στο Πάρκο Δηλαβέρη με θέμα τις αναπλάσεις στην περιοχή.
Ανοιχτή εκδήλωση για τις αναπλάσεις στον Πειραιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χαμένο σε αποθήκες το αρχείο του ΟΛΠ
Το αρχείο του ΟΛΠ πρωτοεμφανίστηκε χάρη στον αξέχαστο ιστορικό της πόλης και πρόεδρο της «Φιλολογικής Στέγης» Γιάννη Χατζημανωλάκη, ο οποίος δημοσίευσε υλικό στο βιβλίο του για τον Πειραιά το 1996.
Χαμένο σε αποθήκες το αρχείο του ΟΛΠ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αντιδρούν στη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά
Σε αποχή προχώρησε η παράταξη «Πειραιάς για Ολους» με επικεφαλής τον Νίκο Μπελαβίλα, καταγγέλλοντας «ατόπημα» του προέδρου και «απαξίωση» του οργάνου.
Αντιδρούν στη διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαδικτυακή εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Νίκου Μπελαβίλα
Η ιστορία του Πειραιά μέσα από δύο αιώνες (19ος και 20ός) ξεδιπλώνεται σε δέκα κεφάλαια του βιβλίου του Πειραιώτη καθηγητή στη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκου Μπελαβίλα.
Διαδικτυακή εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Νίκου Μπελαβίλα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Απαγορευτικό» στα φορτηγά του ΟΛΠ από τον Δήμο Πειραιά
Τη διακοπή της διέλευσης των βαρέων οχημάτων του ΟΛΠ από την πόλη του Πειραιά, τα οποία μεταφέρουν μπάζα για τις εργασίες στο ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή στον Πειραιά, ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.
«Απαγορευτικό» στα φορτηγά του ΟΛΠ από τον Δήμο Πειραιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Να φύγει το πανό της Χρυσής Αυγής από τον Πειραιά!
Το κατέβασμα ενός πανό της Χρυσής Αυγής που βρίσκεται πάνω σε κτίριο στην κεντρική πλατεία του Πειραιά (πλατεία Κοραή) απέναντι από το δημαρχείο και δίπλα από την αστυνομική διεύθυνση ζητά η δημοτική παράταξη...
Να φύγει το πανό της Χρυσής Αυγής από τον Πειραιά!

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας